Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
Sådan laver du den klassiske pølsegryde.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pølsegryde
Ingredienser
- 300 gram pasta - penne eller skruer
- 100 gram bacon - i tern
- 3-4 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 4 grillpølser
- 100 gram tomatpasta
- 2,5 deciliter kogevand fra pastaen
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- 3 teskefulde oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Du starter med at koge pastaen i letsaltet vand, men du skal ikke koge den helt ud. Der må gerne være lidt bid i den, så kog pastaen lidt kortere tid end angivet på pakken. Typisk 7-8 minutter.
- Mål 2,5 deciliter af kogevandet fra pastaen fra, og hæld ellers pastaen i et dørslag.
- Bacontern steges næsten sprøde i en stor stegegryde, og det tager cirka fem minutter ved en jævn varme.
- Skær gulerødder i små tern og lad dem svitse med et par minutter.
- Forårsløg snittes i en centimter tykke skiver og hvidløgsfed hakkes fint. Kommes i gryden, og svitses yderligere et minut.
- Grillpølser skæres i mundrette stykker, og kommes i gryden sammen med tomatpasta, kogevand fra pastaen og madlavningsfløde.
- Kom også oregano i og lad pølsegryden varme igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og servér straks.
Næringsindhold
Både til børn og voksne
Den børnevenlig pølsegryde er rar at have i baghånden på travle hverdage, fordi den kan laves på meget kort tid.
Og selvom pølsegryden er børnevenlig, så kan retten hurtigt også blive favorit hos voksne. Den smager nemlig virkelig godt.
Målene i opskriften passer perfekt til en god gryde med masser af smag, men du kan godt justere lidt på de enkelte ingredienser, afhængig af hvad du lige har i køkkenet. Så prøv dig bare lidt frem.
Tilbehør
Jeg plejer at servere nogle agurker og tomater, der er skåret ud i stave, men peberfrugter er også et hit til.
Du kan selvfølgelig også vælge at lave en god tomatsalat til pølsegryden.
Se også mine opskrifter på:

Peter
God ret, men "pølsegryde" er virkelig et ucharmerende navn 🙂
Frederik
Vil jeg også gerne vide Sarah
Sarah
Hvordan kan der kun være 270 kcal i retten pr. Person når der alene i pastaen er ca. 250 kcal for 75 gram?
Stefanie
I ingredienslisten står der 25 dl kogevand fra pastaen, mens der i vejledningen står 2,5 dl kogevand fra pastaen, hvilken er korrekt?
Gælder det også med 25 dl madlavningsfløde
Det er en opskrift til 40 pers.
Holger Rørby Madsen
Hej Stefanie
Det er naturligvis 2,5 deciliter af begge . medmindre I er 40 personer. Så husk lige 40 pølser 🙂
Tak for det - det burde nu være rettet til.
Alt det bedste til dig
Holger