Rabarbertrifli er en populær dessert, der også laves med knuste makroner og letpisket flødeskum. Den lækre trifli med rabarber kan laves god tid i forvejen.
Jeg elsker rabarbertrifli. Den der blanding af letsyrlige rabarber, den cremede fløde og de sprøde makroner er fantastisk, og så er desserten ret nem at lave.
Trifli med rabarber kan med fordel laves god tid før du skal bruge den. Den har nemlig bedst af at stå og trække.
Opskriften er beregnet til seks personer.
Opskrift på rabarbertrifli
Rabarbertrifli - nem trifli med rabarber og makron
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Rabarberkompot laves af
- 400 gram rabarber
- 75 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
Creme laves af
- 2 pasteuriserede æggeblommer 1 bæger
- 40 gram sukker
- 10 gram majsstivelse
- 2,5 deciliter sødmælk
Derudover anvendes
- 2,5 deciliter piskefløde
- 100 gram makroner
- 40 gram mandelflager
Sådan gør du
- Start med at lave rabarberkompot. Rabarber snittes i tynde skiver, som koges i en kasserolle sammen med sukker og vaniljesukker. Kogetiden er cirka 10 minutter, og du skal ikke tilsætte vand, da rabarberne kaster rigeligt med væske af sig. Lad kompotten køle af.
- Cremen laves ved at piske æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en kasserolle. Koges op med sødmælken indtil den har den rette konsistens, og du skal piske i den undervejs så cremen ikke brænder på. Lad den køle lidt af.
- Fløden piskes til en let flødeskum.
- Anret nu trifli med rabarber i portionsglas.
- Først med et lag creme nederst, så knuste makroner og ovenpå det den lækre rabarberkompot.
- Slut af med flødeskum og pynt med mandelflager.
- Stil rabarbertriflierne i køleskabet, og lad dem trække i mindst en time før servering.
TIP: Du kan gøre desserten mere voksenagtig ved at stænke lidt likør over de knuste makroner.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her