Min opskrift på en nem one pot kylling med ris som lækker aftensmad. Hele retten laves i en gryde med både kylling og de brune naturris.
One pot kylling med ris er en nem aftensmad, der næsten passer sig selv, og det er en risret, som alle kan lide.
Samtidig er retten sund og nærende, og rester anvendes nemt til frokost dagen efter.
Anvender du andre ris end de brune naturris, forkortes kogetiden. Men kig på pakken for at se hvor længe risene skal koges. Almindelige ris koges normalt max. 15-20 minutter.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på one pot kylling med ris
Ingredienser
- 450 gram kyllingfilet
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 200 gram blommetomater
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld karry
- 1 håndfuld persille - hakket
- 250 gram naturris - /brune ris
- 7 deciliter vand
- 2 bouillonterninger
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingefileter skæres i små tern, mens rødløg og hvidløg hakkes fint.
- Varm en gryde op ved en god varme, kom en stor sjat olivenolie i gryden og derefter kylling, løg og hvidløg. Lad det svitse 2-3 minutter under omrøring.
- Blommetomater skæres i kvarte, og anvender du større tomater, skal de skæres ud i mindre både.
- Når kyllingekødet er brunet af, kommes tomater i gryden sammen med en teskefuld paprika, en teskefuld karry, finthakket persille, ris, vand og bouillonterninger.
- Lad det koge op under omrøring, skru ned til svag varme, læg låget på og lad derefter din one pot kylling med ris simre i cirka 35 minutter. Vend lige rundt et par gange undervejs, og tilsæt om nødvendigt lidt mere kogende vand. Mængden her plejer dog at passe ret godt.
- Risretten med kylling er færdig når risene er kogt. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige gryderet med kylling og ris kan blot serveres som den er.
Risretten, der er nem aftensmad, kan også sagtens serveres med en grøn salat til.
Skal du gemme noget af maden til dagen efter, stilles resterne hurtigt på køl.
Se også mine opskrifter på:

Kent Mønster
Hej Holger
Jeg har lige lavet "One pot kylling med ris".
Jeg har lavet retten direkte efter opskriften.
Hvilken dejlig ret der er kommet ud af det.
Du skal have tak for at jeg kan tilgå dine opskrifter.
Det er ikke første gang, men det er uden sidestykke den bedste ret jeg har lavet.
Tak fra en 75 årig enkemand.
Du gør livet værd at leve.
Mvh
Kent Mønster
Holger Rørby Madsen
Hej Kent
Mange tak for de pæne ord og tilbagemeldingen. Det er jeg virkelig glad for at høre, og jeg gør mit bedste for, at opskriften både er nogenlunde nemme at gå til, og at de har så meget smag som muligt.
Fortsat god madlavningslyst i køkkenet - et godt måltid mad gør altid glad.
Alt det bedste
Holger
Kim Gregers Jensen
Hvilken slags bullion?
Abdi abdulliahi
Hvor mange gram protein er der i
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Der er 29 gram protein pr. person 🙂
Alt det bedste
Holger
Abdul Karim
smagt rigtige flot wallah tak for maden elskede
AP
Næste gang denne ret kommer på menuen, skal der lige laves 50% mere, det smager virkelig godt