Her er min opskrift på en meget nem indisk karryret, der blandt andet laves med kylling, kikærter og spinat. En sund og lækker orientalsk ret til hverdag.
Jeg elsker en god indisk karryret, og her er opskrift på karryretten, som du nemt kan lave på en travl hverdag.
Den tager nemlig ikke meget mere end 20 minutter at lave, og karryretten er blandt andet med kylling, kikærter og spinat. Sundt og godt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Serveres med ris.
Ingredienser til indisk karryret
3 stk. kyllingebrystfilet
1 bundt forårsløg
3 fed hvidløg
3 teskefulde karry
En halv teske stødt spidskommen
1 knold ingefær
300 gram blommetomater
1 dåse kikærter
2,5 deciliter fløde
2 deciliter vand
150 gram frisk spinat
1 lille potte persille
Salt og friskkværnet peber
Kogte basmatiris
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres ud i mindre tern, som derefter svitses i en stor pande. Kom en god sjat olie på panden.
- Imens snittes forårsløg i mindre stykker, og hvidløgsfed hakkes groft. Kommes i panden og steges med et minuts tid.
- Tilsæt karry og spidskommen. Skræl ingefæren og riv lidt i panden. En indisk karryret er selvfølgelig med masser af karry, men start med tre teskefulde, for du kan altid smage til med mere til sidst.
- Del blommetomater (andre tomater kan selvfølgelig også bruges), og kom på panden sammen med skyllede kikærter, fløde og vand. Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det nu småkoge cirka 10 minutter uden låg.
- Kom frisk spinat i karryretten og lad spinaten falde sammen. Hak også persille fint og tilsæt den.
- Smag din indiske karryret til med salt og peber - og eventuelt mere karry, hvis du ønsker en stærkere karryret.
Indisk karryret serveres straks med kogte ris, gerne basmati.
Et stykke naanbrød passer også perfekt til. Naanbrødet er i øvrigt meget nemt at bage selv, bare følg linket.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments