Tyrkisk bulgursalat, kisir, kan varmt anbefales som tilbehør eller en frokostret i sig selv. Sund og velsmagende med en mild krydret smag.
Tyrkisk bulgursalat kan minde om en tabbouleh, men den er alligevel anderledes, blandt andet fordi bulguren blandes med en krydret tomatmarinade og stegte løg.
Smagen er så fin, at det er svært at begrænse sig, når man spiser den. Heldigvis er den sund, så det gør ikke noget, at man tager en ekstra portion.
I Tyrkiet kendes den under navnet kisir, og det er en klassiker, der både serveres til meze og morgemad. Nemt og lækkert.
Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Tyrkisk bulgursalat
Ingredienser
Bulgur
- 2 dl bulgur
- 4 dl vand
- 0,5 tsk salt
Kisir
- 2 stk forårsløg - skiver
- 4 stk tomater - små tern eller cherrytomater i kvarte
- 15 cm agurk - skrællet, små tern
- 1 stk tyrkisk peberfrugt - i tern el. en alm. grøn peberfrugt
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 1 stk rødløg - hakket
- 1 fed hvidløg - presset
- 3 spsk tomatpure
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk chiliflager
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Første skridt er at koge bulguren efter anvisning på pakken. Kom den straks i køleskabet og lad den køle helt af.
- Gør grøntsagerne klar: Hak løg og forårsløg, skær peberfrugt og tomat i tern. Skær agurken på langs og fjern kernerne med en teske, skær i tern. Skyl persille og hak den groft.
- Kom lidt olie på en pande og steg halvdelen af det hakkede rødløg samt hvidløget et par minutter.
- Tilsæt spidskommen, chili og paprika, svits i et minut og tilsæt nu tomatpureen, svits i tre-fire minutter.
- Hæld det i en skål og bland med citronsaft, melasse, en spiseskefuld olivenolie eller to samt salt og peber. Bland det nu sammen med bulguren. Smag til, om der skal mere syre eller sødme i. Har du ikke granatæblesirup, melasse, bruger du honning el.lign.
- Vend grøntsagerne i bulguren og sæt på køl eller spis tyrkisk bulgursalat med det samme. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Man kan sagtens lave tyrkisk bulgursalat udelukkende med rå løg i stedet for stegte løg.
Det er meget forskelligt, hvordan kisir laves. Du kan bruge halv mynte, halv persille, hvis du ønsker.
Du kan også undlade de tyrkiske peberfrugter, bibir, hvis de er svære at få fat i og bruge rød eller grøn peberfrugt.
Se andre opskrifter på tyrkisk mad:
Tyrkisk pizza med kød og bredbladet persille - pide
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: