Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Rabarberkage med marengslåg er en super skøn kage, der er rimelig let at bage.
Kagen bages ad to omgange i en springform, hvor grundkagen først bages i et kvarter, hvorefter der fyldes på med rabarberkompot og marengs, som så bages færdig i yderligere et kvarter.
Du skal anvende en springform med en diameter på cirka 18 centimeter, og så rækker kagen fint til seks personer.
Ingredienser til rabarberkage med marengslåg
Kompot af rabarber
300 gram rensede rabarber
75 gram bagesukker
10 gram vaniljesukker
Dej til rabarberkagen laves af
75 gram meget blødt smør
75 gram sukker
1 teskefuld vaniljesukker
4 pasteuriserede æggeblommer
140 gram hvedemel
2 strøgne teskefulde bagepulver
5 spiseskefulde mælk
Marengslåg laver du med
3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
150 gram sukker
Lidt flormelis til drys
Fremgangsmåde
- Rabarber renses og snittes i en centimeter tykke skiver. Kommes i en kasserolle med sukker og vaniljesukker, og koges til en jævn rabarberkompot. Det tager cirka 15 minutter. Stilles til side og køler lidt af.
- Så laver du dejen til kagen. Rør blødt smør sammen med sukker og vaniljesukker, så det bliver en smule luftigt. Brug bare en en grydeske.
- Derefter røres æggeblommerne gradvist i dejen. Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes i dejen, som med forsigtighed røres jævn sammen med lidt mælk. Dejen skal hverken være for tyk eller tyk, og det kan være du skal bruge en spiseskefuld mælk eller to mere.
- Beklæd en springform med en diameter på 18 centimeter med bagepapir i bunden - sæt den i klemme og luk formen, hvorefter det udvendige bagepapir rives af. Smør formen indvendigt med smør, og drys med lidt sukker.
- Fordel dejen i springformen, og bag kagen ved 175 grader varmluft, hvor den skal have 13-15 minutter.
- Pisk imens æggehviderne stive, og derefter piskes sukkeret gradvist i. Jeg plejer at bruge en røremaskine til det, men du kan selvfølgelig også finde elpiskeren frem. Husk at anvende en helt ren skål. Pisk indtil du har en flot marengs.
- Tag kagen ud af ovnen, og fordel først rababerkompot over den, og glat kompotten forsigtigt ud.
- Derefter kommes marengs på, og det glattes ligeledes ud. Du skal ikke bruge al marengs, men det er svært at lave en mindre portion. Glat til sidst marengs med en gaffel, så du får pæne streger.
- Sigt en smule flormelis over kagen.
- Bag nu rabarberkagen færdig ved 175 grader varmluft, hvor den skal have yderligere 15 minutter.
Se også mine opskrifter på: