Her er en vidunderlig opskrift på cremet kartoffel porre suppe til forret eller hovedret. Suppen blendes og anrettes med bacon og purløg.
Denne opskrift på en skøn kartoffel porre suppe passer som forret til fire personer. Eller som en dejlig hovedret.
Vil du bruge suppen som hovedret kan du evt. servere et godt stykke brød til, eller lave en lidt større portion. men det afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er.
Grundlæggende er kartoffelporre-suppen mættende og lækker.
Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge 1,2 liter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.
Opskrift på kartoffel porre suppe
Ingredienser
- 3 spiseskefulde smør
- 1 løg grofthakket
- 2 fed hvidløg grofthakket
- 500 gram kartofler skrællede og skåret i tern
- 2 porrer i skiver
- 1,2 liter hønsefond 1,2 liter kogende vand og 2 bouillonterninger
- 1 deciliter fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 4 skiver bacon steges sprøde i ovn eller på pande
- fløde
- 1 porre i tynde skiver, sauteres i lidt smør
- 1 potte purløg snittet
Sådan gør du
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern.
- Top og rod på porrerne kasseres, og porrerne rengøres. Snittes derefter i tynde skiver.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka fem minutter ved lav varme, så det ikke tager farve. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt hønsefond (eller bouillon) og fløde, og kog videre i cirka 10-15 minutter indtil porrer og kartofler er helt møre. Men kog heller ikke unødvendigt længe, da det går ud over smagen.
- Blend din kartoffel porre suppe i gryden med en stavblender, så den bliver helt jævn. Se evt, i videoen hvordan du gør.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart.
- Baconskiverne steges sprøde på en pande eller i ovnen, og porren snittes i tynde skiver, som steges møre i lidt smør på panden. Purløg klippes fint.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Anret den varme kartoffel porre suppe i lune, dybe tallerkner.
I midten kommes en spiseskefuld fløde, som du drypper ud med en spiseske (se billedet) hvorefter der drysses med brækkede stykker bacon, lidt stegt porre og purløg.
Kartoffel- og porresuppen kan nydes med et stykke friskbagt ciabattabrød.
Hej Holger!
Hvad er der blevet af den "knap" til "gem opskrift"???
Vh.
Villy