Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
Rabarberdrøm er den rigtige kage for dig, der er helt vild med rabarber.
Her får du en nem, lækker og luftig rabarberkage med bagt marengs på toppen, og kagen laves i en springform med en diameter på 20 centimeter.
Det er en rigtig forårskage eller sommerkage, hvor kagen bages med friske rabarber, men udenfor sæson kan du anvende frosne rabarber, der tøs op først.
Opskriften nok til i hvert fald 8 personer, og i min video kan se hvordan du bager rabarberkagen med marengs.
Opskrift på rabarberdrøm
Ingredienser
- 200 gram smør blødt
- 175 gram sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 3 æg
- 200 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 deciliter mælk
- 300 gram rabarber i tynde skiver
Marengs
- 100 gram pasteuriserede æggehvider
- 175 gram flormelis
- 1 teske eddike
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Blødt smør piskes sammen med sukker og vaniljesukker.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemel med bagepulver, og vend det i æggemassen med en dejskraber sammen med mælk. Du skal ca. bruge en deciliter mælk.
- Vend derefter cirka 200 gram af rabarberne i dejen.
- Smør en springform og fordel dejen i formen. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 20 centimeter.
- Fordel dejen jævnt i formen, og kom de resterende rabarber ovenpå. Tryk rabarberne lidt ned i dejen.
- Bag din rabarberdrøm i ca. 50 minutter ved 180 grader varmluft.
- Æggehvider piskes stive, hvorefter flormelis piskes gradvist i sammen med en teske eddike. Tjek om din marengs er stiv nok ved at vende skålen forsigtigt på hovedet.
- Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på rabarberkagen.
- Stil din rabarberdrøm tilbage i ovnen, og giv den yderligere ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte rabarberdrøm køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.
Se flere lækre kager med rabarber:
Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
Rabarbertærte i springform med kanel
Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift
Kan jeg bage kagen dagen før, den skal spises?
Hej Anne Marie
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger