• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

billede med crumble med ribs ribscrumble
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. juli 2023 - Udgivet: 15. juli 2023

Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.

Lav en lækker crumble med ribs, hvor de syrlige bær passer perfekt sammen med den søde kage.

Ribscrumble er en rigtig sommerkage, og heldigvis er den meget nem at bage.

Her er ribskagen lavet i en tærteform med en diameter på 20 centimeter, men skal du lave en større portion, kan du blot gange opskriften op. Eller bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen.

Opskrift på crumble med ribs

billede med crumble med ribs ribscrumble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Crumble med ribs

5 fra 7 stemmer
Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 611
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Ribs
  • 250 g ribs
  • 60 g rørsukker
  • 1 nip kardemomme - stødt
Crumble
  • 75 g rørsukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 50 g havregryn - gerne grovvalsede
  • 75 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt smør i tern
  • 1 nip salt
På toppen
  • 15 g mandelflager - eller lignende
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Smør en tærteform med smør, og her er anvendt en form med en diameter på 20 centimeter.
  3. I en skål vendes ribs med rørsukker og en smule stødt kardemomme. Kardemomme kan udelades, men den giver god smag til din ribscrumble.
  4. I en anden skål vejes rørsukker af sammen med vaniljesukker, havregryn, hvedemel og koldt smør i tern. Kom også et nip salt ved.
  5. Smuldr smør ud i din crumbledej, så det kommer til at ligne en revet ost.
  6. Fordel lidt over halvdelen af crumbledejen i tærteformen, og tryk dejen ganske let til.
  7. Fordel så ribs i formen, så bærrene ligger jævnt.
  8. Endelig fordeles resten af crumbledejen over ribsene, hvorefter der afsluttes med lidt mandelflager og rørsukker.
  9. Bag din crumble med ribs i ca. 20-22 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Gerne på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 611kcalKulhydrater: 104gProtein: 5gFedt: 23gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 199mgKalium: 549mgKostfibre: 4gSukker: 78gVitamin A: 670IUVitamin C: 3mgCalcium: 76mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Crumble med ribs skal helst køle lidt af, hvor ribscrumblen når at sætte sig.

Serveres med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.

Se flere lækre kageopskrifter:

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Æblecrumble - opskrift på crumblekage med æbler

Æble- og blåbærkage med crumble og kanel

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Schmidt

    juli 15, 2022 at 9:59 am

    Hvordan kan jeg printe opskriften uden alle reklamerne.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required