Min opskrift på luftige og nemme pitabrød, der altid popper op som de skal. Verdens bedste pita brød, og du kommer aldrig til at bage andre.
Pitabrød er utrolig nemme at bage selv, og her er opskriften på verdens bedste pita brød, og så køber du dem aldrig mere.
Selve ordet pita kommer fra det græske sprog (som så meget andet), og det betyder i virkeligheden blot flad.
Fladt er da også hvad brødet er indtil det kommer i ovnen, og her bages ved en høj varme. Men så sker der noget.
Jeg plejer at bage pitabrødene ved 250 grader varmluft, hvor de skal have en 4-5 minutters tid. Måske et minut mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Og her popper de så op, og laver det klassiske hulrum, som vi kan fylde med salat, kylling og hvad vi ellers har lyst til.
Når først du har prøvet denne opskrift på luftige pitabrød, ja så køber du dem aldrig mere. For de her pita brød bliver mere luftige end dem du køber i supermarkedet.
Opskriften giver 8 pitabrød. Men du kan også dele dem i 10, hvis du ønsker pitabrødene en smule mindre. Se også min video med fremgangsmåde.
Opskrift på pitabrød
Ingredienser
- 400 gram vand
- 20 gram gær
- 575 gram manitoba hvedemel måske en smule mere
- 7 gram salt
- 5 gram sukker
- 10 gram olivenolie
Sådan gør du
- Koldt vand kommes i skålen til røremaskinen, og gær tilsættes. Rør gæren ud i vandet.
- Vej manitobamel af med salt og sukker i en anden skål, og blandt det sammen.
- Ælt nu gradvist melet i sammen med olivenolie, og ælt cirka 10-12 minutter ved middel hastighed. Dejen til pitabrød er ret fast, og sådan skal den være.
- Tag dejen op af skålen, virk dejen op (se her hvordan du gør det), og læg den tilbage i skålen. Overdæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka en times tid.
- Dejen virkes derefter op igen, men anvend ikke mere mel end højest nødvendigt på bordet.
- Pitabrødsdejen vejer lidt over et kilo, og den skal du nu dele i otte nogenlunde lige stykker, der altså skal veje 125 gram pr. styk.
- Tril derefter dejstykkerne til boller, og lad dem hæve 15 minutter.
- Rul så bollerne ud til store pitabrød, der er knap en centimeter tykke. Hæv igen 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 °C varmluft.
- Rul ud en gang mere til knap en centimeter i tykkelsen, og lad dem nu hæve i 10 minutter.
- Pitabrødene bages gerne på bagestål, men en almindelig bageplade med bagepapir kan også gøre det. Bedst resultat får du dog på bagestål. Bag fire pitabrød ad gangen, og de skal have cirka 5 minutter, og er færdige når kanten er gylden og de er blevet store og luftige i ovnen. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid.
- Bag de sidste fire, og jeg lærte af en bager i Vestjylland, at man skal lægge en hårdt opvreden visketykke over pitabrødene når de er kommet ud af ovnen. Det gør brødene lækre og bløde, så det vil jeg anbefale dig at gøre.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Fyld til pita
Tag de færdigbagte pitabrød ud af ovnen, og lad dem køle af i ti minutter, inden de er klar til at blive fyldt med salat, tomater, kylling, kebab eller hvad du nu synes.
Fyld i pitabrød kan nemlig blandt andet bestå af salatblade, skiver af tomater og stegt kylling. Eventuelt kan du blot stege kyllingebryst fileter i ovnen.
Eller prøv med hjemmelavede falafler.
Se flere opskrifter på godt brød her.
Se mere indhold:
Simpelthen den bedste opskrift på pitabrød - fluffy og luftige - tak for super opskrift
Hej Holger. Ved du om det fungerer at fryse de pitabrød man har til overs? Skal de evt. bages kortere tid?
Hej Christine
Det kan du sagtens - jeg fryser altid overskynde pitabrød ned. Og jeg bager dem altid færdige. De frosne pitabrød kan lunes ved 175 grader over- og undervarme i ca. 5 minutter.
Alt det bedste
Holger