• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Rabarbergrød

Rabarbergrød

Billede resultat for rabarbergrød
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
142
SHARES
FacebookMessenger142PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. maj 2023 - Udgivet: 28. maj 2023

Dette er en opskrift på hvordan du laver rabarbergrød. Opskriften er den klassiske, og her finder du også gode råd og lidt om non-oxal.

Her er min bedste opskrift på rabarbergrød, som jeg mener den skal laves.

Det er en klassisk opskrift på skøn og lækker grød med de smagfulde rabarber, og grøden tager ikke så lang tid at lave.

Se også: Æblegrød

Opskriften er beregnet til fire personer som dessert. Bemærk, at jeg bruger fem deciliter vand til rabarbergrøden, men man kan nøjes med mindre. Det er en smagssag, og jeg foretrækker fem deciliter vand til 500 gram rabarber.

Opskrift på rabarbergrød

Billede resultat for rabarbergrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarbergrød

4.82 fra 27 stemmer
Dette er en opskrift på hvordan du laver rabarbergrød. Opskriften er den klassiske, og her finder du også gode råd og lidt om non-oxal.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 232
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g rabarber - i tynde skiver
  • 5 dl vand - koldt vand fra hanen
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g rørsukker - eller alm. sukker
Til jævning
  • 3 tsk kartoffelmel
  • 6 spsk vand

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske rabarberstænglerne grundigt under koldt vand.
  2. Skær rabarberne i skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Det er en god kogestørrelse.
  3. Kom så rabarber i en gryde. Fyld op med vand, sukker og vaniljesukker, og bring det i kog.
  4. Når det koger skruer du ned for varmen, og lad nu din rabarbergrød koge omkring 20 minutter ved svag varme. Rør lidt i den undervejs, men lad den ellers bare stå og simre.
  5. Når grøden er ved at være klar, og rabarberne er kogt møre, kommer du til jævningen. Det er ikke svært, men du skal lige læse godt med her.
  6. Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
  7. Når det er gjort, tager du gryden af varmen - og nu må grøden IKKE koge mere!
  8. Mens du rører rundt i din rabarbergrød med en grydeske, hælder du forsigtigt og i en tynd stråle din kartoffelmelsjævning i grøden. Den stivner efterhånden, og du kan jo lave grøden i den tykkelse, som du synes bedst om. Jeg bruger hele jævningen, men det er jo en smagssag (selvom det ikke har noget med smag at gøre).
  9. Vupti. Nu er din rabarbergrød færdig, og du sætter den til afkøling. Husk lige at strø lidt rørsukker ud over grøden, så undgår du nemlig skind.

Næringsindhold

Kalorier: 232kcalKulhydrater: 59gProtein: 1gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.05gNatrium: 14mgKalium: 376mgKostfibre: 2gSukker: 53gVitamin A: 128IUVitamin C: 10mgCalcium: 113mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sukker i grøden

Lidt info om rabarbergrød: Jeg har brugt ovenstående mål, men du kan selvfølgelig justere sødme og styrke som du synes.

Tilsæt lidt mindre sukker, hvis du vil have en rabarbergrød, der ikke er så sød.

Mindre vand, hvis du ønsker en grød mere intens rabarberkraft. Eller prøv dig frem, og følg opskriften første gang.

Så kan du altid justere anden gang du kaster dig over grøden.

Se også: Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Rabarbergrød uden vand

Du kan faktisk lave grøden helt uden vand, hvis du synes det. Og sukkermængden kan også justeres, så du får den rabarbergrød du bedst kan lide.

Du kan også droppe vaniljesukkeret, og i stedet bruge en vaniljestang.

Med eller uden non-oxal

Og så til debatten om med eller uden non-oxal, der er kalciumklorid. Nogen bruger den til at neutralisere oxal- og æblesyre-indholdet i rabarberne, men jeg kan godt lide den friskhed, der helt naturligt findes i de skønne danske rabarber.

Så derfor bruger jeg ikke non-oxal.

Se også: Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert

Brug af non-oxal

Hvis du alligevel gerne vil bruge det, så skal det tilsættes fra lige når du begynder på kogningen af din rabarbergrød.

