Her er min opskrift på en meget nem indisk karryret, der blandt andet laves med kylling, kikærter og spinat. En sund og lækker orientalsk ret til hverdag.
Jeg elsker en god indisk karryret, og her er opskrift på karryretten, som du nemt kan lave på en travl hverdag.
Den tager nemlig ikke meget mere end 20 minutter at lave, og karryretten er blandt andet med kylling, kikærter og spinat. Sundt og godt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Serveres med ris.
Opskrift på indisk karryret
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 3 kyllingebrystfilet
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 3 teskefulde karry
- 1 teske spidskommen - stødt
- 2 spiseskefulde ingefær - revet
- 300 gram blommetomater
- 1 dåse kikærter
- 2,5 deciliter madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 2 deciliter vand
- 150 gram spinat
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram basmatiris - koges som anvist
Fremgangsmåde
- 3 kyllingebrystfilet skæres ud i mindre tern, som derefter svitses i en stor pande. Kom en god sjat olie på panden.
- Imens snittes 1 bundt forårsløg i mindre stykker, og 3 fed hvidløg hakkes groft. Kommes i panden og steges med et minuts tid.
- Tilsæt 3 teskefulde karry og 1 teske spidskommen. Skræl ingefær og riv 2 spiseskefulde ingefær panden. En indisk karryret er selvfølgelig med masser af karry, men start med tre teskefulde, for du kan altid smage til med mere til sidst.
- Del 300 gram blommetomater (andre tomater kan selvfølgelig også bruges), og kom på panden sammen med 1 dåse kikærter (skyllede), 2,5 deciliter madlavningsfløde og 2 deciliter vand. Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det nu simre i cirka 10 minutter uden låg.
- Kog 250 gram basmatiris som anvist på pakken.
- Kom 150 gram spinat i karryretten og lad spinaten falde sammen. Hak også 1 håndfuld persille fint og tilsæt den.
- Smag din indiske karryret til med salt og friskkværnet peber - og eventuelt mere karry, hvis du ønsker en stærkere karryret.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tips
Indisk karryret serveres straks med kogte ris, gerne basmati.
Et stykke naanbrød passer også perfekt til. Naanbrødet er i øvrigt meget nemt at bage selv, bare følg linket.
Del dine ideer og tanker med os andre her: