Her er min bedste opskrift på durumboller. De klassiske italienske boller, der bages med durummel, og som er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.
Jeg elsker durumboller. De lækre italienske boller, der både er lette og luftige, men som samtidig også har noget fyldig og en vidunderlig smag.
Durumbollerne er gode til morgenbordet, men du kan også skære dem over og anvende dem til en lækker sandwich.
Du kan endda også bruge dem som fødselsdagsboller, så der er tale om en god og nem allround-bolle.
Opskriften giver 12 durumboller, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du ønsker dem.
Jeg synes durumbollerne bør have en vis størrelse, men du kan sagtens også lave lidt flere og dermed lidt mindre durumboller af denne portion.
Opskrift på durumboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 500 gram vand lunkent
- 500 gram durum mel
- 150 gram manitoba hvedemel
- 10 gram bageenzymer kan udelades
- 12 gram salt
Sådan gør du
- Lunkent vand vejes af og kommes i skålen til røremaskine. Smuldr gæren i, og rør det ud med en ske.
- Sæt skålen fast på røremaskinen, og monter dejkrogen på maskinen.
- Durummel, manitoba mel, bageenzymer og salt vejes af i en skål. Bageenzymer kan som sagt udelades, og får stadig gode og luftige durumboller.
- Tilsæt gradvist melblandingen i dejen, og ælt til sidst i mindst 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på bordet, hvor den strækkes aflang og foldes sammen.
- Lægges tilbage i skålen, luk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 15 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tag dejen op, og den skal ikke æltes nu. Del i 12 lige store durumboller, som sættes på bagepladen. Drys bollerne med lidt durum mel, og læg en dyb bradepande eller bageplade ovenpå.
- Lad durumbollerne efterhæve i 40 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader over- og undervarme.
- Bag dine durumboller i cirka 12 minutter - eller indtil de er færdige.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte durumboller afkøles på en rist, hvorefter de er klar til brug.
Se her hvad bageenzymer gør for dit brød og hvor du kan købe det.
Se også mine opskrifter på:
Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Pitabrød - opskrift på store og luftige pita brød
Pia
Jeg måtte tilsætte yderligere 250-300 g mel, da konsistensen ellers var rent grød. Det kan man ikke forme noget ud af.
Vibeke
Det samme her. Der er noget galt. Jeg kom pladen i ovn (den ovenpå hang helt fast). En stor pandekage!
lars andersen
kan bollerne fryses