Kylling Madras er en aromatisk ret, der er inspireret af Sydindien. En skøn kyllingeret med tomater, chili og smæk på smagen.
Kylling Madras er en favorit på indiske restauranter i England og USA. En smukt krydret karryret, hvor krydringen kommer fra de krydderier, vi selv blander - ikke fra de blandingskrydderier, vi kender som karry.
Navnet er opstået på grund af byen Madras i Sydindien, hvor der er en tendens til at krydre maden mere end nordpå. I dag hedder den Chennai.
Men det gør nu ikke retten værre, for det er en skøn og stærk ret, som nydes med ris, naan og eventuelt raita til.
Opskrift på Kylling Madras
Ingredienser
- 1-2 spiseskefulde rapsolie
- 500 gram kyllingefilet i tern
- 1 stort løg hakket fint
- 3 fed hvidløg hakket fint eller presset
- 1 stk chilipeber rød, fint hakket
- 1 spiseskefuld ingefær revet
- 2 teskefulde koriander stødt eller frøene stødt i morter
- 1 teskefuld spidskommen stødt eller frøene stødt i morter
- 1 teskefuld gurkemeje
- 1 teskefuld paprika
- 1 dåse tomater
- salt
- korianderblade drysses over før servering
- 3 deciliter ris
- 2 stk naan
Sådan gør du
- Hak rød chilipeber, hvidløg og riv ingefær. Hak løget i små tern.
- Varm olien op i en stegegryde eller på en pande. Steg løg m.m. på panden, til løgene bliver bløde - ikke brankede. Ca. 2 minutter.
- Tilsæt nu krydderierne og steg dem et minut, før du kommer kyllingetern i gryden. Steg nu, så kyllingekødet får farve hele vejen rundt. Hvis det ser ud til at brænde på, kommer du et par spiseskefulde vand i.
- Hæld de flåede tomater i retten, bring i kog. Skru ned, når det koger, og lad retten simre en halv time.
- Smag retten til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
- Server Kylling Madras med naan og kogte ris. Velbekomme.
Næringsindhold
Noter
Du kan lynhurtigt lave dine egne indiske brød til Kylling Madras. Her er opskriften på hjemmelavede naan.
Desuden er alle slags chutneys og pickles gode til denne kyllingeret, for eksempel mangochutney og limepickles.
Se også vores opskriften på den populære butter chicken.
Comments
No Comments