Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.
Lav en lækker crumble med ribs, hvor de syrlige bær passer perfekt sammen med den søde kage.
Ribscrumble er en rigtig sommerkage, og heldigvis er den meget nem at bage.
Her er ribskagen lavet i en tærteform med en diameter på 20 centimeter, men skal du lave en større portion, kan du blot gange opskriften op. Eller bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen.
Opskrift på crumble med ribs
Crumble med ribs
Ingredienser
Ribs
- 250 gram ribs
- 60 gram rørsukker
- 1 nip kardemomme - stødt
Crumble
- 75 gram rørsukker
- 10 gram vaniljesukker
- 50 gram havregryn - gerne grovvalsede
- 75 gram hvedemel
- 100 gram smør - koldt smør i tern
- 1 nip salt
På toppen
- 15 gram mandelflager - eller lignende
- 1 spiseskefuld rørsukker
Sådan gør du
- Start med at tænde din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Smør en tærteform med smør, og her er anvendt en form med en diameter på 20 centimeter.
- I en skål vendes ribs med rørsukker og en smule stødt kardemomme. Kardemomme kan udelades, men den giver god smag til din ribscrumble.
- I en anden skål vejes rørsukker af sammen med vaniljesukker, havregryn, hvedemel og koldt smør i tern. Kom også et nip salt ved.
- Smuldr smør ud i din crumbledej, så det kommer til at ligne en revet ost.
- Fordel lidt over halvdelen af crumbledejen i tærteformen, og tryk dejen ganske let til.
- Fordel så ribs i formen, så bærrene ligger jævnt.
- Endelig fordeles resten af crumbledejen over ribsene, hvorefter der afsluttes med lidt mandelflager og rørsukker.
- Bag din crumble med ribs i ca. 20-22 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Gerne på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Crumble med ribs skal helst køle lidt af, hvor ribscrumblen når at sætte sig.
Serveres med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.
Se flere lækre kageopskrifter:
Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
Susanne Schmidt
Hvordan kan jeg printe opskriften uden alle reklamerne.