Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Disse ciabattabrød er super nemme at lave og de skal ikke engang æltes.
I stedet røres dejen blot sammen, så det er altså virkelig nemt at bage.
Ciabattabrødene bliver meget luftige, og får de helt rigtige huller, som de fleste godt kan lide i denne slags brød.
Opskriften giver tre store brød.
Opskrift på ciabattabrød
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 7 deciliter vand lunkent
- 10 gram gær
- 2 teskefulde sukker
- 800 gram Manitoba hvedemel
- 2 teskefulde salt
Sådan gør du
- Kom lunkent vand - cirka 30 grader varmt - i en skål. Kom også sukker og gær ved og rør det ud med en trægrydeske.
- Sukkeret skal opløses helt, og det selvfølgelig tilsvarende med gæren.
- Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen på én gang.
- Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør heller ikke for længe.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
- Her skal dejen hæve i fem timer på køkkenbordet.
- Forvarm ovnen til 275 grader varmluft (jo, ciabattabrødene bages ved HØJ varme).
- Hæld nu dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
- Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
- Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, og her kan de lægge ved siden af hinanden. Men hold så meget plads som muligt mellem dem.
- Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter - men de skal ikke være helt forkullede.
- Tag brødene ud og lad dem køle af på en rist.
Tips
Nu har du virkelig lækre brød, som er super gode nybagte og til maden.
Lækre og hjemmebagte ciabattabrød, der er utrolig nemme at bage.
Se her hvad bageenzymer kan gøre for dit brød.
Se også disse lækre brødopskrifter:
Jeh glæder mig til at bage disse brød, men det undrer mig lidt, at når jeg ser på billederne til sidst, ligner det grangiveligt at du har hældt olivenolie ud over brødet, men det står der intet om i opskriften, du nævner det heller ikke i beskrivelsen?
Hej, er det meget vigtigt at det bliver rørt med en træske?
Må sige at det brød her , er blevet en klar favorit herhjemme i familien. Brødet er godt både nybagt eller koldt. Til aftensmaden eller Nutella maden om morgenen. Og så er det utroligt nemt og at lave.
Tak for en god opskrift 🙂
Hej Christina
Det kan du sagtens - og det bliver brødet kun bedre af. Rigtig god fornøjelse,
Bedste hilsner
Holger
Kan man lave dejen om aften og lade den stå natten over og bage brødene om morgenen?