Se her hvordan du laver hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Gode og rustikke italienske brød med en virkelig god krumme og skorpe.
Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Så bliver det ikke bedre.
Disse italienske madbrød har en virkelig fin krumme og en lækker skorpe, og smager perfekt med et lille lag smør.
Opskriften giver 16 durumbrød.
Til hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe skal du bruge:
3,5 deciliter lunkent vand
30 gram gær
200 gram durum mel
250 gram Amo alm. hvedemel
3 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld salt
Sådan laver du hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe:
Kom vand i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
Ælt gradvist de to slags mel i dejen, og tilsæt derefter olivenolie og salt.
Nu skal dejen æltes godt igennem ved høj hastighed i fem minutter, hvorefter du ælter den igennem ved laveste hastighed i fem minutter. Altså ialt ti minutter.
Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det skal gøres grundigt for at få den rigtige krumme i brødet.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter.
Slå dejen ud på et meldryset (denne mængde mel indgår ikke i opskriften) bord, og ælt den let og hurtigt igennem uden at slå al luften ud af dejen.
Del dejen i 16 lige store stykker, som du former til små italienske durum brød, som du triller i durum mel.
Stil brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve overdækket i yderligere 30 minutter. Rids dem med en skarp kniv.
Bag de hjemmebagte durumbrød ved 225 grader varmlufy, hvor de skal have cirka 15 minutter.
De sidste fem minutter sker det med ovnlågen let på klem.
Lækre og hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Det er fremragende madbrød med masser af smag. Foto: Guffeliguf.dk.