Rabarbercrumble er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme opskrift på smuldredej er blandt andet med havregryn.
Rabarbercrumble er absolut en af de allerbedste kager, og så er den så ufattelig nem at lave.
En crumble med rabarber består af friske skiver rabarber, der trækkes med lidt sukker, og overdækkes i et tærtefad med den skønne og velsmagende crumbledej,
Her er crumbledejen lavet af blandt andet grovvalsede havregryn, men du kan også anvende de finvalsede. Jeg foretrækker også at komme lidt kokosmel i crumbledejen, men den kan du udelade.
Du kan også smuldre lidt marcipan i, så der er flere muligheder for at variere en crumble med rabarber. Eller prøv at hakke lidt smuttede mandler og drysse dem over.
Opskriften er beregnet til mindst seks personer. Eventuelle rester opbevares på køl, og kan holde sig nogle dage i køleskabet. Se også min video med fremgangsmåde.
Opskrift på rabarbercrumble
Ingredienser
Rabarber
- 400 gram rabarber friske eller frosne
- 100 gram sukker
Crumble
- 100 gram sukker
- 100 gram hvedemel
- 125 gram smør koldt, i mindre tern
- 100 gram havregryn grovvalsede
- 25 gram kokosmel
- 2 teskefulde vaniljesukker svarende til ca. 10 gram
Sådan gør du
- Rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær ikke mere af bunden end nødvendigt, da den nederste del har masser af god smag,
- Skær rabarberstænglerne i en centimeter tykke skiver, og kom dem i en skål. Drys 100 gram sukker over og vend det godt rundt, så sukkerstofferne fordeles godt på rabarberstykkerne.
- Crumble laves ved at veje sukker af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i mindre tern, havregryn, kokosmel og vaniljesukker. Smuldr derefter dejen sammen, så det nærmest kommer til at ligne reven ost.
- Drys nu ca halvdelen af din crumbledej i et smurt tærtefad, og fordel det jævnt. Tryk ganske let til. Opskriften på denne skønne rabarbercrumble passer til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter.
- Fordel rabarberstykkerne i fadet, og drys derefter resten af crumbledejen over.
- Stil tærteformen ind i en forvarmet ovn ved 200 °C grader varmluft, hvor din rabarbercrumble skal have 20 minutter. Måske et par minutter mere. Så er den sprød og lækker, og rabarberen er saftig og mør. Den perfekte kombi.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Servering
Den færdigbagte rabarbercrumble køles af inden den spises.
Sådan en sprød og hjemmebagt crumble med rabarber nydes selvfølgelig med creme fraiche eller flødeskum (se her hvordan man pisker en god flødeskum).
OBS: Er det udenfor rabarbersæson, kan du sagtens anvende frosne rabarber. Enten fra egen fryser - eller køb dem i supermarkedet.
Rabarbersorter
I forhold til valg af rabarber, så foretrækker jeg at bruge de skønne jordbærrabarber, der med sine tynde stilke har masser af sødme og den perfekte rabarbersmag.
De første titter frem allerede i april, og så er det bare med at få lavet en rabarbercrumble.
Andre rabarbersorter kan selvfølgelig også sagtens bruges, men der er forskel på smagen, og nogle er altså noget mere sure. Hvilket betyder, at man skal bruge lidt mere sukker til rabarberkagen.
Jeg vil altså klart anbefale dig brugen af jordbærrabarber eller vinrabarber, men sorterne Spangsbjerg og Marshall Early Red er bestemt også skønne og gode til en crumble.
Bagning af crumble
I forhold til bagningen af rabarbercrumblen, så skal den bages ved 200 grader varmluft.
Det skyldes, at crumblen skal have noget varme for at blive sprød og gylden.
Bager men en rabarbercrumble ved lavere temperatur, risikerer man nemt at få en kage, der både er blød, trist og lidt fesen i smag og udtryk.
Så op på 200 grader med varmen.
Se også mine opskrifter på:
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Helt suveræn og nem
Opskrift. Jeg lavede den i 3-dobbelt portion til 20 personer, og den var meget populær mef creme fraiche 18% til