Her får du en god opskrift på piratens pølsegryde, der er en meget børnevenlig gryderet. Pølseretten er også billig og hurtig at lave.
Piratens pølsegryde er en nem og populær gryderet, der ikke tager lang tid at lave.
Gryderetten er naturligvis med masser af pølser, og her kan du anvende wienerpølser, røde pølser eller hvad du nu synes eller har i køleskabet.
Løg kan erstattes med porrer, og pølseretten er en rigtig familieret, som både børn og voksne sætter pris på som aftensmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og piratens pølsegryde serveres med kogte ris.
Opskrift på piratens pølsegryde
Piratens pølsegryde - nem og børnevenlig gryderet
Ingredienser
- 1 stort rødløg - eller alm. løg, finthakket
- smør - til stegning
- 2 teskefulde karry
- 1 teskefuld paprika
- 6 pølser - skåret i skiver
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 3 deciliter fløde
- 3 spiseskefulde ketchup
- 200 gram ærter - gerne fra frost
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Løg hakkes fint og sauteres af i lidt smør i en varm gryde. Lad løget blive blødt, men uden at tage farve.
- Tilsæt så karry, paprika og pølser i skiver, og lad det svitse med et par minutter.
- Kom vand ved sammen med en smuldret bouillonterning, og lad det koge lidt ind.
- Derefter tilsættes fløde (du kan også anvende en madlavningsfløde til piratens pølsegryde) og ketchup. Koges igen lidt ind.
- Tilsæt så ærter, og lad gryderetten varme igennem.
- Til sidst smages piratens pølsegryde til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere karry, hvis dette ønskes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Piratens pølsegryde serveres straks med kogte ris. Det er god og nem ret til hele familien.
Der kan også serveres en god spidskålssalat til pølseretten.
Se også disse opskrifter:
Yrsa
Kan piratens pølsegryde fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Yrsa
Yes - det kan den sagtens. Men frys den hurtig efter tilberedning.
Alt det bedste
Holger
Maria
Hejsa!
Hvilken boullion bruger du? Jeg tænker umiddelbart, grøntsags- eller hønsebuillon er bedst?
Bh Maria
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Brug bare hvad du har, men netop grøntsags- eller hønsebouillon er dem jeg ofte bruger til piratens pølsegryde 🙂
Alt det bedste
Holger
Per
Hvornår tilsætter man pølserne
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Det er punkt 2 - sammen med paprika og karry 🙂
Alt det bedste
Holger