Her er den bedste opskrift på squashfrikadeller. Nemme deller med squash, der laves uden kød. De er altså vegetariske, og smager super godt.
Squashfrikadeller er lækre og velsmagende deller, der er lavet af squash, og derfor er de helt uden kød.
Der er altså tale om vegetariske deller, men smagen er altså meget hen i retning af de klassiske og pandestegte frikadeller. Du vil nok blive overrasket over, hvor godt de faktisk smager.
Husk, at lade den revne squash udvande grundigt, da du ellers vil have for meget væske i dine grøntsagsfrikadeller. Og lad dem få en god stegeskorpe inden de vendes.
Du får ca. 12 squashfrikadeller af denne opskrift.
Opskrift på squashfrikadeller
Ingredienser
- 500 gram squash - rives groft
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefulde løgpulver - eller et stort, revet løg
- 2 æg
- 4 spiseskefulde rasp
- 50 gram havregryn
- 5 spiseskefulde hvedemel - måske lidt mere
- friskkværnet peber
- 2 spiseskefuklde smør - og 2 spsk. olie til stegning
Sådan gør du
- Squash vaskes og tørres. Rives derefter groft i en skål. Vendes med lidt salt.
- Hæld den revne squash i en sigte eller dørslag, Lad den afvande i mindst en halv time, så det meste af væden løber ud. Til sidste presses den sidste væde ud, og så er du klar til at lave "fars" til dine squashfrikadeller.
- Kom squash i en skål sammen med løgpulver, æg, rasp, havregryn, hvedemel og peber. Rør det godt sammen. Her kan det enten være, at du skal tilsætte en smule mælk eller mere mel for, at ramme den rigtige konsistens. Min erfaring er, at det tilbageværende væskeindhold i squashen kan variere, men målene plejer at passe fint. Kom evt. også en smule mere salt ved.
- Varm en stor pande op ved en nogenlunde høj varme, og kom et par spiseskefulde smør på panden sammen med et par spiseskefulde olie. Lad smørret bruse af.
- Sæt dine squashfrikadeller på panden. Jeg plejer at lave dem af en stor spiseskefuld "fars". Du får ca. 12 vegetariske deller af denne opskrift.
- Lad nu grøntsagsfrikadellerne sætte sig og få lidt stegeskorpe, hvorefter de vendes og steges videre. Skru efterhånden lidt ned for varmen, så de bliver gennemstegte - men uden at branke.
- Stegetiden er ca. 10 minutter, så squashdellerne er flotte og stegte på begge sider.
Næringsindhold
Tips
Så er de lækre og vegetariske squashfrikadeller klar til servering.
Du kan eventuelt servere dem sammen med stuvet spidskål eller hvad du ellers ville servere til almindelige frikadeller.
Se også mine opskrifter på:

Camilla
Kan jeg mon skifte ud med gulerødder?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Sagtens - men så er det jo dem her i stedet: https://madensverden.dk/gulerodsdeller/
Og de er også lækre 🙂
Alt det bedste
Holger
Anita
Kan man putte lidt finthakket forårsløg i?
Ilse Damtoft Nissen
Hej. Jeg er ved at stege dem nu, og er i tvivl om, hvordan de skal være indeni, når de er stegte. Lige nu efter 15 min er de stadig meget bløde indeni.
Tommy Høj
De var meget lækre. Er absolut ikke vegetar, men det her er lækkert til en kødløs dag. Smed lige en lille håndfuld purløg og persille i, for at give det lidt mere smag
Holger Rørby Madsen
Hej Tommy
Tak for det og dejligt at høre.
Og tak for tippet med krydderurterne - de giver helt sikker squashfrikadellerne endnu mere smag 🙂
Alt det bedste
Holger
Vibeke
Virkelig lækre frikadeller - tilføjede dog lidt Cayenne peber, da vi godt kan lide krydret mad. Ved du om det går an at fryse dem? Eller falder de så fra hinanden.
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Mange tak - og du kan sagtens fryse dem. De holder fint sammen efterfølgende.
Alt det bedste
Holger
Kirsten Cudrio Jacobsen
Helt vildt lækre squashfrikadeller.
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
1000 tak - det er dejligt at høre. Jeg er også ret vild med dem 🙂
Alt det bedste
Holger