Her får du min opskrift på en lækker porresuppe med flødeost. Suppen laves med masser af porrer, lidt kartofler og flødeost på ca. 20 min.
Porresuppe med flødeost er en både nem og ret billig suppe, der kan laves på ca. 20 minutter.
Med masser af porrer, lidt kartofler, flødeost og bouillon, så der skal ikke så mange ingredienser til.
Brug gerne den skønne porresuppe som forret eller hovedret, gerne med lidt brød til.
Opskrift på porresuppe med flødeost
Ingredienser
- 5 mellemstore porrer i tynde skiver
- 2 mellemstore kartofler skrællet, i små tern
- Lidt smør til stegning
- 1,2 liter vand
- 2 terninger bouillon grøntsag eller klar bouillon
- 100 gram flødeost naturel
- 2 deciliter fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Porrer skæres i skiver og sauteres af i smør i en stor gryde. Ca. 2 minutter. Gem lidt af porrerne til fyld i suppen.
- Kom også kartoffeltern ved sammen med vand og bouillonterninger og kog i ca. 12 minutter til kartofler og porrer er møre.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Kom så flødeost i og lad osten smelte, hvorefter fløden tilsættes.
- Varm din porresuppe med flødeost op og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom lidt skivede porrer i og varm dem igennem. Jeg plejer at bruge hvad der svarer til en halv porre i tynde skiver som fyld.
Næringsindhold
Tips
Den færdige porresuppe med flødeost serveres straks - evt. sammen med et godt stykke brød.
Suppen kan opbevares på køl, og derfor laves dagen før du skal bruge den.
Se også disse suppeopskrifter:
Comments
No Comments