Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
Kylling tikka masala er en lækker ret fra (formentlig) det indiske køkken, men lad mig med det samme fastslå, at der findes rigtig mange opskrifter på den.
Den går også under navnet chicken tikka masala, og mens tikka betyder noget i retning af mindre stykker, så er masala en krydderiblanding.
Så altså en ret med små stykker kylling i en krydret sovs.
Se også mine populære opskrifter på:
Chicken masala i ovn med bulgursalat
Butter chicken (klassisk indisk murgh makhani)
Indisk mad (retter fra det indiske køkken)
Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler
Opskrift på kylling tikka masala
Kylling tikka masala (opskrift på lækker indisk ret)
Ingredienser
- 650 gram kyllingebrystfilet
- 1 teske spidskommen - stødt
- 1 knold ingefær
- 1 teske gurkemeje
- 1 teske koriander - stødt - kan undværes hvis ikke du er vild med koriander
- 1 teske løgpulver
- 1 teske paprika
- 0,5 teske kardemomme
- 0,5 teske kanel
- 0,5 teske stødt nellike
- Lidt cayennepeber
- 1 teskefuld Maizena - majsstivelse
- 3 teskefulde tomatpasta
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
- 2 deciliter vand
- 2 deciliter creme fraiche
Sådan gør du
- Kylling skæres i mindre tern.
- Varm en pande op ved høj varme, og kom en lille sjat olie på.
- Steg nu kyllingekødet grundigt i fem minutter, og det rundt nogle gange.
- Alle ingredienser til din tikka masala krydderiblanding vendes sammen i en skål, og kommes derefter ned til kyllingekødet. Lad det svitse med et minut.
- Tilsæt så vandet og lad det lige koge ind.
- Kom så creme fraiche i panden, og lad det koge yderligere fem minutter.
- Smag din kylling tikka masala godt til med salt, peber og eventuelt andre krydderier, så du får den smag, som du bedst kan lide.
- Tilføj mere væde, hvis du ønsker mere sovs til kyllingen.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Tips
Den færdige kylling tikka masala serveres med kogte ris og nybagte naanbrød med sesamfrø. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Indien eller Skotland?
Nu skriver jeg en ret fra det indiske køkken, men faktisk ved man ikke helt nøjagtigt hvor kylling tikka masala stammer fra oprindeligt. Som det jo ofte er med disse retter.
I Skotland er der nogen, der hævder den kommer derfra, men der også er andre steder, der mener, at kyllingopskriften er deres.
Uanset hvad, så er her i hvert fald min opskrift på den lækre ret med krydret kylling.
Krydderiblanding til tikka masala
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der serveres kogte ris og naanbrød til.
Hvis du synes det er for besværligt at lave denne krydderiblanding selv, kan du købe ganske udmærkede og færdigblandede krydderiposer til netop kylling tikka masala.
Og det er bestemt også ok. Det gør kun retten endnu hurtigere at lave.
Du kan i øvrigt også skifte creme fraiche ud med en madlavningsfløde, hvis du foretrækker det.
Lea
Hvor meget garam masala krydderi skal der bruges i denne opskrift ?
Steen Rasmussen
Helt og aldeles ufuldstændig opskrift! Hvor er det grønne islæt ?! Kyllingen når ikke at få smag! Sovsen blev dog god, selvom den skulle reddes.
Jeanet
Hejsa! Hvor meget Garam Masala (færdigkøbt) skal der bruges i retten, når man ikke laver krydderiblandingen selv? Vh Jeanet
Vibeke
Denne opskrift er fantastisk!🤩
Nem at lave og smager skønt😊 Hvorfor købe tikka masala sauce i en dagligvarebutik, når det er så nemt, som denne ret?
Kun ros herfra - både fra de voksne og børn på 11 og ni år, som bad om, at få til madpakkerne dagen efter🤤
Denne opskrift er en ny favorit hos familien👌
Katrine
Super opskrift, det er blevet vores yndlingsret herhjemme 🙂
Sarah
Kan jeg lave den ret dagen før og varme den da får gæster og skal lave så meget andet til dem også
Holger Rørby Madsen
Hej Sarah
Jeg har ikke prøvet, men det burde ikke være noget problem 🙂
De bedste hilsner
Holger
Lise Ingwersen
Hej Holger!
Jeg modtager med glæde dine opskrifter hver dag
på min Stine, som min PC hedder!
Mange tak.
Venligst Lise.