Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.
Denne opskrift på mexicansk suppe giver en nem, lækker og krydret smag af Mexico.
Suppen laves blandt andet med græskar og chili, og den kan du bruge både som en forret og let hovedret.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på mexicansk suppe
Mexicansk suppe
Ingredienser
- 2 alm. løg - grofthakkede
- 3 fed hvidløg - grofthakkede
- Lidt olie - til sautering
- 600 gram græskar - i tern, brug Hokkaido græskar
- 350 gram kartofler - i tern
- 1 ingefær - lille knold, fintrevet
- 1-2 små chili - afhængig af hvor stærk du ønsker din suppe
- 0,5 teskefuld spidskommen - stødt
- 1,2 liter vand
- 3 bouillonterninger - gerne klar bouillon
- 2 teskefulde sukker
- 1 citron
- 1,5 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse kidneybønner - ca. 230 gram afdryppet vægt
Sådan gør du
- Løg og hvidløg sauteres af i en sjat olie i en stor gryde, men skal ikke tage farve.
- Hokkaido græskar halveres og kernerne skrabes ud med en ske. Du skal bruge ca. et halvt græskar - afhængig af størrelsen. Skær derefter det halve græskar i mindre tern.
- Kartofler skrælles og skæres ligeledes i mindre tern, der kommes i gryden sammen med græskartern. Det er fundamentet i en mexicansk suppe.
- Skræl en lille knold ingefær, og riv den i gryden.
- Chili halveres og kernerne kasseres. Skær derefter i mindre stykker og kom i gryden. Mængden af chili afhænger af hvor stærk du ønsker græskarsuppen, men jeg plejer at bruge to stk. chili med en styrke på 8 til min mexicanske suppe.
- Derefter tilsættes spidskommen, vand, bouillonterninger og lidt sukker.
- Kog nu den mexicanske græskarsuppe i cirka 20 minutter, indtil græskar og kartofler er kogt helt møre.
- Find din stavblender frem og blend suppen direkte i gryden. Det nemmeste er, at holde gryden lidt på skrå og så blende nede i bunden. Så tager det ikke lang tid.
- Stil græskarsuppen tilbage på kogepladen, kom lidt fløde ved og varm suppen op igen.
- Smag den til med lidt citronsaft, salt og peber.
- Kom kidneybønnerne i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Varm dem derefter igennem i den mexicanske græskarsuppe, hvorefter den er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Mexicansk suppe med græskar og kartofler serveres straks i skåle, og du kan pynte med finthakket persille eller koriander.
Serveres med brød til - og også gerne tortilla chips. Velbekomme.
Du kan se flere opskrifter fra det mexicanske køkken her.
Se også disse lækre supper:
Del dine ideer og tanker med os andre her: