• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Blomkålsfrikadeller - verdens bedste vegetardeller

Blomkålsfrikadeller - verdens bedste vegetardeller

Blomkålsfrikadeller
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 30. juni 2021

Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.

Blomkålsfrikadeller har masser af smag fra frisk persille og rosmarin. Det gør, at man slet ikke savner kød, tværtimod. De her frikadeller er i hvert fald en hverdagsklassiker herhjemme.

De har også en god tekstur, da der både er rasp og mel i - samt æg som får dem til at holde formen.

Jeg laver altid dobbeltportion, da de også er lækre til frokost dagen efter. Hvis altså ikke man spiser dem aftenen før.

Jeg bruger en minihakker til at hakke alle grøntsagerne, men du kan også bruge en foodprocessor eller en blender. Det skal hakkes fint, men bestemt ikke blendes fuldstændigt, da konsistensen er vigtig i retten.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags frikadeller
  • Squashfrikadeller

Opskrift på blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller
Rakel Seneca

De bedste blomkålsfrikadeller

4.91 fra 11 stemmer
Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 74
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 blomkål - cirka 250 gram
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 dl persille - frisk
  • 0,5 dl rosmarin - frisk
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 30 g rasp
  • 0,5 dl hvedemel
  • 1 teslkefuld salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke rødløg og hvidløg i en minihakker, hæld dem derefter over i en skål.
  2. Hak nu blomkålshovedet halvfint i minihakkeren og kom det i skålen sammen med løg. Fin hak rosmarin og persille og tilføj det til skålen med de andre ingredienser.
  3. Tilføj nu æg, rasp, hvedemel og mælk. Rør det godt sammen og tilføj derefter salt og sort peber.
  4. Lad den stå og sætte sig i fem-ti minutter, tjek nu om dejen er lidt for våd eller for tør og tilføj eventuelt mere mel eller mælk.
  5. Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem ved mellem varme på en pande med smør.
  6. De skal steges cirka fem minutter på hver side, eller til de er gyldne og faste.
  7. Server straks og nyd dem.

Næringsindhold

Kalorier: 74kcalKulhydrater: 12gProtein: 3gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.003gKolesterol: 28mgNatrium: 86mgKalium: 279mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 887IUVitamin C: 38mgCalcium: 99mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan vælge at udskifte krydderurterne med andre slags, så som basilikum for en mere italiensk smag.

Eller tilføj en teske stødt spidskommen for at få en smag, der minder om Mellemøstens køkken.

Server dem gerne med en lækker salat som tabbouleh salat med bulgur og nogle lækre dips som dip med grillet peberfrugt eller linsehummus med røde linser.

Du kan også servere dem til en god salat med edamamebønner og spidskål.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil

    september 11, 2023 at 8:52 pm

    Kære Rakel. Jeg er meget inspireret og vil prøve opskriften, men jeg tænker, du har skrevet forkert, når du skriver at der skal en hel spiseskefuld salt i. Det må være en teske 😉

    Svar
  2. Randi

    september 01, 2021 at 6:58 pm

    Jeg giver dig ret, de deller er simpelthen lækre. Laver dem helt sikkert igen!
    Tak for en super god opskrift!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required