• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Tyrkisk bulgursalat - mættende og fuld af smag

Tyrkisk bulgursalat - mættende og fuld af smag

Kisir - Tyrkisk bulgursalat
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. november 2022 - Udgivet: 11. november 2022

Tyrkisk bulgursalat, kisir, kan varmt anbefales som tilbehør eller en frokostret i sig selv. Sund og velsmagende med en mild krydret smag.

Tyrkisk bulgursalat kan minde om en tabbouleh, men den er alligevel anderledes, blandt andet fordi bulguren blandes med en krydret tomatmarinade og stegte løg.

Smagen er så fin, at det er svært at begrænse sig, når man spiser den. Heldigvis er den sund, så det gør ikke noget, at man tager en ekstra portion.

I Tyrkiet kendes den under navnet kisir, og det er en klassiker, der både serveres til meze og morgemad. Nemt og lækkert.

Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Kisir - Tyrkisk bulgursalat
Karen SenecaKaren Seneca

Tyrkisk bulgursalat

5 fra 2 stemmer
Tyrkisk bulgursalat, kisir, kan varmt anbefales som tilbehør eller en frokostret i sig selv. Sund og velsmagende med en mild krydret smag.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Bulgur
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vand
  • 0,5 tsk salt
Kisir
  • 2 stk forårsløg - skiver
  • 4 stk tomater - små tern eller cherrytomater i kvarte
  • 15 cm agurk - skrællet, små tern
  • 1 stk tyrkisk peberfrugt - i tern el. en alm. grøn peberfrugt
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 1 stk rødløg - hakket
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk chiliflager
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Første skridt er at koge bulguren efter anvisning på pakken. Kom den straks i køleskabet og lad den køle helt af.
  2. Gør grøntsagerne klar: Hak løg og forårsløg, skær peberfrugt og tomat i tern. Skær agurken på langs og fjern kernerne med en teske, skær i tern. Skyl persille og hak den groft.
  3. Kom lidt olie på en pande og steg halvdelen af det hakkede rødløg samt hvidløget et par minutter.
  4. Tilsæt spidskommen, chili og paprika, svits i et minut og tilsæt nu tomatpureen, svits i tre-fire minutter.
  5. Hæld det i en skål og bland med citronsaft, melasse, en spiseskefuld olivenolie eller to samt salt og peber. Bland det nu sammen med bulguren. Smag til, om der skal mere syre eller sødme i. Har du ikke granatæblesirup, melasse, bruger du honning el.lign.
  6. Vend grøntsagerne i bulguren og sæt på køl eller spis tyrkisk bulgursalat med det samme. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcalKulhydrater: 40gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 895mgKalium: 294mgKostfibre: 10gSukker: 1gVitamin A: 339IUVitamin C: 5mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Man kan sagtens lave tyrkisk bulgursalat udelukkende med rå løg i stedet for stegte løg.

Det er meget forskelligt, hvordan kisir laves. Du kan bruge halv mynte, halv persille, hvis du ønsker.

Du kan også undlade de tyrkiske peberfrugter, bibir, hvis de er svære at få fat i og bruge rød eller grøn peberfrugt.

Se andre opskrifter på tyrkisk mad:

Tyrkisk pizza med kød og bredbladet persille - pide

Simit - tyrkiske brød med sesam

Sigara Borek - filodejsruller med feta og persille

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required