Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte! Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Det er den bedste jordbærtærte jeg har prøvet at lave.
Maria Razavi
Den kommer virkelig tæt på hvad jeg husker som en lækker jordbærtærte fra en god bager!
Og personligt synes jeg den var endnu bedre dagen derpå.
Jordbærtærte! Min absolutte yndlingskage. Allerbedst med de nye, danske jordbær, men den lækre tærte med jordbær kan laves året rundt.
Umiddelbart kan det godt være du synes opskriften ser besværlig ud, men det er faktisk ret nemt at lave en jordbærtærte selv.
For når først du er i gang, så går de enkelte trin næsten automatisk derudaf, og det endelige resultat er altså det hele værd.
Hjemmelavet er bedst
Den perfekte jordbærtærte med mazarinbund, et tyndt lag sprød chokolade, vaniljecreme (altså kaldet konditorcreme, og selvfølgelig de friske jordbær på toppen af tærten.
Netop en mazarinbund og vaniljecremen er det, der gør den perfekte tærte med jordbær. Og det er ikke svært.
Derfor synes jeg du skal kaste dig ud i fremstillingen af din egen mazarintærte med masser af friske jordbær, du bliver overrasket over hvor godt (og nemt) det er.
Og fremover kommer du til at lave mange af tærterne selv, for de fås ikke bedre. Og hvad slår en hjemmebagt jordbærtærte!
Opskriften giver en tærte med jordbær, der passer til en tærteform med en diameter på 23 centimeter.
Opskrift på jordbærtærte
Ingredienser
Mørdej
- 1 portion mørdej se opskriften i linket
Mazarinmasse
- 100 gram sukker
- 100 gram marcipan
- 100 gram smør blødt
- 2 æg
- 50 gram hvedemel
Chokolade ganache
- 40 gram chokolade mørk
- 50 gram fløde
Vaniljecreme - konditorcreme
- 200 gram kagecreme se opskriften i linket
- 200 gram piskefløde
- jordbær i passende mængde
Abrikotering
- 4 spiseskefulde abrikos marmelade
- 2 spiseskefulde vand
Sådan gør du
- Lav mørdejen som anvist i linket, og du skal cirka anvende halvdelen. Stil på køl i 30 minutter. Rul dejen ud i cirka fire millimeters tykkelse, og husk at have mel på bordet og lidt på dejen, så den ikke hænger ved. I videoen kan du se, hvordan du laver en god mørdej.
- Tænd ovnen på 200 °C over- og undervarme.
- Smør en tærteform med en diameter på 23 centimeter med smør, og læg dejen på plads i formen. Tryk dejen til langs kanterne, og fjern overskydende dej.
- Lav mazarinmassen i din røremaskine med påmonteret spartel. Først røres sukker og marcipan sammen, hvorefter smør i tern røres i. Derefter tilsættes et æg ad gangen, og mazarinmassen røres luftig.
- Tag skålen af maskinen og vend nu forsigtigt hvedemelet i. Derefter fordeles massen jævnt i tærten.
- Bages på nederste rille i 20 minutter. Ikke længere, da kagen så bliver for tør. Tages ud og køles af. Klik her og sæt minutur med korrekt bagetid.
- Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i en lille gryde og varm op med fløde indtil din ganache er jævn.
- Pensl tærten med chokoladen, og kom helt ud til kanten - men uden at pensle selve kanten med chokoladen. lad igen køle af.
- Lav kagecreme som anvist i linket, og pisk fløden til en stiv flødeskum. Vend creme og flødeskum forsigtigt sammen, og sprøjt den ud på chokoladen. Gør det så vaniljecremen er højest på midten og derefter falder skråt ud mod kanten. som du kan se på billedet.
- Jordbær skylles og deles u halve, som derefter placeres i vaniljecremen.
- Abrikotering laves ved at koge abrikosmarmelade op med lidt vand, hvorefter det sigtes og køles lidt af. Pensl så din jordbærtærte med abrikoteringen, hvilket både giver jordbærkagen en blank finish, men også holder bærrene friske.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige jordbærtærte er bedst hvis den stilles på køl i nogle timer, så smag, mazarinbund og vaniljecreme når at sætte sig.
Rester af kagen (I spiser sikkert hele jordbærkagen hurtigt) opbevares på køl, hvor det kan holde sig i op til to døgn.
Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før du skal bruge den, og altså stille den på køl.
Se mere indhold:
Hej
Tror du den færdigbagte mørdej med mazarinmasse kan fryses? Så ville de vær nemt, at bage nogle stykker til fryseren, og bare tage dem op, lave en creme og pynte 🙂
Hej skal der ikke prikkes med en gaffel i mørdejen inden bagning 😃