Ciabatta boller fra Italien er lækre brød, som er nemme at bage. Rør dejen sammen om morgenen, og bag bollerne til aften. Uden æltning.
Ciabatta boller fra Italien er utrolige nemme at bage. Du rører blot dejen sammen om morgenen, og sidst på eftermiddagen foldes den sammen uden æltning, hvorefter der kan bages de bedste italienske boller.
Dejen skal nemlig ikke æltes på noget tidspunkt, og den skal heller ikke efterhæves, men i stedet bages direkte ved høj varme i ovnen.
Bollerne er super gode madbrød, men de smager faktisk også godt som sandwichbrød.
Opskriften giver 12 italienske boller.
Opskrift på ciabatta boller
Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)
Ingredienser
- 3,5 deciliter vand - koldt lige fra hanen
- 1 teskefuld sukker
- 8 gram gær
- 1 teskefuld salt
- 400 gram manitoba hvedemel
Sådan gør du
- Kom vand i en skål sammen med gæren, og rør den ud.
- Bland melet sammen med sukker og salt, og rør det ud i gærvæsken, og bare anvend en grydeske af træ. Du skal blot røre et minuts tid, så dejen er fugtig hele vejen igennem.
- Beklæd fadet med et stykke husholdningsfilm, læg et viskestykke over og lad nu dejen stå ved stuetemperatur i 8-10 timer. Det kommer sig ikke så nøje.
- Kom lidt Manitoba hvedemel ud på køkkenbordet, og vælt forsigtigt dejen ud på bordet. Gerne med vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
- Stram nu dejen til dine ciabatta boller op , og det gør du ved at folde dejen ind over sig selv. Fold fra alle fire sider, hvor dejen foldes helt ind. Nu kan du næsten mærke, at dejen er strammere at arbejde med.
- Del dejen i 12 lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir.
- Bag de skønne ciabatta boller i en forvarmet ovn ved 275 grader over- og undervarme, og de skal have cirka 20 minutter. Så masser af varme. Luk gerne luften ud de sidste 5 minutter, for at skabe mere sprøde brød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de færdigbagte ciabatta boller ud og lad dem køle af på en rist.
Så simpelt er det at lave de lækreste italienske boller, som du i øvrigt kan fryse ned. Så har du altid lækkert brød fra Italien i fryseren.
Du kan også bage ciabattaboller i airfryer.
Se også disse opskrifter på italiensk brød:
Rolf Kallesøe
Opskriften bruger to forskellige ord for det samme køkkenredskab. Først skålen og derefter fadet, som skal beklædes med film. Det der menes, er at skålen skal overdækkes med husholdningsfilm ikke beklædes. Hvorfor der også skal et viskestykke over forklares ikke.
Opskriften på brød er mere præcis og med foto, så det er muligt at se, hvad der menes.
Peter
Øv det var første gang hvor jeg blev skuffet over resultatet af de mange opskrifter jeg har prøvet fra din side. Dejen hævede ikke meget og blev ikke til 12 boller men 7 små😞 gær fejlede intet og opskriften blev fulgt til punkt og prikke. Øv øv
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Tak for tilbagemelding, og det forstår jeg ikke. Eller rettere - det har jeg ikke oplevet, så jeg ved ikke lige hvad er gået galt hos dig. Jeg synes altid de bliver fine.
Alt det bedste
Holger