Baba Ganoush er en fantastisk dip fra Mellemøsten lavet af auberginer, hvidløg og tahin. Den bruges på lige fod med hummus og smager skønt.
Baba Ganoush er en traditionel ret eller dip, som nydes i de fleste lande i Mellemøsten lige som hummus.
Oprindeligt stammer den fra Iran, hvor den grillede, moste aubergine tilsættes sesampasta, citronsaft, hvidløg, olivenolie og granatæblekerner.
Det sidste har jeg valgt at se bort fra, da jeg ikke bryder mig om granatæble-kerners konsistens. Men du kan sagtens tilføje kernerne fra et halvt granatæble, hvis du vil have lidt sødme fra frugten.
Kønt er det også at se på, hvis kernerne bruges som pynt på toppen sammen med koriander eller hakket persille.
Nyd den med et godt brød
Baba Ganoush kan spises med arabisk fladbrød, pitabrød eller et godt, græsk brød.
Du kan både spise den til frokost med brød og nogle grøntsager og som del af aftensmad a la Mellemøsten med grillspyd og salat.
Den kan også bare serveres som en eftermiddagsnack med stegte padron peber og fladbrød.
Jeg køber arabisk fladbrød hos min lokale grønthandler, men af og til kan man være heldig at finde det i supermarkeder.
Når jeg skriver, at opskriften er til seks personer, er det selvfølgelig ikke tænkt som en ret alene, men som rigeligt med dip til ca. seks mennesker.
Opskrift på Baba Ganoush
Ingredienser
- 2 auberginer
- 3 spsk olivenolie ekstra jomfru
- ½ citron
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk chili stødt
- 3 spsk tahin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl auberginerne og bag dem i 20 minutter, så de ser brankede ud. De skal være meget bløde.
- Mens auberginerne bager i ovnen, presser du hvidløg og blander med citronsaft, spidskommen, chili, tahin, salt og peber.
- Når auberginerne er helt bløde, tager du dem ud af ovnen og skraber indmaden ud med en ske på et stort spækbræt.
- Hak auberginerne med en kniv. Nogen laver Baba Ganoush i en minihakker eller med en stavblender, men det bliver bedst, når det ikke er helt most.
- Smag din Baba Ganoush til med citronsaft og tahin. Server med god olivenolie, hakket persille eller korianderblade.
Noter
Den færdige Baba Ganoush er nu klar til servering. Velbekomme.
Server eventuelt din aubergineret med en eller flere af disse retter:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.