Simit er tyrkisk brød, som dækkes af sesamfrø. De ligner lidt bagels og smager super skønt. Brødene nydes både alene eller som sandwich.
Simit er virkelig lækre, de tyrkiske brød ligner bagels, men er helt deres egne. Brødene flettes, og derefter dypper man dem i brunt sukkervand og til slut i sesamfrø, før de bages.
Traditionelt bruger man faktisk melasse af druer eller granatæbler, men det er ret svært at finde den ingrediens i danske supermarkeder.
Derfor har jeg i denne opskrift valgt at erstatte melassen med brun farin opløst i vand.
Det gør, at disse brød ikke bliver lige så mørke, som de autentiske brød er. Men smagen bliver bestemt ikke dårligere af den grund.
Opskrift på tyrkiske simit
Ingredienser
- 240 ml vand - lunt
- 0,5 tsk tørgær
- 400 gram hvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 7 gram salt
- 100 gram brun farin
- 80 gram vand - kogende
- sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at tage en skål og tilføj stuetempereret vand og tørgær, rør det godt sammen. Tilføj olivenolie, salt og hvedemel, imens du ælter dejen sammen.
- Ælt dejen i ti minutter, indtil den er smidig og stadig en smule klistret. Dæk nu dejen til og lad den hæve i to timer.
- I en skål blander du brun farin og kogende vand sammen. Rør det godt sammen, så sukkeret bliver helt opløst. Lad det nu køle ned. Hæld sesamfrøene i en dyp tallerken, så er det nemmeste at dyppe brødene i dem.
- Når dejen er hævet, forvarmes oven til 200 grader, gør også en bageplade klar med bagepapir.
- Del derefter dejen i seks lige store dele. Tag et stykke af dejen og rul den til en lang "pølse" på cirka 45 centimeter. Fold den fra midten, så det nu er to pølser ved siden af hinanden, som stadig hænger sammen i en af enderne. Sno dem nu sammen og sæt enderne sammen, så den danner en cirkel. Forsæt med resten af dejen.
- Tag nu en af dem og dyp den først i den opløste brune farin og derefter i sesamfrøene, put den på bagepladen. Forsæt med dem alle sammen.
- Dæk nu brødene til og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Når dine simit er hævet færdige, sættes de i ovnen og bages i cirka 20 minutter, eller indtil flot gyldne. Og så er de klar til at blive serveret.
Noter
Hvis du har tiden til det, kan du vælge at hæve dejen til simit i køleskabet henover natten.
Så skal du bare sørge for at tage dejen ud i god tid, så den kan komme tilbage til stuetemperatur, før du former dine simit.
Se også andre brød fra Mellemøsten:
Fladbrød med krydderiblandingen za'atar

Comments
No Comments