Rabarbercrumble er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme opskrift på smuldredej er blandt andet med havregryn.
Rabarbercrumble er absolut en af de allerbedste kager, og så er den så ufattelig nem at lave.
En crumble med rabarber består af friske skiver rabarber, der trækkes med lidt sukker, og overdækkes i et tærtefad med den skønne og velsmagende crumbledej,
Her er crumbledejen lavet af blandt andet grovvalsede havregryn, men du kan også anvende de finvalsede.
Opskriften er beregnet til mindst seks personer. Eventuelle rester opbevares på køl, og kan holde sig nogle dage i køleskabet.
OBS: Er det udenfor rabarbersæson, kan du sagtens anvende frosne rabarber. Enten fra egen fryser - eller køb dem i supermarkedet.
Opskrift på rabarbercrumble
Rabarbercrumble - opskrift på lækker crumblekage
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Rabarber
- 500 gram rabarber friske eller frosne
- 100 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
Crumble
- 100 gram sukker
- 100 gram koldt smør
- 100 gram hvedemel
- 100 gram havregryn grovvalsede
- 10 gram vaniljesukker
- 25 gram marcipan
Sådan gør du
- Rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær ikke mere af bunden end nødvendigt, da den nederste del har masser af god smag,
- Skær rabarberstænglerne i en centimeter tykke skiver som kommes i en skål.
- Tilsæt sukker og vaniljesukker, og vend det godt rundt, så sukkerstofferne fordeles godt. Lad det evt. trække en halv times tid, men det er ikke nødvendigt.
- Crumble laves ved at veje sukker af i en skål sammen med koldt smør i mindre tern, hvedemel, havregryn og vaniljesukker. Smuldr derefter dejen sammen, så det nærmest kommer til at ligne reven ost.
- Riv en smule marcipan i og vend det rundt.
- Smør et tærtefad med smør, og denne opskrift på rabarbercrumble passer til et fad med en diameter på cirka 22 centimeter. Eller en lille bradepande på cirka 15 gange 25 centimeter.
- Fordel rabarberstykkerne nederst i fadet, og fordel derefter crumbledejen over rabarberne.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor rabarbercrumblen skal have 20 minutter. Så er den sprød og lækker, og rabarberen er saftig og mør. Den perfekte kombi.
Servering
Den færdigbagte rabarbercrumble køles af inden den spises.
Sådan en sprød og hjemmebagt crumble med rabarber nydes selvfølgelig med creme fraiche eller flødeskum.
Rabarbersorter
I forhold til valg af rabarber, så plejer jeg at bruge de skønne jordbærrabarber, der med sine tynde stilke har masser af sødme og den perfekte rabarbersmag.
De første titter frem allerede i april, og så er det bare med at få lavet en rabarbercrumble.
Andre rabarbersorter kan selvfølgelig også sagtens bruges, men der er forskel på smagen, og nogle er altså noget mere sure. Hvilket betyder, at man skal bruge lidt mere sukker til rabarberkagen.
Jeg vil altså klart anbefale dig brugen af jordbærrabarber eller vinrabarber, men sorterne Spangsbjerg og Marshall Early Red er bestemt også skønne og gode til en crumble.
Bagning af crumble
I forhold til bagningen af rabarbercrumblen, så skal den bages ved 200 grader varmluft.
Det skyldes, at crumblen skal have noget varme for at blive sprød og gylden.
Bager men en rabarbercrumble ved lavere temperatur, risikerer man nemt at få en kage, der både er blød, trist og lidt fesen i smag og udtryk.
Så op på 200 grader med varmen.
Rabarbercrumble med kokos
Du kan også nemt lave en crumble med rabarber og kokos.
Du følger opskriften som ovenfor, men tilsætter cirka 30 gram kokos til crumblen.
Kokos giver en lækker smag til rabarberkagen, så det er bestemt også værd at anbefale.
Marcipan eller mandler
I grundopskriften på rabarberkagen her har jeg anvendt lidt marcipan.
Men marcipanen kan sagtens skiftes ud med lidt mandler.
Brug cirka 50 gram til denne opskrift, og mandlerne skal smuttes og hakkes fint.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her