Sådan laver du hjemmelavet shawarma. En lækker opskrift fra Newyorker By Heart, hvor det marinerede kød tilberedes i ovnen.
Hjemmelavet shawarma er super skønt, og det er nemt at lave.
Her er opskriften fra Newyorker By Heart - så kan du bare gå i gang med din shawarma.
Opskrift på hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet shawarma a la Newyorker By Heart
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 500 g nakkekoteletter
Marinade
- 3 fed hvidløg presset
- 1 lille løg revet
- rosmarin rigeligt med frisk rosmarin, finthakket
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Desuden til fyld
- ½ spidskål meget fintskåret
- 3-4 gulerødder groftrevet
- 1 rødløg fintskåret
- ½ iceberg i fine strimler
- ½ agurk uden kerner i skiver
- tomater hakkede
Sådan gør du
- Bland hvidløg, løg, rosmarin, citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål.
- Del nakkekoteletterne på langs og kom dem i skålen til marinaden, vend det hele godt sammen med fingrene og "ælt" marinaden ind i kødet.
- Kom det hele i en frysepose, og lad det marinere i køleskab natten over.
- Når kødet skal bruges, sættes det på spyd, så det bliver en tyk "pølse" og krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom stanniol i en bradepande og kom ganske lidt vand i. Læg en rist over og læg kødet på risten.
- Stil i ovnen ved 225 grader varmluft og giv dem ca. 20 minutter, vend spyddene og så 15-20 minutter mere.
- Tag den ud, tag af spyddene og skær kødet i meget tynde skiver - eller gør det mens det sidder på spyddene hvis du synes at det er nemmere.
Tips
Hjemmelavet shawarma serveres indrullet i pandebrød med "råkost"-blandingen, tzatziki og chiliolie.
Tag et lunt pandebrød og smør tzatziki/hvidløgsdressing på i et ikke for tykt lag. Kom så en stribe af "råkost"-blandingen, agurk og tomater på.
Derefter noget af det tyndtskårne kød og så lidt chiliolie, rul så brødet stramt sammen om fyldet og server.
Velbekomme.
Se også disse opskrifter:
Tyrkisk kyllingekebab til pitabrød
Pitabrød - opskrift på pita brød der bliver store og luftige
Pandebrød - nemme brød der bages på pande
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Skriv din mening - på forhånd tak.