• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe

Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe

Lækre og hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Det er fremragende madbrød med masser af smag. Foto: Guffeliguf.dk.
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
140
SHARES
FacebookMessenger140PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. marts 2021 - Udgivet: 10. april 2017

Se her hvordan du laver hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Gode og rustikke italienske brød med en virkelig god krumme og skorpe.

Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Så bliver det ikke meget bedre.

Disse italienske madbrød har en virkelig fin krumme og en lækker skorpe, og de smager perfekt med et lille lag smør.

Du kan også hælde god jomfruolivenolie i en lille skål, så man kan duppe brødet i den og drysse lidt flagesalt udover.

Opskriften giver 16 durumbrød.

Se også disse opskrifter:

  • Durumboller
  • Langtidshævede durum boller
  • Ciabattabrød med store huller
  • Italiensk focaccia brød

Opskrift på hjemmebagte durumbrød

Lækre og hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Det er fremragende madbrød med masser af smag. Foto: Guffeliguf.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe

4.67 fra 6 stemmer
Se her hvordan du laver hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Gode og rustikke italienske brød med en virkelig god krumme og skorpe.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 16 stk
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 124
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 200 g durum mel
  • 250 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
  2. Ælt gradvist de to slags mel i dejen, og tilsæt derefter olivenolie og salt.
  3. Nu skal dejen æltes godt igennem ved høj hastighed i fem minutter, hvorefter du ælter den igennem ved laveste hastighed i fem minutter. Altså ialt ti minutter.
  4. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det skal gøres grundigt for at få den rigtige krumme i brødet.
  5. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  6. Slå dejen ud på et meldrysset (denne mængde mel indgår ikke i opskriften) bord, og ælt den let og hurtigt igennem uden at slå al luften ud af dejen.
  7. Del dejen i 16 lige store stykker, som du former til små italienske durum brød, som du triller i durum mel.
  8. Stil brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve overdækket i yderligere 30 minutter. Rids dem med en skarp kniv.
  9. Bag de hjemmebagte durumbrød ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
  10. De sidste fem minutter sker det med ovnlågen let på klem.

Næringsindhold

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 21gProtein: 3gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 2gNatrium: 148mgKalium: 82mgKostfibre: 1gSukker: 0.04gVitamin C: 0.002mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad durumbrødene køle helt af. Du kan sagtens fryse dem ned. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required