• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kylling shawarma med den helt rigtige smag

Karen SenecaKaren Seneca
Kylling shawarma er en af favoritterne i shawarma-grillen, men hvorfor ikke prøve at lave den selv? Denne smager usandsynlig dejlig. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kylling

Oversigt over indhold

  1. Kylling shawarma er en rigtig favorit-ret. Her får du en opskrift med autentiske krydderier og smag. Kan både laves på grill og i ovnen.
  2. Opskrift på kylling shawarma med skøn dressing
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Serveringsforslag og opskrifter
4.25 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Kylling shawarma er en rigtig favorit-ret. Her får du en opskrift med autentiske krydderier og smag. Kan både laves på grill og i ovnen.

Kylling shawarma med friske grøntsager og yoghurtdressing - eller hummus - er noget af det lækreste.

Du spiser hele herligheden i pitabrød eller en durumrulle, og man bliver nærmest lykkelig, når smag og konsistens går op i en helhed.

Klassisk shawarma-kød grilles på en rotisseri, men vi kan sagtens stege kyllingen i ovnen i stedet.

Her skal de marineres fire timer i køleskabet, før de kommer i ovnen. Til sidst lynsteges stykkerne på en brandvarm pande et minut eller to. Det sidste skridt er ikke nødvendigt, hvis du griller kødet.

Opskrift på kylling shawarma med skøn dressing

4.3 fra 4 stemmer
RetAftensmad
KøkkenMellemøsten, Tyrkisk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 5 timer timer
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg kyllingeoverlår
  • 1 dl olivenolie
  • 1,5 stk citron - saften
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk chili - tørret, knust
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 1,5 tsk salt
  • 2 stk rødløg - i både
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 4 stk fladbrød

Grøntsager

  • 2 stk tomater - modne, i halve skiver
  • 0,5 stk agurk - små tern
  • 1 stk rødløg - tynde ringe
  • 0,5 stk rød spidskål - tynde strimler
  • 8 cornichoner - skiver på langs
  • bredbladet persille - groft hakket
  • syltede rødløg

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt - Natural
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal - fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille - el. mynte
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Kom de tørrede chili samt hvidløgsfed i en morter, stød det hele godt sammen. Tilsæt herefter resten af krydderierne og rør rundt.
  • Bland krydderierne med olie og citronsaft.
  • Skyl kyllingestykkerne under koldt vand, flå skindet af og læg dem i en skål. Hæld marinaden over og sæt på køl i fire timer.
  • Vend kyllingestykkerne engang i mellem, så du er sikker på, at de er dækket af marinaden.
  • Når kyllingeoverlårene er klar til at blive stegt, skærer du de to rødløg i både og lægger dem i et fad sammen med kødet. Steg i 40 minutter i ovnen på 220 grader.
  • Tag kyllingestykkerne ud og skær kødet i tykke strimler. Vil du have dem mere sprøde, varmer du en pande op, så den er stegende varm - og så steger du kyllingestykkerne et minut eller to på panden.

Yoghurtdressing

  • Bland alle ingredienserne, når du har sat kylling til at marinere i køleskabet, og sæt dressingen på køl.

Kylling shawarma

  • Skær agurk i fine tern og tomater i halve skiver. Skær rødløget i tynde ringe og peberen i 2-3 cm. strimler.
  • Skær den røde spidskål i meget fine strimler, og vælger du at komme drueagurk i, skal du skære den i skiver på langs.
  • Når din shawarma skal samles i fladbrød, lægger du brødet som en pandekage på et stykke stanniol eller madpapir, og fylder på i midten med kød, diverse grønt og dressingen.
  • Herefter folder du sammen nederst og ruller brødet sammen, hvorefter du hurtigt ruller det ind i stanniol. Når du gør det, kan du klemme rullen godt sammen imens.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kylling shawarma med autentisk smag
Mængde pr. portion
Kalorier
657
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
10
g
Enkelumættet fedt
 
30
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
1650
mg
72
%
Kalium
 
461
mg
13
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
338
IU
7
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
105
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Serveringsforslag og opskrifter

Du kan købe fladbrød hos mange grønthandlere og i minimarkeder. Af og til også i supermarkeder.

Ellers kan du selv bage disse lækre fladbrød til din kylling shawarma. Vil du bruge pitabrød i stedet, har vi den helt rigtige opskrift her.

Fladbrød til shawarma
Mange grønthandlere sælger arabiske fladbrød, som er perfekte til en durumrulle. De kan holde op til en uge i køleskabet. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Prøv også at servere sammen med en eller flere af disse opskrifter:

  • Lækker linsehummus med røde linser
  • Taboulleh - skøn salat med couscous
  • Falafler - autentiske og sprøde fra Mellemøsten
  • Verdens bedste hummus med hestebønner
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 432
  • 26
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Morter - derfor har du brug for den i køkkenet
Salat med bacon, bær og lækre, stegte nektariner »

Populært indhold lige nu

Billederesultat for hakkebøffer med baconflødesovs

Hakkebøffer med baconflødesovs (i fad i ovn)

billede med kærnemælksboller

Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk

billederesultat for oksekød med hvidkål

Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)

billederesultat for børnefamiliens livret

Børnefamiliens livret - nem hverdagsmad til hele familien

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.3 fra 4 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenMellemøsten, Tyrkisk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 5 timer timer
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!