• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Mexicansk suppe med græskar og chili

Holger Rørby Madsen
En lækker og fyldig mexicansk suppe med græskar og chili. Suppen er god som aftensmad, hvor den kan serveres med brød og tortilla chips til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Mexicansk mad

Oversigt over indhold

  1. Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.
  2. Opskrift på mexicansk suppe
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Note
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.

Denne opskrift på mexicansk suppe giver en nem, lækker og krydret smag af Mexico.

Suppen laves blandt andet med græskar og chili, og den kan du bruge både som en forret og let hovedret.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på mexicansk suppe

5 fra 3 stemmer
RetSuppe
KøkkenMexikansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 alm. løg - grofthakkede
  • 3 fed hvidløg - grofthakkede
  • Lidt olie - til sautering
  • 600 gram græskar - i tern, brug Hokkaido græskar
  • 350 gram kartofler - i tern
  • 1 ingefær - lille knold, fintrevet
  • 1-2 små chili - afhængig af hvor stærk du ønsker din suppe
  • 0,5 teskefuld spidskommen - stødt
  • 1,2 liter vand
  • 3 bouillonterninger - gerne klar bouillon
  • 2 teskefulde sukker
  • 1 citron
  • 1,5 deciliter fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse kidneybønner - ca. 230 gram afdryppet vægt
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Løg og hvidløg sauteres af i en sjat olie i en stor gryde, men skal ikke tage farve.
  • Hokkaido græskar halveres og kernerne skrabes ud med en ske. Du skal bruge ca. et halvt græskar - afhængig af størrelsen. Skær derefter det halve græskar i mindre tern.
  • Kartofler skrælles og skæres ligeledes i mindre tern, der kommes i gryden sammen med græskartern. Det er fundamentet i en mexicansk suppe.
  • Skræl en lille knold ingefær, og riv den i gryden.
  • Chili halveres og kernerne kasseres. Skær derefter i mindre stykker og kom i gryden. Mængden af chili afhænger af hvor stærk du ønsker græskarsuppen, men jeg plejer at bruge to stk. chili med en styrke på 8 til min mexicanske suppe.
  • Derefter tilsættes spidskommen, vand, bouillonterninger og lidt sukker.
  • Kog nu den mexicanske græskarsuppe i cirka 20 minutter, indtil græskar og kartofler er kogt helt møre.
  • Find din stavblender frem og blend suppen direkte i gryden. Det nemmeste er, at holde gryden lidt på skrå og så blende nede i bunden. Så tager det ikke lang tid.
  • Stil græskarsuppen tilbage på kogepladen, kom lidt fløde ved og varm suppen op igen.
  • Smag den til med lidt citronsaft, salt og peber.
  • Kom kidneybønnerne i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Varm dem derefter igennem i den mexicanske græskarsuppe, hvorefter den er klar til servering.

Næringsindhold

Næringsindhold
Mexicansk suppe
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Note

Mexicansk suppe med græskar og kartofler serveres straks i skåle, og du kan pynte med finthakket persille eller koriander.

Serveres med brød til - og også gerne tortilla chips. Velbekomme.

Du kan se flere opskrifter fra det mexicanske køkken her.

Se også disse lækre supper:

  • Cremet hokkaido græskarsuppe - luksus suppe med græskar
  • Mexicansk farsbrød med hvidløg og ost
  • Græskar i ovn - ovnbagt hokkaido
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 6
  • 34
  • 2
  • 0
  • 0
  • 4
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Madspild – sådan forvandler du spild til spise
Vegetarisk pariserbøf - opskrift på et skønt alternativ »

Populært indhold lige nu

grydestegt kylling

Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs

Plantedrikke fra Naturli - hvad er forskellen?

Plantedrikke - hvad er forskellen?

billede med chokoladekage

Alletiders mumse chokoladekage - nem, svampet og lækker

billede med drømmekageroulade

Drømmekageroulade med masser af kokossnask

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 3 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetSuppe
KøkkenMexikansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!