Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
Falafler er måske noget af det mest populære mad fra Mellemøsten. Hele verden kender til kikærtekuglerne, og jeg tror, at måske halvdelen af den verden køber en pita med falafel på vej hjem fra en fest som natmad.
Denne opskrift er ikke sammenlignelig med dem, du køber ovre på hjørnet klokken tre om natten. Disse er sprøde med en blød og krydret midte.
Jeg har set opskrifter, som beskriver falafler som vegetarens svar på frikadeller, og det må jeg klart afvise. Disse er nemlig smagsbomber af friske urter og krydderier.
I opskriften bruger jeg tørrede kikærter, som har ligget i vand natten over. Dette er et vigtigt skridt i processen, og de kan desværre ikke udskiftes med kikærter fra dåse.
Opskrift på autentiske falafler
Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)
Ingredienser
- 250 gram kikærter - lagt i blød 10 timer
- 50 gram koriander
- 50 gram persille
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 chili
- stødt spidskommen
- salt
- sort peber
- 0,5 teske bagepulver
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 250 milliliter olie - til friturestegning
Sådan gør du
- Læg kikærter i blød i en stor gryde med vand i minimum 10 timer.
- Efter 10 timer er gået, skyller du kikærterne og sier vandet fra.
- Derefter tager du en food processor eller blender og tilføjer kikærterne, løg, persille, koriander, hvidløg og chili. Blend det groft sammen.
- Tilføj nu stødt spidskommen, salt, sort peber, bagepulver og hvedemel. Blend det sammen, konsistenten skal stadig være halv grov,
- Tildæk skålen med blandingen og sæt den på køl i 30 minutter.
- Brug en spiskeske og dine hænder og form 24 kugler .
- Varm olien op på mellem varme og tilføj forsigtigt fire falafler ned i olien ad gangen. Frituresteg dem, til de får en gylden farve, dette tager cirka 2-3 minutter. Forsæt til alle falafler er færdige.
- Nu er de lækre falafler klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Der er to måder, man kan vælge at lave falafler på: I ovnen for en sundere udgave eller ved friturestegning, som er den klassiske metode, og den metode jeg bruger her.
Og sådan laver du verdens bedste falafel.
Server dine hjemmelavede falafler med en af disse lækre retter:
Margit Kjær
Tak for en fantastisk oplevelse af jeres opskrifter.
Kan man fryse Falaffel. Jeg skal lave en temmelig stor portion i forbindelse med et arrangement, hvor jeg bager Bagels og laver 4 forskellige slags fyld. Røget Laks, kylling, frikadelle og så falaffel. Jeg skal lave 75 stk af hver slags, så derfor er det vigtig for mig at vide om de kan fryses.
Mange hilsner Margit Kjær
Nicole
Hej. Hvilken str. har dit falaffel jern. Vil gerne købe et men er meget i tvivl om størrelsen 😀