Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarbercrumble med kokos. Her koger du rabarber og laver en lækker smuldredej med kokos.
Du skal prøve den her rabarbercrumble med kokos. For den smager helt forrygende.
Det særlige ved opskriften er, at rabarberstykkerne koges, før de kommer i kagen, ligesom du koger saften fra rabarberne ind til en skøn rabarbersirup, som også kommer i din rabarbercrumble med kokos.
Selve crumble-dejen - eller smuldredejen, som man også kalder den - er lavet med kokos, som giver en dejlig sprødhed til kagen.
Opskrift på rabarbercrumble med kokos
Ingredienser
Rabarber
- 125 gram rørsukker
- 1,5 deciliter vand
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 500 gram rabarber i tynde skiver
Crumbledej
- 125 gram smør i små tern
- 125 gram rørsukker
- 50 gram hvedemel
- 125 gram kokosmel
- 1 æg
Sådan gør du
- Vask dine rabarber og skær dem i tynde skiver på cirka 1 centimeters tykkelse.
- Put rabarberstykkerne i en gryde med vand, rørsukker og vaniljesukker og kog det op.
- Lad det koge i 4-5 minutter. Nu tager du rabarberstykkerne op med en sigte. Sørg for at få så lidt væde som muligt med.
- Lad nu sukkervandet, der er tilbage i gryden, koge ind til en sirup. Husk at røre i gryden løbende.
- Imens laver du crumbledejen. Smuldr smør, rørsukker, hvedemel og kokosmel sammen, til du har en smuldredej. Det er nemmest at gøre det med fingrene. Vend ægget rundt i dejen med en ske.
- Find et tærtefad frem med en diameter på cirka 26 centimeter. Smør det gerne med smør i bunden.
- Fordel cirka en fjerdedel af crumbledejen i bunden af tærtefadet. Fordel de kogte rabarberstykker ovenpå.
- Når rabarbersiruppen er kogt ind, fordeler du den hen over rabarberstykkerne.
- Fordel til sidst resten af crumbledejen ud over rabarberstykkerne. Du skal smuldre dejen ud.
- Nu bager du din rabarbercrumble ved 200 grader over- og undervarme i 25 minutter.
Næringsindhold
Tips
Server din rabarbercrumble med kokos med en klat creme fraiche eller flødeskum til.
Du kan sagtens bruge frosne rabarber til opskriften.
Kan man lave rabarbercrumb med krokus - medhavregryn i stedet for kokus.