Kokossuppe med kylling, svampe og grøn karrypasta er en varm ret til kolde tider. Her er opskriften på en dejlig suppe inspireret af Thaimad.
Kokossuppe med grøn karrypasta, svampe og kylling har en dejlig aromatisk smag.
Du kan købe grøn karrypasta, men du kan også lave den selv ved hjælp af denne opskrift på grøn karrypasta. Hjemmelavet karrypasta giver en virkelig rig smag, så det kan anbefales.
Server suppen med nudler og et godt brød til, du kan for eksempel servere naanbrød eller andre fladbrød.
Opskrift på kokossuppe med kylling
Kokossuppe
Ingredienser
- 400 gram kyllingebryst - tynde strimler
- 3 løg - halveret i både
- 1 sjat olivenolie
- 1 grøn karrypasta
- 3 solo hvidløg - groft revet
- 4 dl vand
- 2 lime - økologiske, saft herfra
- 150 gram ingefær - groft revet
- 150 ml østersauce
- 2 hønsebouillonterning
- 3 dåse kokosmælk
- 1 pose sugarsnap ærter - halveret
- 250 gram svampe - groft hakket
- 2 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær løgene i både og riv hvidløg groft. Skær kyllingebryst i tynde strimler.
- Varm olien i en wok/gryde og steg karrypastaen af, svits løg og hvidløg til det er blancheret.
- Hæld vand, bouillonterning og svampe i, kog det op og lad det svinde til halv mængde.
- Hæld kokosmælk, østerssauce, ingefær, limesaft og kylling i suppen og lad den simre mindst halv times tid.
- Kom til sidst sugarsnap ærter i og smag din kokossuppe til med salt, peber og lidt sukker
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan udskifte kyllingebryst med rejer. Her skal du først komme rejerne i de sidste minutter.
Og så er det bedst, at du bruger fiskebouillon i stedet for hønsebouillon. Hermed får du en kokossuppe med en fin smag af rejer.
Vild med suppe? Se flere opskrifter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: