Se her hvordan du laver hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Gode og rustikke italienske brød med en virkelig god krumme og skorpe.
Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe. Så bliver det ikke meget bedre.
Disse italienske madbrød har en virkelig fin krumme og en lækker skorpe, og de smager perfekt med et lille lag smør.
Du kan også hælde god jomfruolivenolie i en lille skål, så man kan duppe brødet i den og drysse lidt flagesalt udover.
Opskriften giver 16 durumbrød.
Opskrift på hjemmebagte durumbrød
Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe
Ingredienser
- 3,5 deciliter lunkent vand
- 30 gram gær
- 200 gram durum mel
- 250 gram alm. hvedemel
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld salt
Sådan gør du
- Kom vand i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
- Ælt gradvist de to slags mel i dejen, og tilsæt derefter olivenolie og salt.
- Nu skal dejen æltes godt igennem ved høj hastighed i fem minutter, hvorefter du ælter den igennem ved laveste hastighed i fem minutter. Altså ialt ti minutter.
- Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det skal gøres grundigt for at få den rigtige krumme i brødet.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter.
- Slå dejen ud på et meldrysset (denne mængde mel indgår ikke i opskriften) bord, og ælt den let og hurtigt igennem uden at slå al luften ud af dejen.
- Del dejen i 16 lige store stykker, som du former til små italienske durum brød, som du triller i durum mel.
- Stil brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve overdækket i yderligere 30 minutter. Rids dem med en skarp kniv.
- Bag de hjemmebagte durumbrød ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
- De sidste fem minutter sker det med ovnlågen let på klem.
Del dine ideer og tanker med os andre her: