Spansk pølseret har mere smag end den svenske variant. Det er en skøn one-pot med bl.a. chorizo, oliven, kartofler og peberfrugt.
Spansk pølseret er simpelthen en skøn ret til aftensmad. Og så er den smart at lave, da du får hele retten i en pande.
Her er både kartofler, peberfrugt, løg, chorizo og oliven i en servering, så den kan reelt spises uden tilbehør.
Hvis du tænker på svensk pølseret lige nu, så er det naturligt. Denne ret er nemlig inspireret af svensk pølseret - den er blot tilsat flere krydderier og den gode, stærke chorizopølse.
Opskrift på spansk pølseret
Ingredienser
- 1 kg kartofler - kogte i store tern
- olivenolie - til stegning
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 stort rødløg - i både
- 2 fed hvidløg - hakkede
- 200 gram chorizo - i skiver
- 1 rød peberfrugt - el. 2 paprikapebre
- 50 gram tomatpure
- 2 dl minimælk - eventuelt mere
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 100 gram oliven - gerne kalamata
- bredbladet persille - groft hakket
Sådan gør du
- Skræl og kog kartoflerne. De skal have fem minutter mindre kogetid end normalt, ca. 15 minutter. Skær dem i store tern, når de er kølet lidt af.
- Imens kartoflerne koger, skærer du løget i tynde både, hakker hvidløgsfed og skærer chorizo i skiver. Skær peberfrugten ud i tykke strimler.
- Når kartoflerne er klar, varmer du olivenolie på panden, tilsætter chiliflagerne og løgbåde.
- Steg ved medium til høj varme i fem minutter, så løgene bliver bløde.
- Tilsæt chorizoskiver og hakket hvidløg. Steg tre-fire minutter og tilsæt nu peberfrugt og kartofler.
- Rør rundt og svits kartoflerne i nogle minutter.
- Tilsæt nu tomatpure, mælk samt paprika, salt og peber. Lad det hele simre i ti minutter.
- Nu kommer du oliven i, rører rundt og lader retten varme op til kogepunktet. Server med grofthakket persille. Gerne bredbladet, som passer fint til spansk pølseret.
Næringsindhold
Tip
Hvis du har kogt for mange kartofler dagen før, kan du altid lave denne ret. Chorizo kan købes overalt, og så kan du jo bare bruge de grøntsager, du har.
Spansk pølseret kan serveres sammen med groft brød eller grøntsagsstave af gulerod, peberfrugt og agurk.
Se andre nemme opskrifter på aftensmad:

Comments
No Comments