Her får du den bedste opskrift på mexicansk kylling i fad. En meget nem ret med kyllingeret med mexicanske ingredienser, som laves i ovn.
Mexicansk kylling i fad er en virkelig nem opskrift på god hverdagsmad til hele familien.
Her laver du nemlig hele den mexicanske ret i samme fad, og det gælder både kylling, ris, salsa, majs og kidneybønner.
Det er altså en super enkel og nem one pot ret med ris, kylling og bønner, som du laver i din ovn.
Er du ikke så glad for kidneybønner, kan de udskiftes med et par røde peberfrugter, som du skærer ud i mindre tern.
Opskrift på mexicansk kylling i ovn
Ingredienser
- 200 gram ris rå, evt. basmati ris
- 285 gram majs svarende til en dåse
- 1 rødløg finthakket
- 230 gram salsa gerne styrke medium
- 420 gram kidneybønner svarende til en dåse
- 6 deciliter bouillon gerne høns
- 2 teskefulde taco krydderi evt. hjemmelavet taco krydderimix
- 500 gram kylling kyllingebryst filet i tern
- 2-3 forårsløg i tynde skiver, til pynt
- bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
- Kom ris i bunden af fadet sammen med majs og finthakket rødløg.
- Tilsæt også salsa sammen med kidneybønner. Jeg plejer at bruge en salsa i styrke medium til mexicansk kylling i fad, men brug som du synes. Kidneybønner kan erstattes med to røde peberfrugter i tern.
- Derefter kommes bouillon ved sammen med taco krydderi. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, hvorefter det hele vendes rundt.
- Kyllingebryst skæres i mindre tern, der lægges i fadet. Prik gerne kyllingestykkerne lidt ned i retten.
- Beklæd fadet med sølvpapir, og vær sikker på det slutter tæt hele vejen rundt.
- Mexicansk kylling i fad skal nu have ca. 30 minutter.midt i ovnen, så kyllingekødet er tilberedt.
- Pynt den mexicanske kyllingeret med snittet forårsløg og lidt bredbladet persille.
Næringsindhold
Note
Mexicansk kylling i fad serveres straks, og der behøver ikke serveres andre ting til. Et stykke brød er dog altid godt.
Du kan også serveres mexicanske tortillas til retten, hvor du ruller tortillas sammen om fylder. Se i øvrigt her hvordan du nemt varmer tortillas i din mikroovn.
Ønskes en mexicansk kyllingeret med ost, kan du tage fadet ud efter de 30 minutter, fjern sølvpapiret og drys revet ost over. En cheddar er god til denne mexicanske kyllingeret.
Stil så fadet tilbage i ovnen - uden at dække det over - og gratinér nu osten i ca. 5 minutter.
Her kan du i øvrigt se flere lækre opskrifter på mexicansk mad.
Se mere indhold her:
Jeg har prøvet retten. Men risene var meget rå stadig efter de 30 min…. Så næste gang koger jeg risene lidt først og ser om det hjælper 😊
Rigtig dejlig ret, men 30 minutter er alt for lidt.
Jeg gav retten 1 time og så var både ris og kylling gennemkogt