Her kan du se hvordan du nemt bager flutes, der altid bliver sprøde og lækre. Hemmeligheden er blandt andet flutes basis. Inkl en video.
Flutes er noget af det allermest klassiske brød, og noget af det, som smager allerbedst.
Hvad er næsten bedre end et sprødt flute, der lige er kommet ud af ovnen.
Lad det det hvile nogle minutter, skær ud og kom lidt smør på. Mums, det er godt.
Opskriften her er rimelig simpel, og i virkeligheden en god grundopskrift på flutes.
De dejlige hvedeflutes laves blandt andet med noget, der hedder flutes basis. Det kan du købe hos mange bagere, blot du spørger pænt om det.
Bagemidlet indeholder blandt andet salt, og det er derfor, der ikke ellers ikke er salt i dejen. Så gå til din lokale bager, og køb lidt af det der.
Opskriften giver to lækre og sprøde hvedeflutes.
Opskrift på flutes
Ingredienser
- 2 deciliter vand - lunkent
- 30 gram gær
- 300 gram hvedemel
- 1 æg
- 10 gram olie
- 15 gram flutes basis - købes hos bageren
Sådan gør du
- Kom gær og vand i skålen til din røremaskine, og rør det ud med dejkrogen.
- Kom hvedemel ved sammen med æg, flutes basis og salt.
- Ælt to minutter ved lav hastighed og derefter fem minutter ved høj hastighed.
- Dejens temperatur skal nu være på 27 grader.
- Tag dejen ud, hvorefter den virkes op og hviler 15 minutter.
- Virkes derefter op igen og hviler yderligere 15 minutter.
- Derefter deles dejen i to lige store stykker, som formes til flutes. Se her hvordan du laver dem bedst.
- Sættes på smurt hulplade - eller almindelig bageplade med bagepapir.
- Overdæk med et fugtigt viskestykke og lad hæve i 60 minutter.
- Ridses og pensles med vand.
- Sættes ind i en forvarmet ovn ved 240 grader varmluft med en bradepande i bunden. Kom en smule vand i bradepanden når dine flutes sættes ind for at skabe damp.
- Skru straks varmen ned til 210 grader varmluft, hvorefter brødene skal have 15 minutter. De sidste fem minutter lukkes dampen ud af ovnen, så brødene bliver super sprøde.
- Samtidig kan du lige pensle dem ganske let med vand for at gøre dem endnu mere sprøde.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte flutes køles af på en rist inden de skæres ud.
Men de er bedst lune med smør, for her er de helt uovertrufne.
Se her hvordan bagersvend Morten Jønsson former et flute.
Hulplade
Tip: Bag meget gerne hvedeflutes på en hulplade, som kan købes gennem mange specialbutikker på nettet.
Hulpladen gør, at luften kan cirkulere bedre rundt om brødene, og derfor bliver de mere sprøde.
Et flute kan selvfølgelig sagtens bages på en almindelig bageplade, men de bliver ikke helt så sprøde her.
Se også disse opskrifter:

Caroline Falck Petersen
Hej tak for god opskrift. Jeg kan ikke se hvor meget salt du vil komme i? Jeg bruger også flutebasis men de var lidt ferske. Skal bage igen i morgen til et sammenskudsgilde så jeg håber at kunne nå at få et svar ☺️
Stine
Hvad betyder det at dejen skal virkes op? Jeg er meget spændt på at tale med min lokale bager og prøve disse flutes.
Holger Rørby Madsen
Hej Stine
At virke op er en måde at stramme dejen op på. Det er nemt, og du kan læse om det her: https://madensverden.dk/virke-broed-op/
Alt det bedste - og god bagelyst 🙂
Holger
Jan Kongstad
Hej Holger
Hvor meget ekstra salt skal der i flutesdejen til fire flutes?
Til fire flutes skal der bruges 30 g Flutes Basis som ca. indeholder 10 g salt (På den flutes Basis jeg har står, at der er 34,6 g salt pr. 100 g flutes basis)
Tak for en meget god hjemmeside
Jan
.Flemming Hansen
Og hvornår skal det ene æg i !!.?
Holger Rørby Madsen
Hej Flemming
Bare sammen med melet - jeg har rettet opskriften til. Mange tak.
De bedste hilsner
Holger