Her er en vidunderlig opskrift på kartoffel porre suppe, der koges med hønsefond. Suppen blendes og anrettes med sprødt bacon og purløg.
Denne opskrift på en skøn kartoffel porre suppe passer som forret til fire personer. Eller som en dejlig hovedret.
Vil du bruge suppen som hovedret, ganger du den bare op. Her skal du nok regne med det dobbelte.
Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge en liter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.
Til kartoffel potte suppe skal du bruge
3 spiseskefulde smør
500 gram skrællede kartofler
2 porrer
1 almindeligt løg
2 fed hvidløg
1,2 liter hønsefond (en liter vand og 2 bouillonterninger)
1 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
Pynt
4 skiver bacon
Fløde
1 porre
1 håndfuld friskklippet purløg
Sådan laver man kartoffel porre suppe
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern.
- Top og rod på porrerne kasseres, og porrerne rengøres. Snittes derefter i tynde skiver.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka fem minutter ved lav varme, så det ikke tager farve. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt hønsefond (eller bouillon), og kog videre i cirka 10 minutter indtil porrer og kartofler er helt møre. Men kog heller ikke unødvendigt længe, da det går ud over smagen.
- Blend din kartoffel porre suppe i gryden med en stavblender, så den bliver helt jævn.
- Kom fløden ved og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart.
- Baconskiverne steges sprøde på en pande eller i ovnen, og porren snittes i tynde skiver, som steges møre i lidt smør på panden. Purløg klippes fint.
Servering
Anret den varme kartoffel porre suppe i lune, dybe tallerkner.
I midten kommes en spiseskefuld fløde, som du drypper ud med en spiseske (se billedet) hvorefter der drysses med brækkede stykker bacon, lidt stegt porre og purløg.
Kartoffel porre suppe kan nydes med et stykke friskbagt ciabattabrød.
Opskriften i billeder

Til en kartoffel porre suppe anvendes naturligvis kartofler og porrer. Kartoflerne skæres i mindre tern, mens porrerne snittes i tynde skiver, som derefter er nemme at koge møre. Foto: Madensverden.dk.

Kartofler og porrer koges møre i hønsefond eller bouillon, og det tager cirka 10 minutter. Dermed er bunden lagt til en god kartoffel porre suppe. Foto: Madensverden.dk.

Når kartoffel porre suppen er kogt mør under låg, skal den blendes, og det nemmeste er at anvende en stavblender direkte i gryden. Foto: Madensverden.dk.

En kartoffel porre suppe gøres ekstra cremet ved at tilsætte lidt fløde til sidst. Suppen varmes derefter op igen. Foto: Madensverden.dk.

Den færdige kartoffel porre suppe smages til med salt og peber, hvorefter den anrettes i lune og dybe tallerkner. Her er den dryppet med lidt piskefløde, og derefter pyntet med smørstegt porre i skiver, sprøde skiver bacon og purløg. Foto: Madensverden.dk.
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.