• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber

Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber

billede med rabarbercrumble
4.8 fra 215 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.8k
SHARES
FacebookMessenger3.8kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. maj 2025 - Udgivet: 27. juli 2023

Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.

Rabarbercrumble er absolut en af de allerbedste kager, og så er den så ufattelig nem at lave. Kagen består af friske skiver rabarber, der vendes med lidt sukker, og overdækkes i et tærtefad med den skønne og velsmagende crumbledej,

Her er crumbledejen lavet af blandt andet grovvalsede havregryn, men du kan også anvende de finvalsede. Jeg foretrækker også at komme lidt kokosmel i, men den kan du udelade.

Du kan også smuldre lidt marcipan i, så der er flere muligheder for at variere kagen. Eller prøv at hakke lidt mandler og drysse dem over.

Opskriften er beregnet til mindst seks personer. Eventuelle rester opbevares på køl, og kan holde sig nogle dage i køleskabet. Se også min video med fremgangsmåde.

Indhold
  • Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
  • Rabarbercrumble
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Rabarbersorter
  • Bagning
  • Værd at vide
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Rabarbermuffins
  • Verdens bedste banankage
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Rabarbergalette
  • Rabarberkompot
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med rabarbercrumble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarbercrumble

4.82 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 387
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Rabarber
  • 400 g rabarber - friske eller frosne
  • 100 g sukker - til rabarberne
Crumble
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 125 g smør - koldt, i mindre tern
  • 100 g havregryn - grovvalsede
  • 25 g kokosmel
  • 2 tsk vaniljesukker - svarende til ca. 10 gram

Fremgangsmåde
 

  1. Rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær ikke mere af bunden end nødvendigt, da den nederste del har masser af god smag,
  2. Skær rabarberstænglerne i en centimeter tykke skiver, og kom dem i en skål. Drys sukker over og vend det godt rundt, så sukkerstofferne fordeles godt på rabarberstykkerne.
  3. Crumble laves ved at veje sukker af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i mindre tern, havregryn, kokosmel og vaniljesukker. Smuldr derefter dejen sammen, så det nærmest kommer til at ligne reven ost.
  4. Drys nu ca halvdelen af din crumbledej i et smurt tærtefad, og fordel det jævnt. Tryk ganske let til. Opskriften på denne skønne rabarbercrumble passer til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter.
  5. Fordel rabarberstykkerne i fadet, og drys derefter resten af crumbledejen over.
  6. Stil tærteformen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor din rabarbercrumble skal have 20 minutter. Måske et par minutter mere. Så er den sprød og lækker, og rabarberen er saftig og mør. Den perfekte kombi.

Næringsindhold

Kalorier: 387kcalKulhydrater: 55gProtein: 4gFedt: 18gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 45mgNatrium: 147mgKalium: 227mgKostfibre: 3gSukker: 36gVitamin A: 589IUVitamin C: 5mgCalcium: 67mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du nogle billeder af fremgangsmåden til rabarbercrumblen:

rabarber vendes med sukker
rabarber fordeles på crumblekagen
færdigbagt rabarbercrumble
servering af rabarbercrumble

Tips

Den færdigbagte rabarbercrumble køles af inden den spises. Nydes selvfølgelig med creme fraiche eller flødeskum.

  • Perfekt som dessert til forår og sommer
  • God som kage til kaffen eller lun aftenforkælelse
  • Kan også laves i små portionsglas til gæster eller picnic

OBS: Er det udenfor rabarbersæson, kan du sagtens anvende frosne rabarber. Enten fra egen fryser - eller køb dem i supermarkedet. Se også hvordan du bager den lækre Allingetærte med rabarber.

Rabarbersorter

I forhold til valg af rabarber, så foretrækker jeg at bruge de skønne jordbærrabarber, der med sine tynde stilke har masser af sødme og den perfekte rabarbersmag.

De første titter frem allerede i april, og så er det bare med at få lavet en rabarbercrumble.

Andre rabarbersorter kan selvfølgelig også sagtens bruges, men der er forskel på smagen, og nogle er altså noget mere sure. Hvilket betyder, at man skal bruge lidt mere sukker til rabarberkagen.

Jeg vil altså klart anbefale dig brugen af jordbærrabarber eller vinrabarber, men sorterne Spangsbjerg og Marshall Early Red er bestemt også skønne og gode til en crumble.

Bagning

I forhold til bagningen af rabarbercrumblen, så skal den bages ved 200 grader varmluft. Det skyldes, at crumblen skal have noget varme for at blive sprød og gylden.

Bager men en rabarbercrumble ved lavere temperatur, risikerer man nemt at få en kage, der både er blød, trist og lidt fesen i smag og udtryk. Så op på 200 grader med varmen.

Værd at vide

Crumble stammer fra England, hvor det blev populært under 2. verdenskrig som et nemt alternativ til tærter.

Du kan kombinere rabarber med eks. jordbær, æble eller hindbær. Rabarbercrumble kan også laves som glutenfri med mandelmel eller glutenfri havregryn.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Rabarbermuffins

4.8 fra 105 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Gå til opskrift
billede med rabarbermuffins

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Rabarbergalette

4.6 fra 15 stemmer
Her får du min opskrift på en nem rabarbergalette. En fransk kage med mørdej hvor kanten bukkes op, og du kan lave den med friske eller frosne rabarber.
Gå til opskrift
rabarber galette

Rabarberkompot

4.7 fra 16 stemmer
Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
Gå til opskrift
hjemmelavet rabarberkompot

FAQ

Hvad er rabarbercrumble?

