• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarberdrøm med bagt marengs

Rabarberdrøm med bagt marengs

billede med rabarberdrøm
4.6 fra 53 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
383
SHARES
FacebookMessenger383PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 24. juni 2023

Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.

Rabarberdrøm er den rigtige kage for dig, der er helt vild med rabarber.

Her får du en nem, lækker og luftig rabarberkage med bagt marengs på toppen, og kagen laves i en springform med en diameter på 20 centimeter.

Det er en rigtig forårskage eller sommerkage, hvor kagen bages med friske rabarber, men udenfor sæson kan du anvende frosne rabarber, der tøs op først.

Indhold
  • Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Rabarbercrumble
  • Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
  • Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  • Rabarbermuffins
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med rabarberdrøm
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarberdrøm med bagt marengs

4.55 fra 53 stemmer
Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 489
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - blødt
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 300 g rabarber - i tynde skiver
Marengs
  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  2. Blødt smør piskes sammen med sukker og vaniljesukker.
  3. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
  4. Bland hvedemel med bagepulver, og vend det i æggemassen med en dejskraber sammen med mælk. Du skal ca. bruge en deciliter mælk.
  5. Vend derefter cirka 200 gram af rabarberne i dejen.
  6. Smør en springform og fordel dejen i formen. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 20 centimeter.
  7. Fordel dejen jævnt i formen, og kom de resterende rabarber ovenpå. Tryk rabarberne lidt ned i dejen.
  8. Bag din rabarberdrøm i ca. 50 minutter ved 180 grader varmluft.
  9. Æggehvider piskes stive, hvorefter flormelis piskes gradvist i sammen med en teske eddike. Tjek om din marengs er stiv nok ved at vende skålen forsigtigt på hovedet.
  10. Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på rabarberkagen.
  11. Stil din rabarberdrøm tilbage i ovnen, og giv den yderligere ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 489kcalKulhydrater: 66gProtein: 7gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 117mgNatrium: 349mgKalium: 204mgKostfibre: 1gSukker: 45gVitamin A: 772IUVitamin C: 3mgCalcium: 68mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte rabarberdrøm køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift

4.9 fra 15 stemmer
Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Gå til opskrift
rabarberkage med marengslåg

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

4.7 fra 60 stemmer
Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
Gå til opskrift
billede med nem rabarbertærte med marcipan

Rabarbermuffins

4.8 fra 106 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Gå til opskrift
billede med rabarbermuffins

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

4.9 fra 46 stemmer
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Gå til opskrift
billede med rabarberkage med kokos

FAQ

Kan man lave kagen med andre frugter og bær?

Det kan du sagtens. Eksempelvis blåbær og

Kan man fryse kagen?

Nej, det vil jeg ikke anbefale dig. Marengsen bliver blød, så nyd dagen efter den er bagt. Den holder i 2-3 dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Hansen

    juli 10, 2024 at 12:03 pm

    Dejlige opskrifter bruger dem tit når man er gået død for madopskrifter

    Svar
  2. Lena

    maj 20, 2024 at 11:53 am

    hvor meget er 100g æggehvider??? Vh. Lena

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2024 at 12:00 pm

      Hej Lena
      Afhængig af størrelsen på æggene, så svarer det ca. til 3 æggehvider.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Mirela

    maj 19, 2024 at 6:41 am

    Hej Holger & Co.
    Skøn opskrift og nem. Intet kunne går galt - og det gjorde det heller ikke. Jeg havde ingen friske rabarber dog havde nogle på frost og kun 250 g, dog smagte kage fint af rabarber og var tilpas syrlighed i kagen.
    Brugte 1 skefuld mel ekstra oven på rabarberne som jeg brugte direkte fra frost.
    Da kagen kom i ovnen 2.gang måtte jeg en smut på genbrugspladsen( vi er i gang med mit badeværelse og de kære hårdtarbejdende håndværker vil jeg forkæle med lidt lækker hjemmebag ) skulle også gerne hjælpe manden i mit liv - endte med at være væk i 20 min men kagen blev alligevel skøn og ikke tør og den SMAGTE VIDUNDERLIG 🙏🏼 .God Pinse Tak team Madensverden. I er for seje 🫡

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2024 at 6:57 am

      Hej Mirela
      Tusind tak for den fantastiske besked - og jeg kan høre der er styr på det hele 🙂
      Det lyder til det er dig, der er den seje her - godt klaret og dejligt kagen er som den skal være.
      Også rigtig god pinse til dig og din mand.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anne Marie Schou von Essen

    maj 19, 2023 at 7:00 pm

    Kan jeg bage kagen dagen før, den skal spises?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2023 at 6:49 am

      Hej Anne Marie
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Karin

    april 18, 2023 at 11:20 am

    Kan man bage kagen evt fryse den og så bage med marengs når den skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2023 at 4:24 pm

      Hej Karin
      Det har jeg ikke prøvet, men det kan du muligvis godt. Lad mig gerne høre her hvordan det gik, så andre også ved det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Janne Ladefoged clausen

    marts 11, 2023 at 5:21 pm

    Hejsa.
    På denne årstid hvor der ikke er friske rabarber kan man så bruge de frosne?
    Eller vil dejen blive for våd?
    Tak for altid lækre og gode opskrifter.

    Svar
  7. Marianne

    august 12, 2022 at 9:57 pm

    Kan jeg bruge frosne rabarber?

    Svar
  8. Karen

    juli 28, 2022 at 11:23 am

    Hej Holger
    Kan man bruge andre frugter end rabarber hvis de ikke er i sæson?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 28, 2022 at 9:25 pm

      Hej Karen
      Ja da, jeg tænker da blandt andet at eks. blåbær eller æble vil være super fint.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Pia dahl

    juli 24, 2022 at 10:51 am

    Hej Holger
    Hvilke andre slags frugter kan jeg bruge i stedet for rabarber som ikke afgiver alt for neget væske ( blåbær, hindbær, måske fersken ,nogle andre gode forslag ?
    Tak for dejlige opskrifter 🙏

    Svar
  10. Flittiglisen

    juni 05, 2022 at 10:38 am

    Den lækreste kage! Jeg havde ikke alle ingredienserne hjemme, så rabarberne stod i en skål med 2 spsk sukker i 3 timer, det blev den ikke ringere af. Jeg bagte den i en springform på 24 cm og marengsmassen passede fint 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2022 at 11:01 am

      Hej Flittiglisen
      1.000 tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Og det er en god ide, at lade rabarberne trække i lidt sukker.
      Tak fordi du er med til at gøre Madens Verden til det bedste madunivers.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Anne Bruun Christensen

    maj 28, 2022 at 9:57 am

    Alt, alt for meget flourmelis ( 175 g ) til marensmassen.
    Der var jo marens til flere tærter med en form med ø 20 cirka. !!!!!
    Brugte først det hele og bagte 10 min ved 175 grader. Totalt mislykket. Skrabede så det meste af og bagte så igen til færdig. Marensen har dårlig smag. Øv og øv!!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 02, 2022 at 12:33 pm

      Hej Anne
      Nej, mængden af flormelis passer fint. Jeg ved ikke hvad der er gået galt hos dig, men jeg bruger altid den beskrevne mængde flormelis til kagen. Der må gerne være et godt lag marengs på rabarberkagen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Lars

    maj 13, 2022 at 2:32 pm

    Du mener, flormelis piskes i sammen med en teske eddike 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2022 at 7:24 am

      Hej Lars
      Jep - min fejl - den er rettet 🙂
      Mange tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required