• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Mexicansk suppe med græskar og chili

Mexicansk suppe med græskar og chili

billederesultat for mexicansk suppe med græskar og chili
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 29. september 2020

Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.

Denne opskrift på mexicansk suppe giver en nem, lækker og krydret smag af Mexico.

Suppen laves blandt andet med græskar og chili, og den kan du bruge både som en forret og let hovedret.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på mexicansk suppe

billederesultat for mexicansk suppe med græskar og chili
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mexicansk suppe

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Mexikansk
Kalorier: 170
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 alm. løg - grofthakkede
  • 3 fed hvidløg - grofthakkede
  • Lidt olie - til sautering
  • 600 g græskar - i tern, brug Hokkaido græskar
  • 350 g kartofler - i tern
  • 1 ingefær - lille knold, fintrevet
  • 1-2 små chili - afhængig af hvor stærk du ønsker din suppe
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 1,2 l vand
  • 3 bouillonterninger - gerne klar bouillon
  • 2 tsk sukker
  • 1 citron
  • 1,5 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse kidneybønner - ca. 230 gram afdryppet vægt

Fremgangsmåde
 

  1. Løg og hvidløg sauteres af i en sjat olie i en stor gryde, men skal ikke tage farve.
  2. Hokkaido græskar halveres og kernerne skrabes ud med en ske. Du skal bruge ca. et halvt græskar - afhængig af størrelsen. Skær derefter det halve græskar i mindre tern.
  3. Kartofler skrælles og skæres ligeledes i mindre tern, der kommes i gryden sammen med græskartern. Det er fundamentet i en mexicansk suppe.
  4. Skræl en lille knold ingefær, og riv den i gryden.
  5. Chili halveres og kernerne kasseres. Skær derefter i mindre stykker og kom i gryden. Mængden af chili afhænger af hvor stærk du ønsker græskarsuppen, men jeg plejer at bruge to stk. chili med en styrke på 8 til min mexicanske suppe.
  6. Derefter tilsættes spidskommen, vand, bouillonterninger og lidt sukker.
  7. Kog nu den mexicanske græskarsuppe i cirka 20 minutter, indtil græskar og kartofler er kogt helt møre.
  8. Find din stavblender frem og blend suppen direkte i gryden. Det nemmeste er, at holde gryden lidt på skrå og så blende nede i bunden. Så tager det ikke lang tid.
  9. Stil græskarsuppen tilbage på kogepladen, kom lidt fløde ved og varm suppen op igen.
  10. Smag den til med lidt citronsaft, salt og peber.
  11. Kom kidneybønnerne i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Varm dem derefter igennem i den mexicanske græskarsuppe, hvorefter den er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 170kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Mexicansk suppe med græskar og kartofler serveres straks i skåle, og du kan pynte med finthakket persille eller koriander.

Serveres med brød til - og også gerne tortilla chips. Velbekomme.

Du kan se flere opskrifter fra det mexicanske køkken her.

Se også disse lækre supper:

  • Cremet hokkaido græskarsuppe - luksus suppe med græskar
  • Mexicansk farsbrød med hvidløg og ost
  • Græskar i ovn - ovnbagt hokkaido
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required