Her får du min opskrift på en lækker stikkelsbærkage med marcipan. De syrlige og meget sunde stikkelsbær i en nem kage, hvor bærrene virkelig træder frem.
Opskriften på stikkelsbærkage er beregnet til 6-8 personer.
Ingredienser til stikkelsbærkage
2 æg
125 gram bagesukker
10 gram vaniljesukker
100 gram mælk
50 gram smør
140 gram hvedemel
8 gram bagepulver
75 gram marcipan
1 knivspids salt
150 gram friske stikkelsbær
1 spiseskefuld bagesukker
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Start med at piske æg, bagesukker og vaniljesukker til din stikkelsbærkage luftigt. Det skal være næsten hvidt, og det tager nogle minutter.
- Mælk og smør kommes i en lille skål, og lunes op indtil smørret er smeltet. Eventuelt i mikrobølgeovn. Men det skal ikke være brændende varmt.
- Hvedemel og bagepulver vejes af og blandes sammen.
- Læg elpiskeren til side, og vend forsigtigt melblandingen ned i æggemasssen. Brug en dejskraber.
- Vend derefter forsigtigt mælk og smør i dejen, og tilsæt også en knivspids salt.
- Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og vend det rundt i dejen til din stikkelsbærkage.
- Smør en tærteform med en diameter på 24 centimeter med smør.
- Fordel dejen i formen og stil den i ovnen. Bagetiden er cirka 40 minutter.
- Stikkelsbær halveres og vendes med en spiseskefuld bagesukker.
- Efter otte minutters bagetid tages tærteformen ud af ovnen og stikkelsbærrene lægges ovenpå dejen. Fordel bærrene jævnt på tærten. Stil derefter stikkelsbærkagen tilbage i ovnen og bag den færdig. Samlet bagetid er altså 40 minutter.
Se også mine opskrifter på:
Noter om opskriften
Stikkelsbær er super sunde bær, der indeholder masser af sunde næringsstoffer.
Samtidig er stikkelsbær syrlige i smagen, og derfor er de perfekte at anvende til bagning og søde kager. Som i denne opskrift.
Den færdigbagte kage med stikkelsbær køles lidt af, og serveres derefter med enten en letpisket flødeskum eller creme fraiche.
Annika
Kan den holde sig i et par dage, eller er den bedst samme dag, den bliver bagt?
Tenna Aamann
kan der bruges frosne stikkelsbær??
Holger Rørby Madsen
Hej Tenna
Det kan du tro - frosne stikkelsbær er fine i kagen - men tø dem op først 🙂
Alt det bedste - og godt nytår
Holger