Her er min opskrift på salat med kogte kartofler, grønne asparges, radiser og ærter. En rigtig nem og lækker kartoffelsalat, der smager af sommer.
Sådan en salat med kogte kartofler, sprøde asparges og smukke radiser er en kartoffelsalat, der i den grad fører tankerne hen på sommer.
Salaten er perfekt som tilbehør til de fleste retter med kød og kylling, og den passer helt perfekt til mad fra grillen. Ja, her er den faktisk næsten uundværlig.
Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte ingredienser kan du justere til som du nu lige synes.
Opskrift på salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser
Ingredienser
- 650 gram kartofler - gerne nye danske eller små udenlandske
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt radiser
- 1 bundt forårsløg
- 200 gram ærter - evt. fra frost
- 1 lille potte persille
Dressing
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 teskefuld sennep
- 1 spiseskefuld honning
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike - eller anden lys eddike
- 1 citron - saften af den
Sådan gør du
- Kartofler vaskes og koges møre i saltet vand. Du kan anvende både de nye, danske kartofler - eller de små og nemme kartofler. Du behøver ikke skrælle kartoflerne. Køles helt af og deles derefter i halve.
- Knæk roden af de grønne asparges, og damp aspargesene i et minuts tid. Eller giv dem en tur på grillen ved direkte varme i et par minutter. Skæres derefter i mundrette stykker.
- Forårsløg skæres i tynde skiver - her kan du også hurtigt grille dem, hvilket kun får dem til at smage endnu bedre.
- Ærter klargøres. Er det frosne ærter, skal de have et hurtigt opkog i letsaltet vand.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den godt til med salt, peber, honning og citron.
- I en stor skål vendes den lækre salat med kartofler sammen med de øvrige grøntsager. Kom også dressingen ved sammen med finthakket persille.
- Vend kartoffelsalaten sammen og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:
Inger Pilgaard
En rigtig dejlig kartoffelsalat, har lavet den flere gange, alle synes godt om den.
Serverer dertil sprøde kuvertbrød med kærnemælk.
Er rigtig glad for bogen
Madens verden, der har jeg fundet flere gode opskrifter.
Venlig hilsen Inger P.