Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte! Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Jordbærtærte! Min absolutte yndlingskage. Allerbedst med de nye, danske jordbær, men den lækre tærte med jordbær kan laves året rundt.
Umiddelbart kan det godt være du synes opskriften ser besværlig ud, men det er faktisk ret nemt at lave en jordbærtærte selv.
For når først du er i gang, så går de enkelte trin næsten automatisk derudaf, og det endelige resultat er altså det hele værd.
Hjemmelavet er bedst
Den perfekte jordbærtærte med mazarinbund, et tyndt lag sprød chokolade, vaniljecreme (altså kaldet konditorcreme, og selvfølgelig de friske jordbær på toppen af tærten.
Netop en mazarinbund og vaniljecremen er det, der gør den perfekte tærte med jordbær. Og det er ikke svært.
Derfor synes jeg du skal kaste dig ud i fremstillingen af din egen mazarintærte med masser af friske jordbær, du bliver overrasket over hvor godt (og nemt) det er.
Og fremover kommer du til at lave mange af tærterne selv, for de fås ikke bedre. Og hvad slår en hjemmebagt jordbærtærte!
Opskriften giver en tærte med jordbær, der passer til en tærteform med en diameter på 23 centimeter.
Opskrift på jordbærtærte
Ingredienser
Mørdej
- 1 portion mørdej - se opskriften i linket
Mazarinmasse
- 100 gram sukker
- 100 gram marcipan
- 100 gram smør - blødt
- 2 æg
- 50 gram hvedemel
Chokolade ganache
- 40 gram chokolade - mørk
- 50 gram fløde
Vaniljecreme - konditorcreme
- 200 gram kagecreme - se opskriften i linket
- 200 gram piskefløde
- jordbær - i passende mængde
Abrikotering
- 4 spiseskefulde abrikos marmelade
- 2 spiseskefulde vand
Sådan gør du
- Lav mørdejen som anvist i linket, og du skal cirka anvende halvdelen. Stil på køl i 30 minutter. Rul dejen ud i cirka fire millimeters tykkelse, og husk at have mel på bordet og lidt på dejen, så den ikke hænger ved. I videoen kan du se, hvordan du laver en god mørdej.
- Tænd ovnen på 200 °C over- og undervarme.
- Smør en tærteform med en diameter på 23 centimeter med smør, og læg dejen på plads i formen. Tryk dejen til langs kanterne, og fjern overskydende dej.
- Lav mazarinmassen i din røremaskine med påmonteret spartel. Først røres sukker og marcipan sammen, hvorefter smør i tern røres i. Derefter tilsættes et æg ad gangen, og mazarinmassen røres luftig.
- Tag skålen af maskinen og vend nu forsigtigt hvedemelet i. Derefter fordeles massen jævnt i tærten.
- Bages på nederste rille i 20 minutter. Ikke længere, da kagen så bliver for tør. Tages ud og køles af. Klik her og sæt minutur med korrekt bagetid.
- Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i en lille gryde og varm op med fløde indtil din ganache er jævn.
- Pensl tærten med chokoladen, og kom helt ud til kanten - men uden at pensle selve kanten med chokoladen. lad igen køle af.
- Lav kagecreme som anvist i linket, og pisk fløden til en stiv flødeskum. Vend creme og flødeskum forsigtigt sammen, og sprøjt den ud på chokoladen. Gør det så vaniljecremen er højest på midten og derefter falder skråt ud mod kanten. som du kan se på billedet.
- Jordbær skylles og deles u halve, som derefter placeres i vaniljecremen.
- Abrikotering laves ved at koge abrikosmarmelade op med lidt vand, hvorefter det sigtes og køles lidt af. Pensl så din jordbærtærte med abrikoteringen, hvilket både giver jordbærkagen en blank finish, men også holder bærrene friske.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige jordbærtærte er bedst hvis den stilles på køl i nogle timer, så smag, mazarinbund og vaniljecreme når at sætte sig.
Rester af kagen (I spiser sikkert hele jordbærkagen hurtigt) opbevares på køl, hvor det kan holde sig i op til to døgn.
Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før du skal bruge den, og altså stille den på køl.
Se mere indhold:

Mette
Bundene er lavet - godt nok i miniformat… De skal bruges lørdag til en kagetapas til et bryllup- skal lige være sikker… Er cremen så fast at den kan sprøjtes i små dutter i stedet for..?
Carsten
Hej Holger
Har du nogen gode råd til hvordan man nemmest får dejen op på tærteformen ? Syntes nemlig at dejen går i stykker hver gang jeg prøver.. Og den er kun rullet ud til den tykkelse som du skriver i opskriften
Holger Rørby Madsen
Hej Carsten
Jeg plejer altid at rulle dejen forsigtigt omkring en rullepind eller lignende, og så blot lægge den forsigtigt over formen. Og husk ikke at arbejde for meget med mørdejen, fordi den så nemt bliver meget skrøbelig 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger
Anita
Hej skal der ikke prikkes med en gaffel i mørdejen inden bagning 😃
Hanne
Hej
Tror du den færdigbagte mørdej med mazarinmasse kan fryses? Så ville de vær nemt, at bage nogle stykker til fryseren, og bare tage dem op, lave en creme og pynte 🙂
Stine
Kan man lave den uden marcipan?😅 Altså er der noget andet man kan brude i mazarinmassen? Har en søn der ikke kan lide marcipan:)
Maria Razavi
Det er den bedste jorbærtærte jeg har prøvet og at lave.
Den kommer virkelig tæt på hvad jeg husker som en lækker jordbærtærte fra en god bager!
Og personligt synes jeg den var endnu bedre dagen derpå.
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
1000 tak - og den er nemlig næsten endnu bedre dagen efter. Derfor er det faktisk en god ide, at lave jordbærtærten dagen før den skal bruges.
Alt det bedste
Holger
Isabella
Hej.
Jeg skal lave din jordbærtærte til 12 personer og har ændret antallet fra 6 til 12 personer. Dermed ændrer mørdejen sig fra 1stk til 2 stå mørdej. Men samtidig står der i fremgangsmåden, at man til 6 personer skal anvende cirka halvdelen af mørdejen, dvs. 1/2 stå mørdej. Så nu bliver jeg i tvivl, om jeg ved 12 personer skal anvende 1stk mørdej eller 2stk?
Mvh. Isabella
Mette
Super god opskrift. Har bagt denne tærte mange gange, og gæsterne elsker den.
Tina
Hejsa
Elsker dine opskrifter, lige den her jordbærtærte, hvor er de link til creme osv.
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Tusind tak - det er jeg glad for at høre 🙂
Links finder du ved at trykke på de ord, der er understreget - og med et lille symbol efter.
Når du klikker på det, kommer du til den ønskede side.
Alt det bedste
Holger
Laura
Super god kage. 😋👍
Tanja Espenhain
Den skal jeg lave!
Skal det være abrikos mamelade? Eller kan det også være jordbær?:)
Tina Henriksen
Det er nogle skønne opskrifter, men fuldstændig uudholdeligt og irriterende med alle de reklamer der popper op hele tiden på din side. Jeg får aldrig lavet opskrifter herfra fordi man skal bruge for lang tid på at finde rundt blandt alt det irrelevante på siden. Ærgerligt, for du har fat i noget. Hvis du en dag laver en side uden alle de mange reklamer, så er jeg på igen. Vh Tina
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Tak for din tilbagemelding. Den her jordbærtærte er ellers god 🙂
Der bør ikke være reklamer, der popper op hele tiden? Og ellers er du meget velkommen til at blive medlem, og så slipper du for alle reklamerne 🙂
Alt det bedste til dig
Holger