Få den bedste opskrift på kage med rabarber, der laves en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Kage med rabarber er en nem rabarberkage, der tager en times tid at bage.
Kagen bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost, hvis det er udenfor sæson for danske rabarber.
Opskriften er til en form eller fad med en størrelse på cirka 18 gange 24 centimeter, eller du kan anvende en springform.
Det giver rabarberkage til seks personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt bager den lækre kage.
Opskrift på kage med rabarber
Ingredienser
- 250 gram rabarber i tynde skiver
- 1 spiseskefuld sukker
- 1 teskefuld kanel
- 100 gram smør meget blødt
- 200 gram sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 æg
- 150 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 deciliter kærnemælk
- 1 spiseskefuld sukker til drys
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft
- Rabarber skæres i tynde skiver, der svitses på en varm pande med sukker og kanel. Ryst panden rundt et par gange, og lad det svitse et par minutter. Stil til side.250 gram rabarber, 1 spiseskefuld sukker, 1 teskefuld kanel
- Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål. Du kan eventuelt bløde smørret op i mikrobølgeovn i nogle få sekunder. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk det luftigt med et piskeris.100 gram smør, 200 gram sukker, 2 teskefulde vaniljesukker
- Pisk derefter æg i et ad gangen, så du får en virkelig lys og luftig dej. Læg piskeriset til side.2 æg
- Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt ind i dejen med en dejskraber. Behold mest mulig af luften i dejen.150 gram hvedemel, 1 teskefuld bagepulver
- Rør til sidst med forsigtigt kærnemælk i dejen til din rabarberkage. Kærnemælk kan udskiftes med almindelig mælk.1 deciliter kærnemælk
- Beklæd en form eller fad med et stykke tilpasset bagepapir, og fordel dejen i formen. Formen skal være ca. 18 gange 24 centimeter.
- Læg rabarberstykkerne fra panden over, og tryk dem ganske let ned i dejen. Drys en spiseskefuld sukker over kagen.1 spiseskefuld sukker
- Bag den lækre kage med rabarber ved 180 °C varmluft, og din rabarberkage skal have 30 minutter i ovnen. Klik her for at tænde minutur med korrekt bagetid.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte kage med rabarber køles lidt af inden den nydes.
Den lækre rabarberkage kan serveres med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Se flere opskrifter med rabarber:
Lækker og nem kage. Jeg synes dog ikke, at kagen er færdigbagt efter 30 min. Der kan selvfølgelig være forskel på ovne, men min kage har nærmere fået 45 min. Den hæver rigtig meget op og er slet ikke gennembagt efter 30 min.
Denne rabarberkage er helt fantastisk. Brugte rabarber fra frost, og hældte væden fra panden over kagen, så jeg fik en dejlig fugtig kage.
Hej Heidi
Mange tak for det - og det er dejligt at høre. Og tak for tippet 🙂
Alt det bedste og rigtig god sommer
Holger