Chicken Korma er en klassiker i det indiske køkken. En dejlig ret med marineret kylling, mandler og selvfølgelig en masse krydderier.
Chicken Korma er ikke til at komme udenom, hvis man elsker indisk mad. Det er en duftende ret med nøje afstemte krydderier.
Du skal begynde i god tid, når du kaster dig over retten. Kyllingeover- og underlår skal nemlig ligge i en krydret yoghurtmarinade mindst en time før, de skal steges.
Det er et vigtigt skridt. Og lige så vigtigt at bruge kyllingekød med ben, da disse også afgiver smag til retten.
Du kan selvfølgelig bruge kyllingebryst i tern, hvis du hader tanken om hele stykker kylling, men de bliver knap så møre.
Opskrift på autentisk Chicken Korma
Chicken Korma - krydret, indisk ret med mandler
Ingredienser
- 800 gram kylling - over- og underlår
- 0,5 tsk gurkemeje
- 1 spsk ingefær - frisk, fintrevet
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk salt
- 1,25 dl yoghurt
Løgpure
- 1,5 spsk olie
- 4 stk kardemommekapsler - grønne
- 2 løg - skiver
- 12 mandler
- 1,25 dl yoghurt
Sauce
- 1 spsk olie
- 1 laurbærblade
- 3 nelliker
- 5 cm kanel
- 1 grøn chili - i ringe
- 1,25 dl vand
- 1 tsk garam masala
- 1,5 tsk koriander - stødt
- 1 tsk chiliflager
- salt
- korianderblade
Sådan gør du
Marinering
- Bland yoghurt og krydderier. Hiv skindet af kyllingestykkerne og smør dem godt ind i marinaden. Sæt på køl i mindst en time.
Løgpure
- Varm olien op og rist kardemommekapslerne et par minutter.
- Tilsæt løg i skiver og steg dem, til de er bløde og lettere karamelliserede.
- Smid mandlerne i gryden og rist dem med et minut. Lad det køle af. Blend det hele med yoghurt.
Sauce
- Varm olien op og rist krydderierne et par minutter. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg med et par minutter.
- Tilsæt grøn chili i ringe samt kyllingestykkerne og steg, til kyllingerne har fået farve på alle sider.
- Tilsæt løgpureen og steg videre. Hæld 1.25 dl. vand ved og lad retten simre i 40 minutter - eller indtil du kan mærke, at kyllingekødet er mørt.
- Smag saucen til med salt og chili. Server med grofthakkede korianderblade, naan og ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Server retten med kogte basmati-ris, købt eller hjemmebagt naan og raita. Du kan også sagtens spise indisk pickles eller chutney til.
Jeg bruger typisk hele krydderier som kardemommekapsler og spidskommenfrø i stedet for stødt krydderier.
Men du kan erstatte nogle af krydderierne med de pulveriserede. Blot skal du anvende lidt mere af dem, du har stødt på glas, i forvejen til hele krydderier.
Del dine ideer og tanker med os andre her: