Her kan du se hvordan du nemt bager flutes, der altid bliver sprøde og lækre. Hemmeligheden er blandt andet flutes basis. Inkl en video.
Flutes er noget af det allermest klassiske brød, og noget af det, som smager allerbedst.
Hvad er næsten bedre end et sprødt flute, der lige er kommet ud af ovnen.
Lad det det hvile nogle minutter, skær ud og kom lidt smør på. Mums, det er godt.
Opskriften her er rimelig simpel, og i virkeligheden en god grundopskrift på flutes.
De dejlige hvedeflutes laves blandt andet med noget, der hedder flutes basis. Det kan du købe hos mange bagere, blot du spørger pænt om det.
Bagemidlet indeholder blandt andet salt, og det er derfor, der ikke ellers ikke er salt i dejen. Så gå til din lokale bager, og køb lidt af det der.
Opskriften giver to lækre og sprøde hvedeflutes.
Opskrift på flutes
Ingredienser
- 2 deciliter vand lunkent
- 30 gram gær
- 300 gram hvedemel
- 1 æg
- 10 gram olie
- 15 gram flutes basis købes hos bageren
Sådan gør du
- Kom gær og vand i skålen til din røremaskine, og rør det ud med dejkrogen.
- Kom hvedemel ved sammen med æg, flutes basis og salt.
- Ælt to minutter ved lav hastighed og derefter fem minutter ved høj hastighed.
- Dejens temperatur skal nu være på 27 grader.
- Tag dejen ud, hvorefter den virkes op og hviler 15 minutter.
- Virkes derefter op igen og hviler yderligere 15 minutter.
- Derefter deles dejen i to lige store stykker, som formes til flutes. Se her hvordan du laver dem bedst.
- Sættes på smurt hulplade - eller almindelig bageplade med bagepapir.
- Overdæk med et fugtigt viskestykke og lad hæve i 60 minutter.
- Ridses og pensles med vand.
- Sættes ind i en forvarmet ovn ved 240 grader varmluft med en bradepande i bunden. Kom en smule vand i bradepanden når dine flutes sættes ind for at skabe damp.
- Skru straks varmen ned til 210 grader varmluft, hvorefter brødene skal have 15 minutter. De sidste fem minutter lukkes dampen ud af ovnen, så brødene bliver super sprøde.
- Samtidig kan du lige pensle dem ganske let med vand for at gøre dem endnu mere sprøde.
Tips
De færdigbagte flutes køles af på en rist inden de skæres ud.
Men de er bedst lune med smør, for her er de helt uovertrufne.
Se her hvordan bagersvend Morten Jønsson former et flute.
Hulplade
Tip: Bag meget gerne hvedeflutes på en hulplade, som kan købes gennem mange specialbutikker på nettet.
Hulpladen gør, at luften kan cirkulere bedre rundt om brødene, og derfor bliver de mere sprøde.
Et flute kan selvfølgelig sagtens bages på en almindelig bageplade, men de bliver ikke helt så sprøde her.
Se også disse opskrifter:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Og hvornår skal det ene æg i !!.?
Hej Flemming
Bare sammen med melet - jeg har rettet opskriften til. Mange tak.
De bedste hilsner
Holger
Hej Holger
Hvor meget ekstra salt skal der i flutesdejen til fire flutes?
Til fire flutes skal der bruges 30 g Flutes Basis som ca. indeholder 10 g salt (På den flutes Basis jeg har står, at der er 34,6 g salt pr. 100 g flutes basis)
Tak for en meget god hjemmeside
Jan