Her får du min opskrift på jordbær trifli, der er den perfekte dessert. Jordbærtriflien laves med jordbær, makroner, flødeskum og lidt appelsin. Mums.
Jordbær trifli er den perfekte sommerdessert, hvor den laves med nye, danske jordbær.
Men du også lave den på andre tider af året, hvor det så naturligvis er med de udenlandske jordbær, men det kan også være fint.
Opskriften på jordbærtrifli er beregnet som dessert til fire personer.
De enkelte mængder kan varieres efter smag og behag.
Opskrift på jordbær trifli
Ingredienser
- 500 gram jordbær
- 2 deciliter piskefløde
- 20 gram flormelis
- 7 gram vaniljesukker
- 20 makroner
- 1 appelsin økologisk
- Lidt mynte til pynt
Sådan gør du
- Jordbær til din jordbærtrifli skylles og nippes. Skær derefter jordbærrene i skiver.
- Piskefløde piskes til flødeskum sammen med flormelis og vaniljesukker.
- Find fire glas frem.
- Start med at knuse to makroner i hvert glas. Kom derefter lidt jordbær i.
- Skær appelsinen over og dryp lidt appelsinsaft i hvert glas.
- Derefter kommes en spiseskefuld flødeskum i, og ovenpå det endnu et lag jordbær og et par knuste makroner.
- Igen lidt appelsinsaft og en spiseskefuld fløde.
- Til sidst endnu et lag med en knust makron, lidt bær og en klat fløde.
- Slut af med at rive lidt appelsskal over og pynt din jordbærtrifli med et blad mynte eller citronmelisse.
Næringsindhold
Note
Den færdige jordbær trifli serveres straks.
Men den kan dog også laves i god tid, og stilles på køl en times tid inden servering. Så når den at trække endnu mere smag.
Se mere indhold her:
Gitte Clausen
Jeg har lavet den og mine gæster og jeg elskede den gør det gerne igen