Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarbercrumble med kokos. Her koger du rabarber og laver en lækker smuldredej med kokos.
Du skal prøve den her rabarbercrumble med kokos. For den smager helt forrygende.
Det særlige ved opskriften er, at rabarberstykkerne koges, før de kommer i kagen, ligesom du koger saften fra rabarberne ind til en skøn rabarbersirup, som også kommer i din rabarbercrumble med kokos.
Selve crumble-dejen - eller smuldredejen, som man også kalder den - er lavet med kokos, som giver en dejlig sprødhed til kagen.
Opskrift på rabarbercrumble med kokos
Rabarbercrumble med kokos
Ingredienser
Rabarber
- 500 gram rabarber - i tynde skiver
- 1,5 deciliter vand
- 125 gram rørsukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
Crumbledej
- 125 gram smør - i små tern
- 125 gram rørsukker
- 50 gram hvedemel
- 125 gram kokosmel
- 1 æg
Sådan gør du
- Vask 500 gram rabarber og skær dem i tynde skiver på cirka 1 centimeters tykkelse.
- Put rabarberstykkerne i en gryde med 1,5 deciliter vand, 125 gram rørsukker og 1 teskefuld vaniljesukker og kog det op.
- Lad det koge i 4-5 minutter. Nu tager du rabarberstykkerne op med en sigte. Sørg for at få så lidt væde som muligt med.
- Lad nu sukkervandet, der er tilbage i gryden, koge ind til en sirup. Husk at røre i gryden løbende.
- Imens laver du crumbledejen. Smuldr 125 gram smør, 125 gram rørsukker, 50 gram hvedemel og 125 gram kokosmel sammen, til du har en smuldredej. Det er nemmest at gøre det med fingrene. Vend 1 æg rundt i dejen med en ske.
- Find et tærtefad frem med en diameter på cirka 26 centimeter. Smør det gerne med smør i bunden.
- Fordel cirka en fjerdedel af crumbledejen i bunden af tærtefadet. Fordel de kogte rabarberstykker ovenpå.
- Når rabarbersiruppen er kogt ind, fordeler du den hen over rabarberstykkerne.
- Fordel til sidst resten af crumbledejen ud over rabarberstykkerne. Du skal smuldre dejen ud.
- Nu bager du din rabarbercrumble ved 200 grader over- og undervarme i 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server din rabarbercrumble med kokos med en klat creme fraiche eller flødeskum til.
Du kan sagtens bruge frosne rabarber til opskriften.
Se også mine populære opskrifter på:
Rabarberkage - opskrift på kage med rabarber
Albert
Hvilke vitaminer og mineraler indeholder rabarber? Mvh Albert
Lotte poulsen
Kan man lave rabarbercrumb med krokus - medhavregryn i stedet for kokus.