Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
Rabarbertærte med marcipan er en dejlig kage med friske rabarber, og de giver den søde kage et godt modspil.
Kagen er med mørdejsbund og et meget lækkert fyld, der naturligvis blandt andet består af rabarber og marcipan.
Opskriften giver to mindre rabarbertærter med marcipan, men du kan også vælge at lave en lidt større kage i en større tærteform. Se også min opskrift på verdens bedste rabarberkage.
Opskrift på rabarbertærte med marcipan
Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
Ingredienser
Mørdej
- 100 gram smør - koldt, i mindre tern
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 0,5 æg - sammenpisket
Rabarberfyld
- 1 æg
- 75 gram sukker
- 25 gram kokosmel
- 75 gram smør - blødt
- 25 gram hvedemel
- 0,5 teske bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 3 spiseskefulde mælk
- 125 gram rabarber - i små tern
- 50 gram marcipan - revet
- mandelsplitter
Sådan gør du
- Start med at lave mørdej til din rabarbertærte med marcipan, og her smuldres koldt smør i tern ud i hvedemel i en skål. Derefter vendes flormelis i, og mørdejen samles med lidt æg.
- Saml hurtigt mørdejen på et meldrysset bord, og stil den på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Dej til kagen: Kom æg og sukker i en skål og rør det godt sammen. Brug bare en grydeske, men rør så æggemassen bliver luftig. Rør også blødt smør og kokosmel i.
- Hvedemel vendes med bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og vendes derefter forsigtigt i dejen sammen med lidt mælk.
- Rabarber skæres i små tern, der vendes i dejen sammen med revet marcipan.
- Rul mørdej ud til en tykkelse på ca. 4 millimeter, og fordel den i to runde forme, der hver er ca. 15 centimeter i diameter. Jeg bruger små aluforme, men du kan lave én større rabarbertærte med marcipan i en større tærteform.
- Fordel fyldet i de to forme, og drys med mandelsplitter.
- Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Rabarbertærte med marcipan køles en smule af, men serveres gerne lun sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Kagen kan også fryses.
Se flere lækre rabarberkager:
Gitte K
Holger, tynde snitter af syrlige æbler, kunne det gå an i stedet for rabarber, som ikke er i sæson nu? Skal jeg så spare lidt på sukkeret?
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Ja, det vil sagtens kunne gå - og endda smage lækkert. Jo, jeg ville halvere mængden af sukker - afhængig af hvor sød du ønsker kagen.
Rigtig god bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Lene
Jeg kunne rigtigt godt tænke mig en printvenlig version. Ville det være muligt?
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Den burde være der - brug printknappen ude i venstrespalten - hvis du er på en stor skærm. Og ellers lige over Ingredienser, hvis du er på en mobil.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Gerda
Jeg bruger halv mandelmel, det er
også super. Tak for god opskrift
Holger Rørby Madsen
Hej Gerda
Det er et godt tip - tak for det 🙂
Alt det bedste
Holger
Poul Christiansen
Hej Gerda
Hvor i opskriften bruger du mandelmel
Mvh Poul
Helle
Tak for mange gode opskrifter. Jeg er blevet fristet af rabarbertærten, men kan se der skal kokosmel i fyldet, kan det udelades? og skal der noget andet i i stedet for så. Vi er ikke så glade for kokosmel.
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Mange tak - og du kan sagtens udelade kokosmel, men jeg vil sige, at kagen altså ikke smager meget af kokos 🙂
Kom en smule mere hvedemel i, og så bliver den lækker.
Alt det bedste
Holger