Her er min opskrift på syltede rabarber med vanilje. De råsyltede rabarber er nemme at lave, og de kan anvendes på utallige måder.
Syltede rabarber en elsket klassiker i den danske sæson for rabarber, og de er utrolig nemme at lave.
Du skal blot skære de friske rabarber i skiver, hvorefter de trækker i den lækre sukkerlage med ægte vanilje.
De skal blot stå på køl i et døgns tid, og så er de klar til servering. Brug dem til desserter, i salater, på yoghurt og meget andet godt. Se også hvordan du laver bagte rabarber.
Opskrift på råsyltede rabarber
Syltede rabarber (opskrift på råsyltede rabarber med vanilje)
Ingredienser
- 200 gram rabarber - i 1 cm. tykke skiver
- 3 deciliter vand
- 100 gram rørsukker
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Til syltede rabarber starter du med at skylle 200 gram rabarber fri for jord, hvorefter de skæres i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse. Husk. at den nederste del på en rabarberstængel er den bedste, så brug så meget som muligt af roden.
- I en lille gryde kommes3 deciliter vand og 100 gram rørsukker.
- Flæk 1 vaniljestang og skrab kornene ud, og kom vaniljekorn og vaniljestang i gryden.
- Kog op og rør rundt indtil sukkeret netop er opløst.
- Kom rabarberstykkerne i en skål eller et sylteglas, og hæld sukkerlagen over. Put også gerne vaniljestangen ved.
- Lad de råsyltede rabarber trække på køl i mindst et døgn.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan eventuelt lave en stor portion så du altid har syltede rabarber i dit køkken.
Holdbarhed
Råsyltede rabarber kan holde sig mindst 4 uger i køleskabet, også uden at tilføje Atamon.
Husk blot at skylle glasset grundigt med kogende vand inden du kommer rabarber og lage i det.
Se også mine opskrifter på:
Rabarberkage (bedste opskrift på kage med rabarber)
Holger Rørby Madsen
Jeg håber du bliver glad for opskriften, og at då har lyst til også at komme med din anmeldelse her.