Her er en min opskrift på kartofler med kylling i fad. Det er en nem og lækker ret til aftensmad på travle hverdage, men den er også god som gæstemad.
Kylling med kartofler er en skøn aftensmad, som alle kan lide.
Du skal heller ikke bruge så mange ingredienser, men får alligevel en ret, som virkelig smager godt.
Bananskalotteløg kan sagtens udskiftes med almindelige løg, og timian kan også udskiftes med rosmarin.
Og så kan du selvfølgelig bruge almindelige hvide champignon i stedet for de brune markchampignon.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på kartofler med kylling
Ingredienser
- 800 gram kartofler - mellemstore
- 250 gram markchampignon
- 4 store bananskalotteløg
- 4 kyllingebryst filet
- timian - helst frisk timian
Marinade
- 5 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 2 spiseskefulde balsamico
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kartoflerne skæres i tykke skiver, hvor enderne kasseres. Typisk kan du lave tre skiver af en mellemstor kartoffel.
- Svitses i lidt olie på en varm pande på begge sider, og lægges i et ildfast fad. Kartoffelskiverne skal netop blot have farve. Gøres ad flere omgange. Kom kartoffelskiverne i et ildfast fad eller bradepande.
- Børst markchampignon fri for jord og del dem i kvarte. Bananskalotteløg (eller alm. løg) skæres i grove både.
- Svitses på den varme pande et par minutter, og hældes derefter ned til kartoflerne i fadet. Krydr med lidt salt og peber.
- Rør olivenolie sammen med tomatpasta, balsamico, salt og lidt friskkværnet peber.
- Cirka halvdelen af marinaden hældes nu over grøntsagerne, og der kommes også et par spiseskefulde friske timianblade ved. Vendes rundt.
- Stil fadet ind i ovnen, hvor du nu giver den 25 minutter.
- Imens halveres kyllingebrysterne, som derefter brunes på en varm pande i lidt smør. Krydres med salt og peber. De skal have cirka et minut på hver side.
- Efter de 25 minutter tages fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og de brunede stykker kyllingebryst lægges ned i fadet til grøntsagerne. Resten af marinaden smøres ud på kyllingestykkerne. Dryp eventuelt også grøntsagerne med lidt ekstra olie.
- Fadet med kartofler med kylling stilles tilbage i ovnen, og her giver du det yderligere cirka 15 minutter.
Næringsindhold
Noter
Kartofler med kylling serveres direkte fra fadet. Drys eventuelt lidt frisk timian over ved servering.
Tilbyd gerne et stykke hvidløgsflute til, og en god spidskålssalat med æble og avocado er fremragende til.
Se også mine opskrifter på:

Kennet
Er det skrællede kartofler?
Holger Rørby Madsen
Hej Kennet
Nej, jeg plejer ikke at skrælle kartoflerne, men det kan du sagtens gøre 🙂
Jeg vil gerne beholde så mange næringsstoffer som muligt, medmindre kartofler er meget gamle.
Alt det bedste
Holger
Jørgen
Hvorfor skal vi kassere enderne af kartoflerne, har du aldrig hørt om mad spild ???
Christina
Det er en meget bitter ret. Jeg synes der skal lidt sukker/brun farin i marinaden.
Michael Hullevad
Hvor afmelder man jeres popup bombardement?
Holger Rørby Madsen
Hej Michael
Det er en daglig notifikation, som er nem at slå fra. Klik på den blå klokke nede i højre hjørne og derefter på Afmeld.
Håber det hjælper 🙂
De bedste hilsner
Holger