Her er en nem opskrift på lækre pandebrød. Dejen laves blandt andet med yoghurt, og de flade brød bages cirka et minut på hver side på en varm pande.
Pandebrød er super nemme at lave, og de smager fantastisk som tilbehør til mange slags retter, hvor de anvendes som madbrød.
Bruges især til mange indiske retter, men generelt smager de pandebagte brød bare godt.
Da bagetiden for brødene er ret kort, kan du med fordel lige rulle dem ud allesammmen på køkkenbordet, inden du begynder at lægge det første brød på panden. Så bliver du ikke stresset over bagningen.
Opskriften giver 8-10 pandebrød, afhængig af hvor store du laver dem.
Opskrift på pandebrød
Ingredienser
- 1 dl vand lunkent
- 1 dl yoghurt naturel
- 25 g gær
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. honning flydende
- 1 tsk. salt
- 480 g hvedemel cirka mængde mel
- Lidt olie til pensling
Sådan gør du
- Bland vand og yoghurt i en skål, smuldr gæren i og rør det ud. Tilsæt olie, honning og salt - rør godt rundt.
- Kom melet i lidt efter lidt og rør godt, til der fåes en jævn og samlet dej.
- Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt.
- Læg i en skål, læg et viskestykke over og stil til hævning i 1 time.
- Tryk dejen flad, del dejen i 8-10 stykker.
- Rul hver del til cirkel ca 3 mm. tyk, med en kagerulle. Du kan med fordel rulle alle pandebrød ud nu og lad dem hvile på bordet. Så er det ikke så stressende.
- Pensl brød ganske lidt med olie på den ene side, læg det på en godt varm stegepande (slip-let) og bag ca. 1 minut på hver side.
- Når den vendes, pensles den på den anden side (kun ganske lidt!!!).
- Læg de færdigbagte brød i en stabel og server den lune.
Tips
De nybagte pandebrød nydes straks sammen til eksempelvis en tikka masala kylling.
Du kan dog også rulle brødene sammen om lidt salat og eks. stegt kylling eller oksekød. Det er en lækker hapser.
Frysning
Pandebrød kan sagtens fryses.
Lad de nybagte brød køle lidt af efter de er taget af panden, og kom dem i en frysepose.
Fryses ned og tages op efterhånden som de skal bruges.
Varm pandebrødene i et par minutter ved 200 grader i ovnen, så smager de som nybagte brød.
Flere lækre brød du skal prøve:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Det du kalder pande brød , er det samme som græsk pita oversat fladbrød , opskrift på disse brød er ikke dansk men græsk over 1000 år , og du laver dem på en pande . Søg på græske pita