Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde som en del af mezze direkte fra Mellemøsten. Her er opskriften.
Muhammara med grillet peberfrugt er en dip, som er en fast del af en mezze i Mellemøsten. Den er virkelig lækker, og så er den også overraskende let at lave. Den kræver kun 15 minutter af din tid.
Det er i hvert fald den hurtigste måde at lave den på, men det kræver, at man enten har et gaskomfur eller en gril.
Man kan også vælge at grille peberfrugten i sin ovn, dog tager det en smule længere tid.
Originalt kræver denne opskrift granatæblesirup, men det er ret svært at skaffe i normale butikker. Derfor har jeg erstattet det med citronsaft. Men det gør skam ingenting, den er virkelig god alligevel.
I denne opskrift skal du også bruge brødkrummer. Her kan du vælge at bruge dem, man kan købe, eller selv riste en skive brød og mose det i en food processor. Det gør jeg selv.
Server den som dip eller i sandwichs
Denne dip er super god at spise sammen med alle former for brød eller grønsagsstænger. Den vil også passe rigtig godt til sandwichs, falafler eller i wraps.
Ellers så gør det samme som de lokale og server Muhammara med grillet peberfrugt som en del af en forret sammen med en hel masse andre små retter.
Når du først smager denne dip, er det næsten, som om at du selv befinder dig i Mellemøsten. Den har en utrolig autentisk smag, som er svær ikke at elske. Man vil bare have mere og mere.
Opskrift på Muhammara med grillet peberfrugt
Muhammara - dip med grillet peberfrugt
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 2 stk rød peberfrugt
- 60 gram valnødder
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 100 gram brødkrummer el. rasp
- 1 stk frisk rød chili
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Start med at grille peberfrugterne. Hvis du har gaskomfur, putter du bare de hele peberfrugter direkte ind i ilden fra gassen, vend dem med en tang, så de bliver ristet hele vejen rundt. Skindet må gerne blive godt sort, og peberfrugten skal ende med at være blød.
- Lad peberfrugterne køle en anelse ned og skrab derefter skindet forsigtigt af med en ske.
- Tag nu en pande og tilføj brødkrummer og valnødderne. Rist dem i et par minutter.
- Tilføj nu peberfrugterne, brødkrummerne, valnødderne, hvidløg og den friske røde chili i en blender. Blend det groft sammen.
- Tilsæt nu citronsaft, stødt spidskommen og salt. Blend det hele sammen indtil at det har en jævn konsistents.
- Put dippen i en skål og hæld en spiseske olivenolie hen over den.
- Så er dippen klar til servering.
Se også andre opskrifter fra Mellemøsten, som passer perfekt sammen med Muhammara med grillet peberfrugt:
Kom med din kommentar her