Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Kartoffelgratin med oksekød er en skøn aftensmad, der samtidig er rimelig nem at lave.
Du laver den med en lækker og velsmagende kødsovs i bunden, og låget er revne kartofler, der blandt andet er vendt med æg.
Kartoffelgratinen kan drysses med ost inden turen i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
Portionen kan i øvrigt også laves i to mindre fade, som så kan fryses ned. Det er et godt tip hvis I kun er to til aftensmad.
Tilberedningstiden i ovnen er den samme.
Opskrift på kartoffelgratin med kødsovs
Ingredienser
- 150 gram champignon groft hakket
- 400 gram hakket oksekød med ca. 10% fedt
- 1 stort løg finthakket
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder i små tern
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater hakkede
- 1 spiseskefuld balsamico eller anden eddike
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- 1 potte timian
- 1 citron lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Kartoffel låg
- 650 gram kartofler skrællet vægt, rives groft
- 1 stort løg finthakket
- 2 æg strl. M
- 2 spiseskefulde majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Champignon steges grundigt på en varm pande, hvorefter det hakkede oksekød tilsættes. Kødet skal brunes godt af til kartoffelgratin med oksekød.
- Tilsæt så løg og hvidløg sammen med gulerødder og soltørrede tomater, og lad det sautere et par minutter.
- Kom balsamico ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta og madlavningsfløde. Kom også finthakket timian ved.
- Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør kartofler og løg klar.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Her skrælles og rives kartofler og kommes i en skål med finthakket løg. Er det små løg skal du bruge to. Kom også æg og majsstivelse i, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen.
- Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 18 centimeter) med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
- Derefter fordeles indholdet med de revne kartofler forsigtigt over kødsovsen i et jævnt lag. Du kan drysse lidt reven ost over.
- Bag din kartoffelgratin med oksekød i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Næringsindhold
Noter
Kartoffelgratin med oksekød må gerne stå 5-10 minutter inden servering, da retten er rygende varm. Pyntes med lidt persille.
Nyd den velsmagende gratin med en salat med olie og eddike dressing. Og evt. hjemmebagte miniflutes.
Mangler du inspiration til aftensmad? Så gå på jagt her i vores store arkiv med retter til aftensmad.
Flere lækre opskrifter til aftensmad:
Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
Elsebeth
Hej
Kartoffelgratin med oksekød. 3 fed hvidløg, skal de presses, hakkes eller mases?
Holger Rørby Madsen
Hej Elsebeth
Lige præcis som du har lyst til - jeg plejer at hakke dem fint 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Vi spiste denne ret i går med blomkål til. Vi kan godt lide lidt stærk mad, så jeg kom nogle chiliflager i saucen. Det smagte virkelig godt, så opskriften bliver gemt til senere brug. Tak for mange gode opskrifter.
Jolanda