I givet fald skal du bruge en spiseskefuld non-oxal, men jeg anbefaler altså, at du undlader den.

Se også: Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær

Skal man si rabarbergrød?

Så er der også spørgsmålet om man skal si sin rabarbergrød? Det er jo også en smagssag, men jeg mener det tager en del af den gode smag og konsistens, der trods alt er i en rigtig omgang rabarbergrød.

Så nej tak herfra, men hvis du alligevel gerne vil gøre det, så skal det selvfølgelig være inden du jævner grøden.

Det var vist det hele om rabarbergrød - nyd den nu.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Martin Iversen

    maj 31, 2025 at 9:22 am

    Svar
  2. Martin Iversen

    maj 31, 2025 at 9:21 am

    Fantastisk lækker og nem opskrift, endda med plads til, at man kan være lidt kreativ og justere, hvis man synes og lyster...

    Personligt bruger jeg ikke så meget vand og kunne ALDRIG finde på, at si rabarbergrøden - og når det endelig er sæson for rabarber, så skal man også kunne både smage og fornemme, at det er rabarber man spiser. Benytter også friske rabarber, de er klart bedst - men der ligger selvfølgelig nogle poser i fryseren, hvis lysten skulle komme over mig i den mørke vintertid. Rabarber er jo også skønt som kompot til diverse kødretter...

    Presserne gerne 1 citron ned i grøden imens den koger og der ligger også altid en flækket vaniljestang, de små korn er i den grad også bedre, end købt vaniljesukker.

    Alt efter mit humør og smag, kommer jeg nogle gange friske jordbær i grøden, det smager fantastisk - benytter samme måleforhold og det passer fint. Kogetiden er også den samme...
    - Hvis det er meget store jordbær, får de lige et snit til mundrette stykker.

    Svar
  3. Benthe Dam Christensen

    august 05, 2024 at 11:31 am

    Jeg bruger den mængde vand, og grøden er perfekt, ellers er det mere en kompot man får, og kartoffelmel må ikke koge, derimod skal maizena koges kort tid, min bliver på ingen måde tynd, hvis den gør det, så brug lidt mere k.mel

    Svar
  4. Sanne

    april 28, 2024 at 4:46 pm

    Jeg tilsætter mandler - uden skal-
    Og serverer med kold flødeskum
    Velbekomme.

    Svar
  5. Nya Nielsen

    april 13, 2024 at 7:06 pm

    Det blev da noget vildt tyndt sjap! Den mængde vand der står i opskriften, kan da ikke være rigtig!?!

    Svar
  6. Johan F

    maj 28, 2023 at 9:14 am

    Der er alt for meget vand i
    Den er ødelagt. Efterflg kan jeg se andre opskrifter bruger 1/2 dl vand til 500 g rabarber, ikke 5 dl vand!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 28, 2023 at 10:01 am

      Hej Johan
      Det kommer jo an på hvordan man ønsker sin rabarbergrød 🙂
      Sådan her har jeg lavet den i årevis, og det synes jeg er den bedste opskrift. Man kan da sagtens lave den med mere eller mindre vand, det er en smagssag.
      Der kan også tilsættes mere eller mindre sukker, men at sige grøden er ødelagt er altså noget sludder. Det er en smagssag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Hsh

    maj 27, 2023 at 10:49 pm

    Jeg har brugt for meget vand i min grød så den er ikke stiv nok nu hvor den er kold. Kan den reddes ? Mvh

    Svar
  8. Mathias

    maj 08, 2017 at 5:51 pm

    hej,
    hvorfor tager du den af varmen inden jævning? jeg har altid lært, at der skal et lille opkog til efter jævning.

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 08, 2017 at 6:05 pm

      Hej Mathias
      Min erfaring er, at grøden kan blive lang i det, hvis den koger efterfølgende 🙂
      Så derfor tager jeg den af først.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk.

      Svar
  9. Karen Schelde Larsen

    april 12, 2017 at 9:41 pm

    Vanillesukker skal ikke koge med, så mister den smagen iflg. min mor 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required