Her er en vidunderlig opskrift på kartoffel porre suppe, der koges med hønsefond. Suppen blendes og anrettes med sprødt bacon og purløg.
Denne opskrift på en skøn kartoffel porre suppe passer som forret til fire personer. Eller som en dejlig hovedret.
Vil du bruge suppen som hovedret, ganger du den bare op. Her skal du nok regne med det dobbelte.
Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge en liter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.
Opskrift på kartoffel porre suppe
Kartoffel porre suppe
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern.
- Top og rod på porrerne kasseres, og porrerne rengøres. Snittes derefter i tynde skiver.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka fem minutter ved lav varme, så det ikke tager farve. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt hønsefond (eller bouillon), og kog videre i cirka 10 minutter indtil porrer og kartofler er helt møre. Men kog heller ikke unødvendigt længe, da det går ud over smagen.
- Blend din kartoffel porre suppe i gryden med en stavblender, så den bliver helt jævn.
- Kom fløden ved og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart.
- Baconskiverne steges sprøde på en pande eller i ovnen, og porren snittes i tynde skiver, som steges møre i lidt smør på panden. Purløg klippes fint.
Tips
Anret den varme kartoffel porre suppe i lune, dybe tallerkner.
I midten kommes en spiseskefuld fløde, som du drypper ud med en spiseske (se billedet) hvorefter der drysses med brækkede stykker bacon, lidt stegt porre og purløg.
Kartoffel- og porresuppen kan nydes med et stykke friskbagt ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
Jeg vil gerne have nye oplysninger om mad