Her får du en god opskrift på Ejners pølsemix, der nemt laves i ovn. En lækker og børnevenlig ret med bla. pølser og kartofler.
Ejners pølsemix er en både børne- og familievenlig opskrift på aftensmad, og pølseretten er samtidig utrolig nem at lave. Også for børn.
Det er en lækker ret, som du laver i et fad i ovnen, og den indeholder pølser, kartofler, løg, madlavningsfløde og tomatpasta. På den måde minder den meget om svensk pølseret.
Du kan vælge at afslutte retten med lidt revet ost, men pølseretten fungerer også fint uden osten. Så det er op til dig.
Opskriften er beregnet til fire personer, og rester kan opvarmes til frokost dagen efter.
Opskrift på Ejners pølsemix
Ejners pølsemix
Ingredienser
- 650 gram kartofler - små, med skræl, deles i mindre både
- 440 gram pølser - wienerpølser, 8 stk.
- 2 løg - finthakket
- 3 spiseskefulde olivenolie - eller anden olie
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 140 gram tomatpasta - svarende til en stor dåse
- salt og friskkværnet peber
- 50 gram ost - revet, evt. mozzarella eller cheddar, kan udelades
- 1 potte purløg - snittes fint, til pynt
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad eller lille bradepande.
- Kartofler skæres i kvarte eller mindre både. Det vigtige er, at kartoffelbådene ikke er for store, da de skal nå at blive tilberedt i ovnen. Kommes i fadet.
- Pølser skæres i ca. 1-2 centimeter tykke skiver og kommes ned til kartoflerne. Jeg plejer at bruge alm. wienerpølser fra Gøl, men andre slags pølser er selvfølgelig også gode til Ejners pølsemix.
- Løg pilles og hakkes fint, inden de kommes i fadet. Det hele vendes med olivenolie.
- Tilsæt så madlavningsfløde sammen med tomatpasta, salt og friskkværnet peber. Vend det godt rundt, så alle ingredienser fordeles jævnt i fadet.
- Stil pølseretten ind i ovnen på næstnederste rille, og her skal du nu give Ejners pølsemix ca. 1 time. Du kan med fordel vende indholdet rundt et par gange undervejs for endnu bedre resultat.
- Pølseretten kan sagtens laves uden ost, men ønsker du alligevel ost på den, tages fadet ud fem minutter før, altså efter ca. 55 minutter. Fordel revet ost på pølseretten, og stil fadet tilbage i ovnen indtil osten er smeltet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ejners pølsemix kan serveres straks, men den må gerne lige køle af i 5-10 minutter, da retten altså er meget varm.
Pyntes med snittet purløg, og kan ellers nydes som den er.
Du kan dog med fordel servere en frisk salat, og et groft stykke flute.
Ejners pølseret kan sagtens fryses ned, og derefter eventuelt varmes i mikroovn.
Anita Brenn
Jeg lavede retten i dag. Brugte ostepølser fra slagter Munch samt chili/ cheese pølser. Det gav en fantastisk smag. Bare en anbefaling, hvis man som jeg, havde pølser til overs fra sommeren i fryseren.
Madglæde
Hej Holger
Super lækre mad opskrifter. Jeg deler dem med min datteren i Polen. De er helt vildt især børnebørn og det gamle også... . Tak kh
Niklas
Hej Holger lækre opskrifter du smider til mig tusind tak 😀 igår lavede jeg hasselbagt svinemørbrad mums og jeg har lige lavet 2 fade med ejners pølseret som er kommet i ovnen 😀 tak for alt den dejlige inspiration i sine nyhedsbreve, maden smager så godt vh Niklas
Rasmus Jensen
Hej Holger prøvede ejners pølsemix i går 👍👌den er bare god
Rasmus jensen
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Rasmus - det er godt at høre. Og det altså en nem ret til aftensmad 🙂
Alt det bedste
Holger
Rasmus Jensen
Det er super nemme opskrifter og maden smager bare så godt.
Vi har lavet meget mad,og skal helt sikker prøve dem i hen, men også prøve mange af de andre opskrifter, er super glad for madens verden 👍👍👍😁😁😁
Hilsen Rasmus jensen