Her er den bedste opskrift på squashfrikadeller. Nemme deller med squash, der laves uden kød. De er altså vegetariske, og smager super godt.
Squashfrikadeller er lækre og velsmagende deller, der er lavet af squash, og derfor er de helt uden kød.
Der er altså tale om vegetariske deller, men smagen er altså meget hen i retning af de klassiske og pandestegte frikadeller. Du vil nok blive overrasket over, hvor godt de faktisk smager.
Se også: Squashpasta - spaghetti lavet af squash
Husk, at lade den revne squash udvande grundigt, da du ellers vil have for meget væske i dine grøntsagsfrikadeller. Og lad dem få en god stegeskorpe inden de vendes.
Du får ca. 12 squashfrikadeller af denne opskrift.
Opskrift på squashfrikadeller
Ingredienser
- 500 gram squash rives groft
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefulde løgpulver eller et stort, revet løg
- 2 æg
- 4 spiseskefulde rasp
- 50 gram havregryn
- 5 spiseskefulde hvedemel måske lidt mere
- friskkværnet peber
- 2 spiseskefuklde smør og 2 spsk. olie til stegning
Sådan gør du
- Squash vaskes og tørres. Rives derefter groft i en skål. Vendes med lidt salt.
- Hæld den revne squash i en sigte eller dørslag, Lad den afvande i mindst en halv time, så det meste af væden løber ud. Til sidste presses den sidste væde ud, og så er du klar til at lave "fars" til dine squashfrikadeller.
- Kom squash i en skål sammen med løgpulver, æg, rasp, havregryn, hvedemel og peber. Rør det godt sammen. Her kan det enten være, at du skal tilsætte en smule mælk eller mere mel for, at ramme den rigtige konsistens. Min erfaring er, at det tilbageværende væskeindhold i squashen kan variere, men målene plejer at passe fint. Kom evt. også en smule mere salt ved.
- Varm en stor pande op ved en nogenlunde høj varme, og kom et par spiseskefulde smør på panden sammen med et par spiseskefulde olie. Lad smørret bruse af.
- Sæt dine squashfrikadeller på panden. Jeg plejer at lave dem af en stor spiseskefuld "fars". Du får ca. 12 vegetariske deller af denne opskrift.
- Lad nu grøntsagsfrikadellerne sætte sig og få lidt stegeskorpe, hvorefter de vendes og steges videre. Skru efterhånden lidt ned for varmen, så de bliver gennemstegte - men uden at branke.
- Stegetiden er ca. 10 minutter, så squashdellerne er flotte og stegte på begge sider.
Næringsindhold
Noter
Så er de lækre og vegetariske squashfrikadeller klar til servering.
Du kan eventuelt servere dem sammen med stuvet spidskål eller hvad du ellers ville servere til almindelige frikadeller.
Se også: Verdens bedste squashkage opskrift
Camilla
Kan jeg mon skifte ud med gulerødder?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Sagtens - men så er det jo dem her i stedet: https://madensverden.dk/gulerodsdeller/
Og de er også lækre 🙂
Alt det bedste
Holger