Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Kartoffelgratin med oksekød er en skøn aftensmad, der samtidig er rimelig nem at lave.
Du laver den med en lækker og velsmagende kødsovs i bunden, og låget er revne kartofler, der blandt andet er vendt med æg.
Kartoffelgratinen kan drysses med ost inden turen i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
Portionen kan i øvrigt også laves i to mindre fade, som så kan fryses ned. Det er et godt tip hvis I kun er to til aftensmad.
Tilberedningstiden i ovnen er den samme.
Opskrift på kartoffelgratin med kødsovs
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 150 gram champignon - groft hakket
- 400 gram hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 1 stort løg - finthakket
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder - i små tern
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater - hakkede
- 1 spiseskefuld balsamico - eller anden eddike
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- 1 potte timian
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Kartoffel låg
- 650 gram kartofler - skrællet vægt, rives groft
- 1 stort løg - finthakket
- 2 æg - strl. M
- 2 spiseskefulde majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Champignon steges grundigt på en varm pande, hvorefter det hakkede oksekød tilsættes. Kødet skal brunes godt af til kartoffelgratin med oksekød.
- Tilsæt så løg og hvidløg sammen med gulerødder og soltørrede tomater, og lad det sautere et par minutter.
- Kom balsamico ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta og madlavningsfløde. Kom også finthakket timian ved.
- Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør kartofler og løg klar.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Her skrælles og rives kartofler og kommes i en skål med finthakket løg. Er det små løg skal du bruge to. Kom også æg og majsstivelse i, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen.
- Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 18 centimeter) med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
- Derefter fordeles indholdet med de revne kartofler forsigtigt over kødsovsen i et jævnt lag. Du kan drysse lidt reven ost over.
- Bag din kartoffelgratin med oksekød i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Noter
Kartoffelgratin med oksekød må gerne stå 5-10 minutter inden servering, da retten er rygende varm. Pyntes med lidt persille.
Nyd den velsmagende gratin med en salat med olie og eddike dressing. Og evt. hjemmebagte miniflutes.
Mangler du inspiration til aftensmad? Så gå på jagt her i vores store arkiv med retter til aftensmad.
Flere lækre opskrifter til aftensmad:
Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
Heidi Nielsen
Hej Holger.
Dejlige opskrifter du har. Bruger altid din side, når jeg skal lave noget der ikke er prøvet før.
Nå, men mit spørgsmål er: skal man trykke saften af de revne kartofler først?
Hilsen en fan.
Jolanda
Vi spiste denne ret i går med blomkål til. Vi kan godt lide lidt stærk mad, så jeg kom nogle chiliflager i saucen. Det smagte virkelig godt, så opskriften bliver gemt til senere brug. Tak for mange gode opskrifter.
Jolanda
Elsebeth
Hej
Kartoffelgratin med oksekød. 3 fed hvidløg, skal de presses, hakkes eller mases?
Holger Rørby Madsen
Hej Elsebeth
Lige præcis som du har lyst til - jeg plejer at hakke dem fint 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Finn Erling Olsen
Er det 200 grader varmluft eller over/undervarme til kartoffelgratin med oksekød??
Holger Rørby Madsen
Hej Finn
Det er varmluft - god fornøjelse - det er en dejlig kartoffelgratin.
Alt det bedste
Holger
Helle Sørensen
Jeg syntes den er rigtig lækker . Har lavet den flere gange og jeg nyder den hver gang
Annemarie
Tak for god inspiration til aftensmaden
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Annemarie - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Lone dahl
Hej Holger
Kan retterne kartoffelgratin med oksekød og revne kartofler samt kyllingebryst med spinat og gulerødder i fad fryses?
VH Lone Dahl
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Ja, det kan de sagtens. Husk bare at fryse maden ned hurtigt efter I har spist det I skal 🙂
Så er der altid lækker aftensmad i fryseren.
Alt det bedste
Holger