Svensk pølseret er en rigtig familieret, som både børn og voksne er vilde med. Opskrift med kartofler, løg og pølser til en nem aftensmad.
Svensk pølseret med løg, pølser og kartofler er nem hverdagsmad, der smager super godt, når den er lavet korrekt.
Og denne opskrift er den helt klassiske, og den smager præcist som den skal.
Og selvom svensk pølseret selvfølgelig får dig til at tro, at der er tale om en klassiker fra det svenske køkken, så dette altså ikke tilfældet. Som du kan læse længere nede.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og du får også en video med fremgangsmåden.
Opskrift på svensk pølseret
Ingredienser
- 1 løg
- 650 gram kartofler
- 4 wienerpølser
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter mælk
- 1 deciliter fløde
- 3 teskefulde paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte purløg hakket, til pynt
Sådan gør du
- Start med at koge kartoflerne møre i saltet vand. Lad dem trække i kogevandet nogle minutter, inden du hælder vandet fra. Skær kartoflerne ud i mindre og mundrette stykker.
- Så skærer du løg i tern, sådan en mellemting mellem finthakket og grofthakket. Kom så en god sjat olie og lidt smør på en stor sauterpande (eller lav svensk pølseret i en stor gryde). Svits nu løg i et par minutter ved middel varme, så de bliver bløde og lækre, men uden at tage farve!
- Skær wienerpølserne i skrå skiver, så de kan få noget stegeoverflade. Og svits så pølserne sammen med løget i yderligere tre minutter. Rør lidt i løg og pølsestykker undervejs, så det ikke brænder på.
- Skru en anelse længere ned for varmen, og tilsæt nu mælk sammen med fløde, tomatpasta og paprika. Kom også de kogte kartofler ved.
- Lad nu pølseretten simre i cirka 10 minutter. Klik her og start det smarte minutur på Madens Verden.
- Smag den svenske pølseret til med salt og friskkværnet peber.
- Drys med hakket purløg.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Hvad er svensk pølseret?
Umiddelbart skulle man tro, at den svenske pølseret er en del af det svenske køkken. Men sådan er det ikke.
Man ved ikke præcist hvor navnet kommer fra, men der er mindst ét godt bud på det.
Og her skal vi faktisk finde forklaringen i Danmark. Navnet på pølseretten kommer nemlig muligvis fra danske skoleelever, der var på tur i Sverige.
Her fik de på sidstedagen rester i form af kartofler, pølser og løg som en gryderet, og dér opstod navnet muligvis.
Men i virkeligheden er det altså mere en dansk pølseret end svensk. Lidt som vi kender det fra den danske pølsegryde.
Læs også her om pølser er sunde eller usunde.
Se flere opskrifter:
- Svensk mørbrad med hasselback kartofler
- Opskrift på nem og lækker pølseret med pasta i ovn
- Danmarks bedste pølsegryde
Spørgsmål og svar
Man skulle måske tro, at svensk pølseret er en svensk opfindelse, men det er der ikke noget der tyder på. I stedet er retten måske opfundet af danske skoleelever, der lavede en reste-ret under en tur til Sverige.
Som sådan kan du anvende alle slags pølser. Men bedst er pølseretten med almindelige wiener- eller grillpølser.
Typisk laves den svenske pølseret med paprika, men prøv også med lidt karry. Det giver pølseretten en forrygende smag.
Du kan sagtens komme lidt eddike i en svensk pølseret, hvilket giver pølseretten en lidt mere syrlig kant. Men ikke for meget, og kom så også gerne lidt sukker i for at give lidt modspil.
4 røde pølser som hovedret til 4 personer. Så må vi ikke håbe de 3 er sultne. 🤣🤣🤣
Meget begejstret for dine opskrifter. Har gjort den daglige madlavning mere interessant. Mad skal vi jo have! Men hvordan finder jeg de opskrifter, jeg har hjertemærket, netop for at kunne finde dem igen
Mvh