Kylling med ris er en god opskrift på en sammenkogt ret. Den er nem at lave med masser af grøntsager, og god som aftensmad på travle dage.
Her får du min opskrift på kylling med ris, der er en nem og lækker sammenkogt gryderet.
Retten er nem at lave og indeholder en del grøntsager, og derfor er den perfekt som nem aftensmad på de dage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavningen.
Kylling med ris laves med brystfileter, som skæres ud i tern, og derfor er det en sammenkogt ret, som det er nemt at lave.
Gryderetten er ikke stærk, men du kan justere styrken med mere paprika - eller endda lidt chili, hvis du ønsker den kradser lidt.
Og ellers er det altså en gryderet, som ungerne også vil elske.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Rester stilles straks på køl, og er god som restemad dagen derpå.
Opskrift på kylling med ris
Kylling med ris - opskrift på nem sammenkogt gryderet
Ingredienser
- 150 gram bacon - i tern
- 400 gram kylling brystfilet
- 1 bundt forårsløg
- 3 teskefulde paprika
- 350 gram gulerødder - i tern
- 2 røde peberfrugter - i tern
- 5 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 3 pølser - wienerpølser
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bacontern steges næsten sprøde i en gryde ved middel varme.
- Kyllingefileterne skæres ud i mindre tern, der kommes ned til baconen og steges med i cirka fem minutter. Røres rundt undervejs så kødet ikke brænder på.
- Snit et bundt forårsløg i cirka en centimeter tykke skiver og kom dem ved. Du kan også bruge et par skalotteløg til din kylling med ris. Tilsæt også tre teskefulde paprika - gerne med en god top på. Lad det lige svitse et minuts tid under omrøring.
- Kom så gulerødder og peberfrugter i tern ved sammen med vand og en bouillonterning. Lad det koge op, skru så ned og lad det simre i cirka 12 minutter.
- Sæt risene over og kog som anvist på pakken. Læs mere om kogning af ris her.
- Hæld madlavningfløden ved og kog videre i tre minutter, så den sammenkogte ret jævnes lidt.
- Pølserne skæres ud i mundrette stykker og varmes med til allersidst sammen med grofthakket persille.
- Smag godt til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kylling med ris er en fantastisk gryderet, som serveres med kogte ris.
Pynt gerne med lidt finthakket persille, og servér eventuelt et godt stykke brød til.
Du kan eventuelt prøve at bage et af mine grydebrød til - det er verdens bedste brød.
Se også min opskrift på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: