Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
Rabarbertærte med marcipan er en dejlig kage med friske rabarber, og de giver den søde kage et godt modspil.
Kagen er med mørdejsbund og et meget lækkert fyld, der naturligvis blandt andet består af rabarber og marcipan.
Opskriften giver to mindre rabarbertærter med marcipan, men du kan også vælge at lave en lidt større kage i en større tærteform.
Ingredienser
Mørdej
- 100 gram smør koldt, i mindre tern
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 0,5 æg sammenpisket
Rabarberfyld
- 1 æg
- 75 gram sukker
- 25 gram kokosmel
- 75 gram smør blødt
- 25 gram hvedemel
- 0,5 teske bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 3 spiseskefulde mælk
- 125 gram rabarber i små tern
- 50 gram marcipan revet
- mandelsplitter
Sådan gør du
- Start med at lave mørdej til din rabarbertærte med marcipan, og her smuldres koldt smør i tern ud i hvedemel i en skål. Derefter vendes flormelis i, og mørdejen samles med lidt æg.
- Saml hurtigt mørdejen på et meldrysset bord, og stil den på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Dej til kagen: Kom æg og sukker i en skål og rør det godt sammen. Brug bare en grydeske, men rør så æggemassen bliver luftig. Rør også blødt smør og kokosmel i.
- Hvedemel vendes med bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og vendes derefter forsigtigt i dejen sammen med lidt mælk.
- Rabarber skæres i små tern, der vendes i dejen sammen med revet marcipan.
- Rul mørdej ud til en tykkelse på ca. 4 millimeter, og fordel den i to runde forme, der hver er ca. 15 centimeter i diameter. Jeg bruger små aluforme, men du kan lave én større rabarbertærte med marcipan i en større tærteform.
- Fordel fyldet i de to forme, og drys med mandelsplitter.
- Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Se video til opskrift
Noter
Rabarbertærte med marcipan køles en smule af, men serveres gerne lun sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Kagen kan også fryses.
Se flere lækre rabarberkager:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Tak for mange gode opskrifter. Jeg er blevet fristet af rabarbertærten, men kan se der skal kokosmel i fyldet, kan det udelades? og skal der noget andet i i stedet for så. Vi er ikke så glade for kokosmel.
Hej Helle
Mange tak - og du kan sagtens udelade kokosmel, men jeg vil sige, at kagen altså ikke smager meget af kokos 🙂
Kom en smule mere hvedemel i, og så bliver den lækker.
Alt det bedste
Holger