Falafler er superlækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er opskriften autentisk direkte fra Mellemøsten.
Falafler er måske noget af det mest populære mad fra Mellemøsten. Hele verden kender til kikærtekuglerne, og jeg tror, at måske halvdelen af den verden køber en pita med falafel på vej hjem fra en fest som natmad.
Denne opskrift er ikke sammenlignelig med dem, du køber ovre på hjørnet klokken tre om natten. Disse er super sprøde med en blød og krydret midte.
Der er nogen mennesker, som ikke er fans af de populære falafler, De synes, at falaflerne er for tørre. Heldigvis har jeg opskriften på falafler som ikke er tørre - selv dagen efter har de har god konsistens.
En smagsbombe af krydderier og urter
Jeg har set opskrifter, som beskriver falafler som vegetarens svar på frikadeller, og der må jeg klart afvise denne påstand. Disse er nemlig en smagsbombe af lækre friske urter og krydderier i modsætning af frikadeller.
I opskriften bruger jeg tørrede kikærter, som har ligget i vand natten over. Dette er et vigtigt skridt i processen og kan desværre ikke udskiftes med kikærter fra dåse.
Der er to måder man kan vælge at lave sin falafel på: I ovnen for en sundere udgave eller friturestegning, som er den klassiske metode, og også den metode jeg bruger i denne opskrift.
Opskrift på autentiske falafler
Ingredienser
- 250 gram kikærter lagt i blød 10 timer
- 50 gram koriander
- 50 gram persille
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk chili
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 tsk sort peber
- 0,5 tsk bagepulver
- 2 spsk hvedemel
- 250 ml olie til friturestegning
Sådan gør du
- Læg kikærter i blød i en stor gryde med vand i minimum 10 timer.
- Efter 10 timer er gået, skyller du kikærterne og sier vandet fra.
- Derefter tager du en food processor eller blender og tilføjer kikærterne, løg, persille, koriander, hvidløg og chili. Blend det groft sammen.
- Tilføj nu stødt spidskommen, salt, sort peber, bagepulver og hvedemel. Blend det sammen, konsistenten skal stadig være halv grov,
- Tildæk skålen med blandingen og sæt den på køl i 30 minutter.
- Brug en spiskeske og dine hænder og form 24 kugler .
- Varm olien op på mellem varme og tilføj forsigtigt fire falafler ned i olien ad gangen. Frituresteg dem, til de får en gylden farve, dette tager cirka 2-3 minutter. Forsæt til alle falafler er færdige.
- Nu er de lækre falafler klar til servering.
Server dine frisklavet falafler med en af vores andre lækre opskrifter:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej. Hvilken str. har dit falaffel jern. Vil gerne købe et men er meget i tvivl om størrelsen 😀