Min opskrift på jordbærgrød. En nem opskrift på grød, der laves med friske eller frosne jordbær. Derfor kan jordbærgrøden laves året rundt.
Jordbærgrød er en dansk klassiker, og grøden er vel det nærmeste man kommer på en dansk nationalret indenfor dessert.
Intet slår de friske, danske jordbær midt på en sommerdag med høj sol og fuglefløjt. Og de er perfekte om jordbærgrød.
Men hvad gør man så om vinteren, når trangen til en god omgang jordbærgrød melder sig? Man laver da bare sin grød af frosne jordbær, og det bliver også rigtig godt.
Jeg har her lavet jordbærgrøden af frosne jordbær, der er tilsat sukker og lidt vaniljesukker - og jævnet med lidt Maizena. men fremgangsmåden er den samme med friske bær, når de er i sæson.
Jordbærgrøden er meget nemt at lave, da grøden blot skal koge fem minutter, og så køles af inden servering.
Du kan selvfølgelig servere grøden med fløde eller mælk. Eller en god klat vaniljeis, hvis du virkelig vil forkæle dig selv eller gæsterne.
Portionen her passer med fire anretninger til dessert, men skal du bruge mere, ganger du bare opskriften op.
Opskrift på jordbærgrød
Ingredienser
- 900 gram jordbær frosne eller friske
- 2 deciliter vand
- 100 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 3 teskefulde majsstivelse med top + lidt vand at røre det ud i
Sådan gør du
- Kom koldt vand i en tykbundet gryde, og når vandet koger kommer du de frosne jordbær i. Lad dem koge op, og tilsæt så sukker og vaniljesukker.
- Lad nu din jordbærgrød koge et par minutter.
- Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og hæld det ned i jordbærgrøden under omrøring.
- Nu skal jordbærgrøden blot koge 4-5 minutter ved svag varme og så er den færdig.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Sæt jordbærgrøden til afkøling, og nyd den med mælk eller fløde. Eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.
Vaniljeis er helt fantastisk sammen med grød af jordbær, og sådan en dessert er altid en sikker vinder.
Her finder du mange flere opskrifter på skønne desserter.
Husk også at se disse opskrifter:
Susanne
En skøn dessert, har lavet den flere gange.