Rabarbercrumble er en bage-dessert, hvor friske rabarber dækkes med en smuldredej af smør, sukker og hvedemel – og bages til gylden sprødhed. Crumble betyder "smuldre" – og refererer til den knasende top ovenpå det bløde frugtlag.

Hvordan opbevarer man rabarbercrumble?

Rester af crumblekagen kan opbevares på køl, hvor den fint holder i 2-3 dage.

Kan man fryse rabarbercrumble?

Du kan sagtens fryse rabarbercrumble. Du behøver ikke tø den op, men varm den direkte i ovnen. Jeg synes dog den er bedst som nybagt, men den kan sagtens spises efter frysning.

Kan man bruge frosne rabarber?

Du kan godt anvende frosne rabarber til en rabarbercrumble. Det bedste er at tø rabarberne op inden brug, da de ellers vil smide en del væske under bagningen.

Kan jeg lave rabarbercrumble dagen før?

Det kan du sagtens. Enten bage hele kagen og så gemme den på køl til dagen efter. Eller blot klargøre rabarber med sukker i en skål, og lave smuldredejen i en anden skål, hvor begge sættes på køl til dagen efter. Derefter er det blot samle kagen dagen efter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte

    juni 01, 2025 at 1:02 pm

    Den bedste og nemmeste crumble! Har lavet den mindst 20 gange og er altid den kage kæresten og familien vil have jeg bager.

    Svar
  2. Marianna

    juli 23, 2024 at 5:45 pm

    Den smager himmelsk. Jeg var nødt til at supplere lidt med jordbær, men det gjorde den ikke mindre lækker. Tak for en nem opskrift på crumble cake.😁

    Svar
  3. Ole Hansen

    juli 21, 2024 at 12:23 am

    Jeg har nu lavet den flere gange og den rigtig god.

    Svar
  4. Mia

    maj 24, 2024 at 1:00 pm

    Utrolig lækker!!

    Svar
  5. Charlotte

    april 18, 2024 at 8:00 pm

    Virkelig en fantastisk god rabarber crumble Holger!
    Vi er vilde med den og det er vores gæster også 🙂
    5 ***** herfra 🙂

    Svar
  6. Mette Vincentz

    maj 24, 2023 at 11:01 am

    Hvor meget marcipan putter du i crumble, når det bruges? 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 24, 2023 at 11:07 am

      Hej Mette
      Så meget som du synes. Jeg er ret glad for marcipan, og bruger gerne ca. 50-75 gram 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Karen Marie

    juni 10, 2022 at 5:56 pm

    Helt suveræn og nem
    Opskrift. Jeg lavede den i 3-dobbelt portion til 20 personer, og den var meget populær mef creme fraiche 18% til

    Svar
  8. Kirsti

    august 14, 2021 at 5:28 pm

    Hej
    Min mor havde altid flere slags crumble kager i fryseren. Hun lavde dem alu forme, tog, jordbær, hindbær, rabarber osv efter sesson .sukker over, i fryseren, når det var frosset crumble over og i fryseren igen. Så var der altid en crumble klar til ovnen. Direkte fra frys i en forvarmet ovn i en halv time.

    Svar
  9. Gurli Riis

    maj 20, 2021 at 1:04 pm

    Rabarberne skal vel være tøet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2021 at 1:06 pm

      Hej Gurli
      Ja, hvis du anvender frosne rabarber, skal de tøs op først 🙂
      God bagelyst - det er en lækker rabarbercrumble.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Mette

      juli 02, 2021 at 8:35 pm

      Hej kan jeg lave rabarber crumbel klar og bage dagen efter

      Mvh Mette

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        juli 03, 2021 at 10:01 am

        Hej Mette
        Teknisk set kan du godt, hvis du sætter dejen på køl. Men det er så nemt at lave dejen til rabarbercrumble, at jeg altid vil anbefale dig at lave den på dagen.
        Alt det bedste
        Holger

  10. Steen

    april 26, 2021 at 9:06 pm

    Hallo Holger,
    Jeg har lavet din Rabarbercrumble, om det står i opskriften. Jeg bor siden 56 år i Tyskland og koger mange af dine opskrifter. Sammen med Madens verden og Valdemarsro er det mine lieblingsopskrifter.
    Jeg er dansk, min kone er tysk, vores naboer er japansk og schweizer. Vi havde intet besvær at spise hele Portionen med fire Personer. De vil have det samme i morgen. Det var bare svært at få kokosmel.
    Mit freundlichen Grüßen
    Steen

    Svar
  11. Steen Fyrstendorf

    april 26, 2021 at 3:51 pm

    Hallo Holger,
    Jeg har lavet din Rabarbercrumble, om det står i opskriften. Jeg bor siden 56 år i Tyskland og koger mange af dine opskrifter. Sammen med Madens verden og Valdemarsro er det mine lieblingsopskrifter.
    Jeg er dansk, min kone er tysk, vores naboer er japansk og schweizer. Vi havde intet besvær at spise hele Portionen med fire Personer. De vil have det samme i morgen. Det var bare svært at få kokosmel.
    Mit freundlichen Grüßen
    Steen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2021 at 5:25 pm

      Kære Steen
      Tusind tak for de søde ord - det glæder mig virkeligt at høre. Rabarbercrumble er en skøn kage, som jeg også holder af, og du må bare i gang igen i køkkenet, så de kan få kage nok 🙂
      Dejligt at høre fra det tyske - og alt det bedste til jer.
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required