Butter chicken, smørkylling eller murgh makhani. Den populære indiske ret har mange navne og måder at blive lavet på, men her er min opskrift.
Butter chicken er en af de opskrifter, som umiddelbart kan lyde besværlig at lave på en travl hverdag, hvor der måske ikke er mere end en times til at få aftensmaden færdig på.
Den populære smørkylling (på indisk murgh makhani) kan nemlig laves på et utal af måder, og ofte med uoverskueligt mange ingredienser. Hvor det især jo er krydderierne, der fylder godt op og måske afholder mange fra at lave den fantastiske butter chicken.
Det synes jeg er synd, og derfor har jeg lavet denne nemme version af den indiske ret, og tilpasset opskriften så du dels nemt kan lave den som aftensmad på almindelige dage, men også så alle kan lide den. Både store og små.
Husk på, at du selv nemt kan tilpasse mængden af krydderier som du synes, og du kan eksempelvis sagtens undlade koriander, hvis ikke du er så glad for netop dette krydderi.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på butter chicken
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst filet
- 2 deciliter yoghurt
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 knold ingefær frisk
- 3 teskefulde garam masala
- 1 teske stødt spidskommen
- 1 teske gurkemeje stødt
- 1 teske koriander stødt
- 1 lime
- 30 gram smør
- 1 stort løg
- 2 deciliter fløde
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom yoghurt i en skål sammen med hakkede tomater og finthakkede hvidløg.
- Skræl en lille knold ingefær og riv den i sammen med garam masale (der er et indisk blandingskrydderi), spidskommen, gurkemeje, koriander og saften af en lime.
- Rør det godt sammen.
- Skær kyllingebryst fileterne i mindre tern og kom dem i marinaden. Vendes godt rundt og stilles på køl i 30 minutter.
- Løget hakkes groft og sauteres i smør indtil det er klart.
- Tilsæt din butter chicken inklusiv marinaden, og lad det svitse hurtigt igennem.
- Skru ned for varmen, tilsæt fløden og lad nu den lækre indiske ret simre i ca. 25 minutter. Det må ikke koge ved for høj varme, da kyllingekødet så nemt bliver for tørt.
- Imens koger du ris som anvist på pakken.
- Hak persille fint og vend det i din butter chicken lige inden servering, og smag til med salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt frisk koriander.
Næringsindhold
Tips
Butter chicken - eller murgh makhani - nydes med kogte ris og hjemmebagt naanbrød.
Så nemt er det at lave denne populære indiske ret med kylling.
Har du masser af tid, kan du med fordel lade kyllingen marinere i yoghurt-marinaden i flere timer. Og i øvrigt gerne natten over, hvor din smørkylling så blot vil samle endnu mere smag.
Se også mine opskrifter på:
Biryani - indisk risret med mynte og svampe
Jane
Fik engang denne ret serveret da jeg var gæst og de sagde at opskriften var herfra, så den er forhånds godkendt. Nu vil jeg selv til at lave den til gæster. Hvilken yoghurt bruger du? Græsk 10% eller en anden?
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Tak for de pæne ord - jeg bruger en ganske alm. yoghurt naturel 🙂
Alt det bedste
Holger
Jeanne
Dejlig ret, smagte rigtig godt. Børne venlig. Ikke sidste gang vi laver den.
Mette
Kan det laves dagen før og varmes ?
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Jeps - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger